Subscribe Twitter

Saturday, February 11, 2012

1kg..2kg..3kg..4kg..5kg...

Selagi belum tutup mata..MAKAN..MAKAN..MAKAN...
Allahuakbar..tak tahu lar apa nak jadi ngn aku ni..semakin hari semakin comel..semakin tembam..semakin bulat..Niat nak berdiet tu ada dah..tapi entah bila lar agaknya akan terlaksana..tambah pulak kalau balik ke kampung..berkilo2 naik....adooiiiii...dah rasa mcm obesity pulak!!! Aku jemaahkan entry makan2 ni since last 2 week sampai lar kehari ni..hasilnya..= 3kg lemak2 dibadan..seyyhh!!

Sila korang jangan terliur yer...jenayah berat ni!



 Kari Kepala ikan...ya ampun sedap..giler kentang kalau tolak rezeki ni..tambah2 org belanja...Tajuk 'makan adik beradik'. Lokasi kedai ni..Petaling Jaya..hangkut semua anak2..ngn bibik2 sekali..makan lar sampai tak leh kancing seluar..2 ketul kari kepala ikan jerung..telur ikan..sotong..ayam..udang..damage RM270..takpe2 sekali sekala..


Selang 2..3..hari..encit suami pulak mengajak ke Concorde Shah Alam, Tajuk..'Saja2 makan anak beranak'..alo..alo..aloo..sukenye! lupa jap pasal diet..esok jer lar kita diet yer..sila makan..sila makan!



Hah..ni terbaikkkkk dari kolam! Tangkap ikan terus bakar..
Kalau dah balik kg tu..ni jer lar kerjanya..pagi petang siang malam melayan anak tekak 24 jam..kejap gi umah mak su, makan..pastu gi umah mak nyah, makan lagi..pastu gi umah mak we, makan jgk..
tekak nipun tak reti nk menolak..mcm berbisik2 jer kat telinga ni..makaannn..makannnnnnnnn
Camne yerk korang kurus?? bagi tips berdiet sikit..Aku tabik spring kat korang yg blh hidup tanpa nasi..

Dalam Hati : Kalau tak makan..STRESS..makanpun STRESS!!

1 comments:

Mak Lagenda said...

Mmg buat jenayah berat nmpaknya GF nih!! Grrrr..telur ikan kedai mamak mmglah terbaek!!

hahahaha..betui3! tak makan stress, tp klu makan, laaaaaaaagi stress berganda. Miahahahha

Post a Comment

Saturday, February 11, 2012

1kg..2kg..3kg..4kg..5kg...

Posted by GOLD FINGER at Saturday, February 11, 2012
Selagi belum tutup mata..MAKAN..MAKAN..MAKAN...
Allahuakbar..tak tahu lar apa nak jadi ngn aku ni..semakin hari semakin comel..semakin tembam..semakin bulat..Niat nak berdiet tu ada dah..tapi entah bila lar agaknya akan terlaksana..tambah pulak kalau balik ke kampung..berkilo2 naik....adooiiiii...dah rasa mcm obesity pulak!!! Aku jemaahkan entry makan2 ni since last 2 week sampai lar kehari ni..hasilnya..= 3kg lemak2 dibadan..seyyhh!!

Sila korang jangan terliur yer...jenayah berat ni!



 Kari Kepala ikan...ya ampun sedap..giler kentang kalau tolak rezeki ni..tambah2 org belanja...Tajuk 'makan adik beradik'. Lokasi kedai ni..Petaling Jaya..hangkut semua anak2..ngn bibik2 sekali..makan lar sampai tak leh kancing seluar..2 ketul kari kepala ikan jerung..telur ikan..sotong..ayam..udang..damage RM270..takpe2 sekali sekala..


Selang 2..3..hari..encit suami pulak mengajak ke Concorde Shah Alam, Tajuk..'Saja2 makan anak beranak'..alo..alo..aloo..sukenye! lupa jap pasal diet..esok jer lar kita diet yer..sila makan..sila makan!



Hah..ni terbaikkkkk dari kolam! Tangkap ikan terus bakar..
Kalau dah balik kg tu..ni jer lar kerjanya..pagi petang siang malam melayan anak tekak 24 jam..kejap gi umah mak su, makan..pastu gi umah mak nyah, makan lagi..pastu gi umah mak we, makan jgk..
tekak nipun tak reti nk menolak..mcm berbisik2 jer kat telinga ni..makaannn..makannnnnnnnn
Camne yerk korang kurus?? bagi tips berdiet sikit..Aku tabik spring kat korang yg blh hidup tanpa nasi..

Dalam Hati : Kalau tak makan..STRESS..makanpun STRESS!!

1 comments on "1kg..2kg..3kg..4kg..5kg..."

Mak Lagenda on February 12, 2012 at 9:04 PM said...

Mmg buat jenayah berat nmpaknya GF nih!! Grrrr..telur ikan kedai mamak mmglah terbaek!!

hahahaha..betui3! tak makan stress, tp klu makan, laaaaaaaagi stress berganda. Miahahahha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...