Subscribe Twitter

Thursday, June 21, 2012

Abbie hero kakak..

 * ini citer basi *
Aloo..alooo..looo..pandai sikakak bisik2 kat ummi suh beli kad utk si abbie dia..bila ummi tanya nk buat apa kad tu? teacher kata esk fathers day..oooo..kenapa kakak tak buat sendiri jer? eeee ummi ni..dah tak sempat larr..OK..layankan ajer..bukannya suh beli sebijik keta..beli kad jer pongg..hahaha..
Belum sempat mak ko masuk rumah lg..kakak dah jerit2 tanya mana kad..adoiii..kasi lar ummi ko masuk dulu anak oii..Cepatlar ummi sebelum abbie balik ni..kakak nk surprisekan abbie..SUPRISEEEEE mcm niee..*s ambil kembangkan tangan..silangkan kaki * emmmmmmm ummi mencebikkk..ahahahaha

Gigihnya si kakak ni

v
v
v
v



 kakak sayang abie
I love you
Abie hero kakak..ni yg tak tahan tu..
tapi suweet sgt..good job kakak..ummi pasti abbie suke sgt ni..kompom touching!


 Kakak lukis apa tu? Lukis abbie lar..
Pandai..cantik


 Eh..kenapa kakak colour gambar abbie cam tu?
Ooooo..sbb abbie kan gelappp..
OMG..letak tangan kat dahi mak ko..
ummi tak tahu samada nk gelak ataupun nk marah..confirmlar gelak guling tak henggatkan..bertuah tul anak dara sorang ni..kalau abbie tahu ni..sure kecik hati abbie tu.


Anyway..HAppY FaThErs DaY to my beloved Ayah & Papa Mertua..
You are my SUPERHERO to..

Tips utk kita buat anak yg degil dan malas (copy frm google ):
Jika anda merasakan anak punya sikap negatif ini maka berikut usaha yang boleh anda lakukan:-
1. Bangun ketika azan Subuh
2. Teruskan berwuduk dan menunaikan solat sunat
3. Selepas itu, bacalah surah al-Fatihah sebanyak 21 kali di hadapan sebotol air minuman yang di buka penutupnya
4. Berdoalah pada Allah dan mintalah apa yang dihajatkan dengan menyebut nama penuh mereka
5. Selepas itu, teruskan untuk solat subuh
6. Sekiranya kehabisan air maka ulangi langkah yang sama cuma bacaan al-Fatihah perlu ditambah sebanyak 41 kali bagi pengulangan kedua dan 70 kali untuk pengulangan ketiga.
 - InsyaAllah -

4 comments:

Mak Lagenda said...

musti abie tersentuh bila tgk kad yg kakak buat tu..

GOLD FINGER said...

Abbie dia..dlm hati itu batu juga duduk..hhaha

Wan Anie said...

terima kasih sudi singgah di blog akak dan tinggalkan komen

Pandai kakak :)

GOLD FINGER said...

Kak wan..sama2 kasih

Post a Comment

Thursday, June 21, 2012

Abbie hero kakak..

Posted by GOLD FINGER at Thursday, June 21, 2012
 * ini citer basi *
Aloo..alooo..looo..pandai sikakak bisik2 kat ummi suh beli kad utk si abbie dia..bila ummi tanya nk buat apa kad tu? teacher kata esk fathers day..oooo..kenapa kakak tak buat sendiri jer? eeee ummi ni..dah tak sempat larr..OK..layankan ajer..bukannya suh beli sebijik keta..beli kad jer pongg..hahaha..
Belum sempat mak ko masuk rumah lg..kakak dah jerit2 tanya mana kad..adoiii..kasi lar ummi ko masuk dulu anak oii..Cepatlar ummi sebelum abbie balik ni..kakak nk surprisekan abbie..SUPRISEEEEE mcm niee..*s ambil kembangkan tangan..silangkan kaki * emmmmmmm ummi mencebikkk..ahahahaha

Gigihnya si kakak ni

v
v
v
v



 kakak sayang abie
I love you
Abie hero kakak..ni yg tak tahan tu..
tapi suweet sgt..good job kakak..ummi pasti abbie suke sgt ni..kompom touching!


 Kakak lukis apa tu? Lukis abbie lar..
Pandai..cantik


 Eh..kenapa kakak colour gambar abbie cam tu?
Ooooo..sbb abbie kan gelappp..
OMG..letak tangan kat dahi mak ko..
ummi tak tahu samada nk gelak ataupun nk marah..confirmlar gelak guling tak henggatkan..bertuah tul anak dara sorang ni..kalau abbie tahu ni..sure kecik hati abbie tu.


Anyway..HAppY FaThErs DaY to my beloved Ayah & Papa Mertua..
You are my SUPERHERO to..

Tips utk kita buat anak yg degil dan malas (copy frm google ):
Jika anda merasakan anak punya sikap negatif ini maka berikut usaha yang boleh anda lakukan:-
1. Bangun ketika azan Subuh
2. Teruskan berwuduk dan menunaikan solat sunat
3. Selepas itu, bacalah surah al-Fatihah sebanyak 21 kali di hadapan sebotol air minuman yang di buka penutupnya
4. Berdoalah pada Allah dan mintalah apa yang dihajatkan dengan menyebut nama penuh mereka
5. Selepas itu, teruskan untuk solat subuh
6. Sekiranya kehabisan air maka ulangi langkah yang sama cuma bacaan al-Fatihah perlu ditambah sebanyak 41 kali bagi pengulangan kedua dan 70 kali untuk pengulangan ketiga.
 - InsyaAllah -

4 comments on "Abbie hero kakak.."

Mak Lagenda on June 22, 2012 at 10:02 AM said...

musti abie tersentuh bila tgk kad yg kakak buat tu..

GOLD FINGER on June 22, 2012 at 7:27 PM said...

Abbie dia..dlm hati itu batu juga duduk..hhaha

Wan Anie on June 22, 2012 at 9:22 PM said...

terima kasih sudi singgah di blog akak dan tinggalkan komen

Pandai kakak :)

GOLD FINGER on June 23, 2012 at 1:27 PM said...

Kak wan..sama2 kasih

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...