Subscribe Twitter

Tuesday, June 19, 2012

Jom Deco sebelum puasa..

 DECO Part 1 - Cat Mengecat

Wooott..Wooott..Nak puasa dah kite wey..makin terbiar dan bersawang lar blog GOLDFINGER ni..bukan sibuk menjahit baju..mahupun menjahit langsir..tapi sibuk mendeco..deco..rumah. Dari luar rumah sampai lar ke hujung dapur..setiap inci aku spot-check..setiap sudut aku decokan..cat mengecat tu jgn citer lar..sampai ker 2..3 pagi kami laki bini mengecat, dh mcm buruh binaan..* Hobi laki bini * Actually last year punya catpun masih cantik lagii..tapiii colour tu dah tak relevant utk tahun 2012 ni..hahahah..gigih tulll...korang tahu tak yg colour2 cat nipun ada musimnya...ingat fesyen baju jer ada trend2 ni..colour cat pun ada nokkkk...So, this year punya trend colour is grey..i likeeeee...ganda 30x..



Ni lar reference aku..tiap2 bulan WAJIB beli magazine ni..ID Design, Renovation & Impiana..

 

Yes done..suke sgt colour ni..ruang tamu tu kita buat gelap sikit..yg ruang makan tu terang sikit..2 tone..
Time mengecat tu mmg best..tapii bila bab nk mengemas balik tu..ya hampunn..nk mengangkat..menyusun balik perabot tu yg lotihhhh..


 Dari berdiri sampai lar cik abe duduk dah ni..hahahahaha
Ni bilik tetamu..green pucuk pisang..

PART 2 - Wallpaper




Giler lar shopping wallpaper ni..terbeliak2..juling2 bijik mata nk memilih designnya..2..3 kali dtg mengulang kedai ni...mcm memilih emas permata kot..



Finally we choose this..but laki den cam tak brapa nk agree..old design katenya..tp sapa lar yg blh lawan kuasa veto akukan..ahahahhaha..match kot ngn colour cat tu..


Nak pasang wallpaper ni bukan kerja mudah..bukan leh cincai bocai jer..kena potong betul2..nk temukan corak2 tu..nk menempek kat dinding lagi..betul2 kena teliti..kemas..takde ruang angin sikitpun..
mencabar minda betul..

 

 si adik anak bujang sorang ni meymey lar suka sgt menolong atau erti kata lain mengacau abienya kalu bertukang bagai ni..org manjat dia pun nk manjat jgk..bila dah sampai atas tak reti nk turun..we all pakat2 buat dek jer tinggal dia kat atas tu, pastu masuk bilik.
Tgk mak pak tak kuar2 dari bilik..dibantainya meraung tak henggat sampai setaman dgr dik..
hahahahha..tu lar omak dah pesan..tangga ni takde papan gelonsornya..naik pandai, turun dah pakinson..hahaha


Taraaaa...
Wallpaper yg telah selamat dipasang..tp still sentap coz takde batu bling2..Akan ku usahakan jgk nk tempek batu kat wallpaper ni..tungguuuuuu..

5 comments:

ameris said...

rajin la lu tes..

GOLD FINGER said...

Hehehe..nanti dh posa penat tes..siap2 kemas sblm raya..

Mak Lagenda said...

Sonok kan buat kija cat mengecat nih..kaler tu pun cun gak GF

Enny said...

huuuu..kelas rumahnya...nnt raya leh serbu kan kan kan...huhuh~

GOLD FINGER said...

Enny..hehehe buleh..buleh..

Post a Comment

Tuesday, June 19, 2012

Jom Deco sebelum puasa..

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, June 19, 2012
 DECO Part 1 - Cat Mengecat

Wooott..Wooott..Nak puasa dah kite wey..makin terbiar dan bersawang lar blog GOLDFINGER ni..bukan sibuk menjahit baju..mahupun menjahit langsir..tapi sibuk mendeco..deco..rumah. Dari luar rumah sampai lar ke hujung dapur..setiap inci aku spot-check..setiap sudut aku decokan..cat mengecat tu jgn citer lar..sampai ker 2..3 pagi kami laki bini mengecat, dh mcm buruh binaan..* Hobi laki bini * Actually last year punya catpun masih cantik lagii..tapiii colour tu dah tak relevant utk tahun 2012 ni..hahahah..gigih tulll...korang tahu tak yg colour2 cat nipun ada musimnya...ingat fesyen baju jer ada trend2 ni..colour cat pun ada nokkkk...So, this year punya trend colour is grey..i likeeeee...ganda 30x..



Ni lar reference aku..tiap2 bulan WAJIB beli magazine ni..ID Design, Renovation & Impiana..

 

Yes done..suke sgt colour ni..ruang tamu tu kita buat gelap sikit..yg ruang makan tu terang sikit..2 tone..
Time mengecat tu mmg best..tapii bila bab nk mengemas balik tu..ya hampunn..nk mengangkat..menyusun balik perabot tu yg lotihhhh..


 Dari berdiri sampai lar cik abe duduk dah ni..hahahahaha
Ni bilik tetamu..green pucuk pisang..

PART 2 - Wallpaper




Giler lar shopping wallpaper ni..terbeliak2..juling2 bijik mata nk memilih designnya..2..3 kali dtg mengulang kedai ni...mcm memilih emas permata kot..



Finally we choose this..but laki den cam tak brapa nk agree..old design katenya..tp sapa lar yg blh lawan kuasa veto akukan..ahahahhaha..match kot ngn colour cat tu..


Nak pasang wallpaper ni bukan kerja mudah..bukan leh cincai bocai jer..kena potong betul2..nk temukan corak2 tu..nk menempek kat dinding lagi..betul2 kena teliti..kemas..takde ruang angin sikitpun..
mencabar minda betul..

 

 si adik anak bujang sorang ni meymey lar suka sgt menolong atau erti kata lain mengacau abienya kalu bertukang bagai ni..org manjat dia pun nk manjat jgk..bila dah sampai atas tak reti nk turun..we all pakat2 buat dek jer tinggal dia kat atas tu, pastu masuk bilik.
Tgk mak pak tak kuar2 dari bilik..dibantainya meraung tak henggat sampai setaman dgr dik..
hahahahha..tu lar omak dah pesan..tangga ni takde papan gelonsornya..naik pandai, turun dah pakinson..hahaha


Taraaaa...
Wallpaper yg telah selamat dipasang..tp still sentap coz takde batu bling2..Akan ku usahakan jgk nk tempek batu kat wallpaper ni..tungguuuuuu..

5 comments on "Jom Deco sebelum puasa.."

ameris on June 19, 2012 at 1:13 PM said...

rajin la lu tes..

GOLD FINGER on June 19, 2012 at 1:55 PM said...

Hehehe..nanti dh posa penat tes..siap2 kemas sblm raya..

Mak Lagenda on June 19, 2012 at 8:48 PM said...

Sonok kan buat kija cat mengecat nih..kaler tu pun cun gak GF

Enny on June 20, 2012 at 9:12 AM said...

huuuu..kelas rumahnya...nnt raya leh serbu kan kan kan...huhuh~

GOLD FINGER on June 21, 2012 at 8:33 PM said...

Enny..hehehe buleh..buleh..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...