Subscribe Twitter

Wednesday, June 6, 2012

AQUARIA KLCC ' See Them Live '


Biru jer entry ni kan..namanyapun AQUARIA yer dakk..
Aquatic adventures is begin with the little darling..
awalnya a few tempat jgk lar dlm our plannning..memandangkan mak pak bussy mcm YB..so, we decide pergi jer yg dekat..antaranya Pusat Sains Negara..* katanya ada dinasor dtg menyerang PSN * Desa Water Park..Morib Goldcost..then Aquaria..setelah ditimbang kati..kita gi jer lar Aquaria..ada aircond..blh mak korang invest kat KLCC tu skali..ahhaha..Motippnya skrg mak yg happy bukan anak2..ahahhaha
Lagipun mak pak aku kat kampung tu pun dah sampai Aquaria ni..aku yg duk setapak..dua ni haa tak jejak2pun lagi..

Harga tiket is below..utk yg ada my kad/my kid..yg tak ado..malas den nk tempek sini.
So..ngam2 sgt lar we sefamily ni utk school holiday promotion tu..
Adult  * RM 35
  
Child * RM 25
    
Senior Citizen * RM 25

School Holidays Promotion (26th May - 10th June 2012)
        Family Package (2 adults + 2 Children) * RM 99


    * Entry is absolutely FREE for infants
    * Children are visitors aged from 3-12 years old
    * Senior Citizens are patrons aged 60 years old & above

Open daily from Monday-Friday (Weekdays)
Operating Hours are from 11.00am to 8.00pm

Saturday and Sunday (Weekends), Public Holidays & School Holidays
Operating Hours are from 10.30am to 8.00pm

Last Admissions
Last entry to Aquaria closes at 7.00pm 

TIPS utk korang : Sila lar datang awal, kernanya berbaris nk beli tiket tu yaa hampunnn..panjang..mungkin jgk aku ni tersalah hari kot..time cuti sekolah then weekend pulak lagi..ada lar 1 jam berbaris.


1st entrance tu ada 'touch pool'...dalam tu ada baby shark..ada gamat..so korang blh pegang..rasa real2 shark okey..seram jgk lar nk celup tangan dlm tu..silap2 ngappp putus 5 jari..
tapi ada staff kat situ assist us utk keselamatan pengunjung..
Actually dorang ada memacam event kat dlm tu..sila lar korang baca sendiri kat SINI


Bila tgk picture ni..bukan anak aku yg jakun..tapi mak korang yg terlebih jakun..hahahaha

Benda2 cam kumbang..lipas..rerama..serangga..pun ada..mmg paveret anak bujang saya..




Sekor ikan pun mak tak kenal..bapak korang jer hebakk..dah mcm tourist guide pulak.
Aku bayangkan kalau lar ikan2 ni terlepas..agak2 makan org tak?? hahahaha


Sesapa pencinta ikan..mmg sesuai sgt lar kesini..termasuk lar laki aku tu..
Real awesome lar..




Journey of water is begin..
sib baik tak kena menapak..korang diri jer..benda tu bergerak pusing dlm tu..bermacam2 jenis ikan lar ada..dari sekecik2 ikan..sampai lar sebesar2 ikan...terteleng2 tgk kiri..kanan..atas..
Impress giler si kakak ngn adik..sampai tak nk keluar dari situ..mmg cantik


Sila jangan jakun mcm ummi korang yer..maklumlar ummi kecik2 dulu mana lar dapat tengok benda2 cam gini..dulu tgk ikan puyu...ikan haruan jer kat parit depan rumah tu..
nowday..semua adoooo


Atlantis Store
Memacam2 Souvenir lar korang blh beli kat sini..we takde lar beli apa2..cuma sikakak ni haa rengek2 kat bapak dia mintak toy..finally dapat lar jgk..




Dekat 2 jam jgk lar we dalam tu..actually aquaria ni tak lar besar manapun..kecik jer..
tp sebab leka menelek ikan2 dlm tu..jadi lar berjam2..
 Bila tgk bebudak ni happy..mak pak pun happy jgk..jadi lar kakak yer..weekend ni kita balik kampung....kita visit kolam ikan atok korang plk kat kampung tu..

1 comments:

Mak Lagenda said...

dah lama gila tak bawak anak anak mai sini. Aritu, taim meisya kenit, ada gak mak bwk derang..

Nmpknya mkn bnyk improvement dr jaman mak dtg dolu2..

Post a Comment

Wednesday, June 6, 2012

AQUARIA KLCC ' See Them Live '

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, June 06, 2012

Biru jer entry ni kan..namanyapun AQUARIA yer dakk..
Aquatic adventures is begin with the little darling..
awalnya a few tempat jgk lar dlm our plannning..memandangkan mak pak bussy mcm YB..so, we decide pergi jer yg dekat..antaranya Pusat Sains Negara..* katanya ada dinasor dtg menyerang PSN * Desa Water Park..Morib Goldcost..then Aquaria..setelah ditimbang kati..kita gi jer lar Aquaria..ada aircond..blh mak korang invest kat KLCC tu skali..ahhaha..Motippnya skrg mak yg happy bukan anak2..ahahhaha
Lagipun mak pak aku kat kampung tu pun dah sampai Aquaria ni..aku yg duk setapak..dua ni haa tak jejak2pun lagi..

Harga tiket is below..utk yg ada my kad/my kid..yg tak ado..malas den nk tempek sini.
So..ngam2 sgt lar we sefamily ni utk school holiday promotion tu..
Adult  * RM 35
  
Child * RM 25
    
Senior Citizen * RM 25

School Holidays Promotion (26th May - 10th June 2012)
        Family Package (2 adults + 2 Children) * RM 99


    * Entry is absolutely FREE for infants
    * Children are visitors aged from 3-12 years old
    * Senior Citizens are patrons aged 60 years old & above

Open daily from Monday-Friday (Weekdays)
Operating Hours are from 11.00am to 8.00pm

Saturday and Sunday (Weekends), Public Holidays & School Holidays
Operating Hours are from 10.30am to 8.00pm

Last Admissions
Last entry to Aquaria closes at 7.00pm 

TIPS utk korang : Sila lar datang awal, kernanya berbaris nk beli tiket tu yaa hampunnn..panjang..mungkin jgk aku ni tersalah hari kot..time cuti sekolah then weekend pulak lagi..ada lar 1 jam berbaris.


1st entrance tu ada 'touch pool'...dalam tu ada baby shark..ada gamat..so korang blh pegang..rasa real2 shark okey..seram jgk lar nk celup tangan dlm tu..silap2 ngappp putus 5 jari..
tapi ada staff kat situ assist us utk keselamatan pengunjung..
Actually dorang ada memacam event kat dlm tu..sila lar korang baca sendiri kat SINI


Bila tgk picture ni..bukan anak aku yg jakun..tapi mak korang yg terlebih jakun..hahahaha

Benda2 cam kumbang..lipas..rerama..serangga..pun ada..mmg paveret anak bujang saya..




Sekor ikan pun mak tak kenal..bapak korang jer hebakk..dah mcm tourist guide pulak.
Aku bayangkan kalau lar ikan2 ni terlepas..agak2 makan org tak?? hahahaha


Sesapa pencinta ikan..mmg sesuai sgt lar kesini..termasuk lar laki aku tu..
Real awesome lar..




Journey of water is begin..
sib baik tak kena menapak..korang diri jer..benda tu bergerak pusing dlm tu..bermacam2 jenis ikan lar ada..dari sekecik2 ikan..sampai lar sebesar2 ikan...terteleng2 tgk kiri..kanan..atas..
Impress giler si kakak ngn adik..sampai tak nk keluar dari situ..mmg cantik


Sila jangan jakun mcm ummi korang yer..maklumlar ummi kecik2 dulu mana lar dapat tengok benda2 cam gini..dulu tgk ikan puyu...ikan haruan jer kat parit depan rumah tu..
nowday..semua adoooo


Atlantis Store
Memacam2 Souvenir lar korang blh beli kat sini..we takde lar beli apa2..cuma sikakak ni haa rengek2 kat bapak dia mintak toy..finally dapat lar jgk..




Dekat 2 jam jgk lar we dalam tu..actually aquaria ni tak lar besar manapun..kecik jer..
tp sebab leka menelek ikan2 dlm tu..jadi lar berjam2..
 Bila tgk bebudak ni happy..mak pak pun happy jgk..jadi lar kakak yer..weekend ni kita balik kampung....kita visit kolam ikan atok korang plk kat kampung tu..

1 comments on "AQUARIA KLCC ' See Them Live '"

Mak Lagenda on June 7, 2012 at 2:39 PM said...

dah lama gila tak bawak anak anak mai sini. Aritu, taim meisya kenit, ada gak mak bwk derang..

Nmpknya mkn bnyk improvement dr jaman mak dtg dolu2..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...