Subscribe Twitter

Friday, June 15, 2012

Labbaik Allahumma Labbaik

11.06.2012 baru2 ni..mak..ayah..adik2..serta abang ipar GF telah selamat berangkat menunaikan umrah sehingga 21.06.2012, selama 11 hari 10 malam. Segala urusan umrah ni dari A sampailar ke Z semuanya aku yg urusankan...sampaikan kursus umrah tu pun cik bedah ni ikut sklai..tu yg blog semakin terbiar ni..Mulanya nak ambik package swasta jer..tapi setelah dipikirkan balik..lebih senang & selamat kalau ambil package dari Tabung Haji jer. Kisahnyaa..service dari staff TH yg sgt2 terbaik..sopan2 jer..tabik spring..toing..toing..kat dorang..dari TH yg kat kampung tu..sehinggalah TH yg kat KL tu..very helpful.
Package yg mak jijah ambik ni..package Delima..Actually harga package ni berdasarkan jarak hotel kita ke Masjidil Haram..lagi dekat hotel tu..lagi mahal lar harganya.
Flight dorang dari KL ker Jeddah terus keMadinah..Alhamdulillah semalam dorang dah berangkat ke Makkah. Kekdahnyaaa masa kat KLIA tu..banjirlar dgn tangisan kami sefamily. Mana tidaknya..mak ngn ayah aku tu tak berapa sihat..bawak pulak adik GF yg Istimewa tu..ditambah pulak dgn airmata anak2 kakak aku tu haa...yg tak pernah berpisah ngn daddy dorang..dah mcm drama sinetron plk kat situ..hahahaha



KLIA - me & my sis..with our dearest Mak 

But now daysss..zaman dah canggih..pergi lar jauh manapun..tenetkan ada..blh skype..whatsapp..twitter..memacam kot..sehari 2..3..kali lar aku call mak jijah tu..yg adik aku lagi sorang tu pulak kerja mengWhatsApp picture dorang kat sana..tersentuh hati jgk melihat tanah suci Makkah & Madinah tu..
InsyaAllah..semoga satu hari nanti GF akan menjadi tetamu disana juga..Amin..
Sebahagian dari picture yg dihantar..SubhanaAllah..


Masjid Nabawi, Madinah


Masjid Quba di Madinah



View from the Hotel Anwar Al Madinah 
Berhampiran dgn masjid Nabawi 



Mengziarah bukit Uhud ( Adik, Mak, Ayah & Adik bongsu )
Skrg disana musim panas..sampai pecah2..merekah2 jari mak jijah


Makkah ( Kaabah )
Solat Jumaat di Masjidilharam

Labbaik Allahumma Labbaik:
Kami memenuhi dan akan melaksanakan perintah-Mu ya Allah.
Labbaika la syarika laka labbaik:
Tiada sekutu bagi-Mu dan kami insya Allah memenuhi panggilan-Mu.
Inna al hamda wa an ni’mata laka wa al mulka la syarika laka:
Sesungguhnya segala pujian, nikmat dan begitu juga kerajaan adalah milik-Mu dan tidak ada sekutu bagi-Mu.

2 comments:

Mak Lagenda said...

Semoga semua kaum keluarga GF akan selamat pergi dan kembali.

GOLD FINGER said...

Aminnnnn...mak

Post a Comment

Friday, June 15, 2012

Labbaik Allahumma Labbaik

Posted by GOLD FINGER at Friday, June 15, 2012
11.06.2012 baru2 ni..mak..ayah..adik2..serta abang ipar GF telah selamat berangkat menunaikan umrah sehingga 21.06.2012, selama 11 hari 10 malam. Segala urusan umrah ni dari A sampailar ke Z semuanya aku yg urusankan...sampaikan kursus umrah tu pun cik bedah ni ikut sklai..tu yg blog semakin terbiar ni..Mulanya nak ambik package swasta jer..tapi setelah dipikirkan balik..lebih senang & selamat kalau ambil package dari Tabung Haji jer. Kisahnyaa..service dari staff TH yg sgt2 terbaik..sopan2 jer..tabik spring..toing..toing..kat dorang..dari TH yg kat kampung tu..sehinggalah TH yg kat KL tu..very helpful.
Package yg mak jijah ambik ni..package Delima..Actually harga package ni berdasarkan jarak hotel kita ke Masjidil Haram..lagi dekat hotel tu..lagi mahal lar harganya.
Flight dorang dari KL ker Jeddah terus keMadinah..Alhamdulillah semalam dorang dah berangkat ke Makkah. Kekdahnyaaa masa kat KLIA tu..banjirlar dgn tangisan kami sefamily. Mana tidaknya..mak ngn ayah aku tu tak berapa sihat..bawak pulak adik GF yg Istimewa tu..ditambah pulak dgn airmata anak2 kakak aku tu haa...yg tak pernah berpisah ngn daddy dorang..dah mcm drama sinetron plk kat situ..hahahaha



KLIA - me & my sis..with our dearest Mak 

But now daysss..zaman dah canggih..pergi lar jauh manapun..tenetkan ada..blh skype..whatsapp..twitter..memacam kot..sehari 2..3..kali lar aku call mak jijah tu..yg adik aku lagi sorang tu pulak kerja mengWhatsApp picture dorang kat sana..tersentuh hati jgk melihat tanah suci Makkah & Madinah tu..
InsyaAllah..semoga satu hari nanti GF akan menjadi tetamu disana juga..Amin..
Sebahagian dari picture yg dihantar..SubhanaAllah..


Masjid Nabawi, Madinah


Masjid Quba di Madinah



View from the Hotel Anwar Al Madinah 
Berhampiran dgn masjid Nabawi 



Mengziarah bukit Uhud ( Adik, Mak, Ayah & Adik bongsu )
Skrg disana musim panas..sampai pecah2..merekah2 jari mak jijah


Makkah ( Kaabah )
Solat Jumaat di Masjidilharam

Labbaik Allahumma Labbaik:
Kami memenuhi dan akan melaksanakan perintah-Mu ya Allah.
Labbaika la syarika laka labbaik:
Tiada sekutu bagi-Mu dan kami insya Allah memenuhi panggilan-Mu.
Inna al hamda wa an ni’mata laka wa al mulka la syarika laka:
Sesungguhnya segala pujian, nikmat dan begitu juga kerajaan adalah milik-Mu dan tidak ada sekutu bagi-Mu.

2 comments on "Labbaik Allahumma Labbaik"

Mak Lagenda on June 16, 2012 at 12:10 AM said...

Semoga semua kaum keluarga GF akan selamat pergi dan kembali.

GOLD FINGER on June 16, 2012 at 12:52 AM said...

Aminnnnn...mak

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...