Subscribe Twitter

Wednesday, September 19, 2012

September yg dinanti..

Assalamualaikum..

September yg dinanti akhirnya tiba jua..ada kisah suka..ada kisah duka..jadi aku sharekan kisah suka dulu..kerna kisah suka ni lar maka terjadi lar kisah duka tu..sob..sob..sob..org kata..bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian..aku terbalik..dah tergedik2 bersuka ria..maka berduka akhirnya..tapi itu semua kuasa Allah..setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..rezeki..ajal..maut..jodoh..semua hanya DIA yg mengetahuinya..tragis sungguh intro aku kali ni..hahahha

Journey is begin..from shah alam to prai (Lunch)..then gerak to padang kota lama ( Walk Hunt )..pastu baru check in paradise batu feringgi ( Annual Dinner )..damn tired mak jemah..dengan cuaca yg panas terik sepanjang hari..tetap jgk nk mengedikkan diri joint all the activity..nanti tak joint kata anti sosial pulakk..hidup tak bermasyarakat plkkan..kan.....huahua


Walk hunt town penang selama 3 jam..mmg rasa nk tercabut lutut dah..mmg crazy + scary..huh!!!! merembess peluh2 ketiak nk menghabiskan explorace ni..haduhhhh haiii..ngaperr ker walk hunt..bukan beca hunt..tak pernah tercapai akal fikiran aku ni nk menapak satu town penang tu..masuk temple ni keluar temple ni..mmg gonjeng lar..kena plk satu team ngn budak2 lelaki yg gagah perkasa..maka feeling ala2 ratu pecut negara aku berlari mengejar dorang dari belakang..hahahah


then..habis walk hunt..baru lar blh check in..around 6.00pm..
mcm last year jgk..atas katil ada notes from our director..cup cakes..n sebatang pen..aduh nebesnya nk tunggu bonus letter ni..hahah..then within 2 hour tu nak bermake over feeling mcm artis nk berjalan kat red carpetkan..confirm tak sempat..nk make up mata jer sejam..nk touch up hidung jer 30 min..nk lilit2 kat kepala ala2 serban yuna dah 1 jam..dengan penatnya lagi..dh lar pestime nk melilit ni..3..4 kali mengoogle kat you tube..finally jadi lar jgk....ada lar rupa turban kan..


Ready to go..Posing dulu with the gorgess gergurl ni..muka penat giler..



International traditional theme..sgt gojess mereka2 ini..



Oh..august babies...
mmg besday aku this year dipenuhi dgn surprise party jer..oh mak aii..sila control cun..jgn nebess..


Oppa Gangnam Style..
sampai pening kepala duk dgr lagu ni repeat 7 kali..adooiiii..dah ler kepala berat ngn serban ni..rasa cam nk cabut letak tepi jer..hahahaha..
time ni dah pukul 12 lebih..tak fedulikk dah apa nk jadi..menguap dah lebih 10 kali..bila nak habis ni wehhhh..


Yeah!!..saat yg ditunggu2..tepat jam 1.30pagi..bonus letter ditangan akhirnya..mmg giler dinner sampai pagi..MC tu pun dah speachless tak tahu nk ckp apa dah..lalok dh dia..
berapa bulan?? 7..8..9..or 10?? biar lar rahsiaaa..Alhamdulillah bersyukur dgn rezeki yg Allah berikan..syukur sgt2..



Next day..otw balik tu shah alam...dgn hati yg berbunga2 riang..singgah makan kat restoran pakeeza, Ipoh..
sgt2 awesome lar kedai ni..sedap giler..dgn cuaca yg panas terik..order plk lime jus..ushhhh sejuk sampai ketekak..mmmm...maka, bermula lar kisah duka apabila terasa perut seperti menyucuk2...subhanallah..

3 comments:

susulemakmanis said...

bestnyer dear..meriah!

Mak Lagenda said...

Wow..berbulan2 dpt bonus!! mmg giler kentang lah masyukkkkk...

GOLD FINGER said...

hahahah..syukur alhamdulillah..

Post a Comment

Wednesday, September 19, 2012

September yg dinanti..

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, September 19, 2012
Assalamualaikum..

September yg dinanti akhirnya tiba jua..ada kisah suka..ada kisah duka..jadi aku sharekan kisah suka dulu..kerna kisah suka ni lar maka terjadi lar kisah duka tu..sob..sob..sob..org kata..bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian..aku terbalik..dah tergedik2 bersuka ria..maka berduka akhirnya..tapi itu semua kuasa Allah..setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..rezeki..ajal..maut..jodoh..semua hanya DIA yg mengetahuinya..tragis sungguh intro aku kali ni..hahahha

Journey is begin..from shah alam to prai (Lunch)..then gerak to padang kota lama ( Walk Hunt )..pastu baru check in paradise batu feringgi ( Annual Dinner )..damn tired mak jemah..dengan cuaca yg panas terik sepanjang hari..tetap jgk nk mengedikkan diri joint all the activity..nanti tak joint kata anti sosial pulakk..hidup tak bermasyarakat plkkan..kan.....huahua


Walk hunt town penang selama 3 jam..mmg rasa nk tercabut lutut dah..mmg crazy + scary..huh!!!! merembess peluh2 ketiak nk menghabiskan explorace ni..haduhhhh haiii..ngaperr ker walk hunt..bukan beca hunt..tak pernah tercapai akal fikiran aku ni nk menapak satu town penang tu..masuk temple ni keluar temple ni..mmg gonjeng lar..kena plk satu team ngn budak2 lelaki yg gagah perkasa..maka feeling ala2 ratu pecut negara aku berlari mengejar dorang dari belakang..hahahah


then..habis walk hunt..baru lar blh check in..around 6.00pm..
mcm last year jgk..atas katil ada notes from our director..cup cakes..n sebatang pen..aduh nebesnya nk tunggu bonus letter ni..hahah..then within 2 hour tu nak bermake over feeling mcm artis nk berjalan kat red carpetkan..confirm tak sempat..nk make up mata jer sejam..nk touch up hidung jer 30 min..nk lilit2 kat kepala ala2 serban yuna dah 1 jam..dengan penatnya lagi..dh lar pestime nk melilit ni..3..4 kali mengoogle kat you tube..finally jadi lar jgk....ada lar rupa turban kan..


Ready to go..Posing dulu with the gorgess gergurl ni..muka penat giler..



International traditional theme..sgt gojess mereka2 ini..



Oh..august babies...
mmg besday aku this year dipenuhi dgn surprise party jer..oh mak aii..sila control cun..jgn nebess..


Oppa Gangnam Style..
sampai pening kepala duk dgr lagu ni repeat 7 kali..adooiiii..dah ler kepala berat ngn serban ni..rasa cam nk cabut letak tepi jer..hahahaha..
time ni dah pukul 12 lebih..tak fedulikk dah apa nk jadi..menguap dah lebih 10 kali..bila nak habis ni wehhhh..


Yeah!!..saat yg ditunggu2..tepat jam 1.30pagi..bonus letter ditangan akhirnya..mmg giler dinner sampai pagi..MC tu pun dah speachless tak tahu nk ckp apa dah..lalok dh dia..
berapa bulan?? 7..8..9..or 10?? biar lar rahsiaaa..Alhamdulillah bersyukur dgn rezeki yg Allah berikan..syukur sgt2..



Next day..otw balik tu shah alam...dgn hati yg berbunga2 riang..singgah makan kat restoran pakeeza, Ipoh..
sgt2 awesome lar kedai ni..sedap giler..dgn cuaca yg panas terik..order plk lime jus..ushhhh sejuk sampai ketekak..mmmm...maka, bermula lar kisah duka apabila terasa perut seperti menyucuk2...subhanallah..

3 comments on "September yg dinanti.."

susulemakmanis on September 19, 2012 at 3:42 AM said...

bestnyer dear..meriah!

Mak Lagenda on September 19, 2012 at 9:05 AM said...

Wow..berbulan2 dpt bonus!! mmg giler kentang lah masyukkkkk...

GOLD FINGER on September 19, 2012 at 2:54 PM said...

hahahah..syukur alhamdulillah..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...