Subscribe Twitter

Saturday, October 27, 2012

Journey is begin with Airasia


Now everyone can fly..ciittt podahhh..masih berbaki lagi sakit hati aku ni dgn airasia gara2 bibik terlepas flight hari tu, happen 2 day before aku fly..citer tu kita simpan dulu..now story KK 1st..

AK5110 Kuala Lumpur (LCC Terminal) to Kota Kinabalu International Airport (Terminal 2)
Flight for 4 of us..RM1,800 pergi balik termasuk baggage skali, tak sure lar murah ker mahal..mungkin korang dapat lagi murah kot..for hotel kita dah decide 2 mlm di Nexus then 2 mlm lagi hotel budget jer di town KK..we choose Sixty3 hotel. Aku direct booking ke hotel..takde nk booking2 online ni..settle everything..then for transportation pulak..setelah membuat survey aku ngn somi setuju nk sewa kereta jer..susah public transport kat sana tambah plk bawak anak2 kecik ni..since simedarbycarrental ada branch kat sana..so kita manafaatkan benefit yg ada..staff got 50% less than dapat one day free..cun sangat lar tu..memandangkan kitaorg ber4 jer..so kita ambik kereta Matrix sudah, for 5 days dlm RM400.00..but kena deposit dulu RM600..so bagi jer credit card dorang block dulu..then refund balik without anycharges..




Flight 2.10 ptg..tak nk pisang berbuah 2 kali..makanya kita dtg seawal jam 12..


Siap2 bagi dorang lunch dulu...bebudak ni 1st time nk fly...entah apa rupenya dlm aeroplane tu nanti..


Semangat Harimau Muda..
Mendung berarak..jap lagi runtuh lar tu..


 2 beg ni terpaksa bawak naik atas..coz baggage dah terlebih berat..baru pergi belum balik lagi..u bawak batu ker sayang? 5 hari abang oiii...extra 1kg dia charge RM35...patut lar ko cepat kaya pakcik tony..huh!! (pastikan kalau korang nk fly siap2 ambik extra baggage..tak rugi)..masa beli tiket tu aku ambik 20kg pergi 30kg balik..


Anak2 duduk ngn mak..bapak duduk row sblh..amboiii..sedap bapak korang tido melena yer..baru jer brapa minit fly..sengaja aku cuit2 si somi suh ambik gambar lar..jap lagi cuit lagi..huahuahua...dasar pendengkikannnnn..

 




Nasib bebudak ni duk diam dlm flight...diam pun sbb main game..dah lama sikit gaduh pulak, x nak duk sebelah menyebelah..tukar plk mak duduk tgh2..bila dah bosan agaknya dorangpun melena sama mcm bapaknya..tapi masa flight balik ke KL ada drama sikit..si adik entah kena sawan apa buat perangai dlm flight..hehh ko adik..ringan jer dah tangan mak ko ni..


very nice view..
Perjalanan lebih kurang 2 jam 45 min..sampai jer sana hujan lebat..kereta sewapun dah siap menunggu..
Welcome to Kota Kinabalu

Dear Airasia, 
ko charges dah lar mahal..tapiiiiii facilities entah hapa2..huh!!
-

-

-

-

-

-


 * sambil garu2 kepala *

2 comments:

shafiq said...

Saya pun terkandas Flight..huhu..raya di airport..

GOLD FINGER said...

lar kesiannya..terlepas flight jgk ker?

Post a Comment

Saturday, October 27, 2012

Journey is begin with Airasia

Posted by GOLD FINGER at Saturday, October 27, 2012

Now everyone can fly..ciittt podahhh..masih berbaki lagi sakit hati aku ni dgn airasia gara2 bibik terlepas flight hari tu, happen 2 day before aku fly..citer tu kita simpan dulu..now story KK 1st..

AK5110 Kuala Lumpur (LCC Terminal) to Kota Kinabalu International Airport (Terminal 2)
Flight for 4 of us..RM1,800 pergi balik termasuk baggage skali, tak sure lar murah ker mahal..mungkin korang dapat lagi murah kot..for hotel kita dah decide 2 mlm di Nexus then 2 mlm lagi hotel budget jer di town KK..we choose Sixty3 hotel. Aku direct booking ke hotel..takde nk booking2 online ni..settle everything..then for transportation pulak..setelah membuat survey aku ngn somi setuju nk sewa kereta jer..susah public transport kat sana tambah plk bawak anak2 kecik ni..since simedarbycarrental ada branch kat sana..so kita manafaatkan benefit yg ada..staff got 50% less than dapat one day free..cun sangat lar tu..memandangkan kitaorg ber4 jer..so kita ambik kereta Matrix sudah, for 5 days dlm RM400.00..but kena deposit dulu RM600..so bagi jer credit card dorang block dulu..then refund balik without anycharges..




Flight 2.10 ptg..tak nk pisang berbuah 2 kali..makanya kita dtg seawal jam 12..


Siap2 bagi dorang lunch dulu...bebudak ni 1st time nk fly...entah apa rupenya dlm aeroplane tu nanti..


Semangat Harimau Muda..
Mendung berarak..jap lagi runtuh lar tu..


 2 beg ni terpaksa bawak naik atas..coz baggage dah terlebih berat..baru pergi belum balik lagi..u bawak batu ker sayang? 5 hari abang oiii...extra 1kg dia charge RM35...patut lar ko cepat kaya pakcik tony..huh!! (pastikan kalau korang nk fly siap2 ambik extra baggage..tak rugi)..masa beli tiket tu aku ambik 20kg pergi 30kg balik..


Anak2 duduk ngn mak..bapak duduk row sblh..amboiii..sedap bapak korang tido melena yer..baru jer brapa minit fly..sengaja aku cuit2 si somi suh ambik gambar lar..jap lagi cuit lagi..huahuahua...dasar pendengkikannnnn..

 




Nasib bebudak ni duk diam dlm flight...diam pun sbb main game..dah lama sikit gaduh pulak, x nak duk sebelah menyebelah..tukar plk mak duduk tgh2..bila dah bosan agaknya dorangpun melena sama mcm bapaknya..tapi masa flight balik ke KL ada drama sikit..si adik entah kena sawan apa buat perangai dlm flight..hehh ko adik..ringan jer dah tangan mak ko ni..


very nice view..
Perjalanan lebih kurang 2 jam 45 min..sampai jer sana hujan lebat..kereta sewapun dah siap menunggu..
Welcome to Kota Kinabalu

Dear Airasia, 
ko charges dah lar mahal..tapiiiiii facilities entah hapa2..huh!!
-

-

-

-

-

-


 * sambil garu2 kepala *

2 comments on "Journey is begin with Airasia"

shafiq on October 28, 2012 at 9:49 PM said...

Saya pun terkandas Flight..huhu..raya di airport..

GOLD FINGER on October 29, 2012 at 12:10 AM said...

lar kesiannya..terlepas flight jgk ker?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...