Subscribe Twitter

Wednesday, October 31, 2012

Nexus Beach & Jambatan Tamparuli

DAY 2

Selepas breakfast bertemankan biawak..erkk terbayang2 biawak tu..terjulog julogg lidah dia..sumpah geli..hujanpun mula berhenti..maka bapaknya memekik seperti komander..anak2 jom swimming..Mak korang? kenapa tak ajak mak skli? nk citer sedih ni..sob..sob..sila ambik tisu..landing jer kat airport smlm..bendera merahpun berkibar2..adooiiii..asal berkibar awal sgt ni..salah timing..sedihkannnn...dorang syok berjimpa2 dlm pool tu..mak korang jadi lar dayang2 jaga tepi kolam..


Oit..oitt..anak mana?? jgn nk feeling lebih2..laut belakang tu..



Camera 360
uishh suka betul aku dgn camera hp ni..nampak jelita jer..haaakktuuiii...*mata keatas*


Lari2 cepattttt...kita nk tukar baju swimming ni...




 Emilyn feeling2 ratu beach giteww..



Kids enjoyable moment playing at the beach at Nexus Resort Karambunai, Kota Kinabalu, Sabah. Rasanya private beach nexus ni mmg panjang..cool beb!!



Special for kids saja..siap ada rain cover tu..so if hujan pun still blh swimming..



 Jambatan Tamparuli

Tamparuli is a small town dekat Tuaran..kebanyakan mereka adalah org dusun..most is chinese community.
The most famous landmark in Tamparuli is a long hanging bridge..kecut perut jgk lar jalan kat atas tu..

Aku yg tgh melena secara berjamaah dgn anak2 dlm keta..sedar2 dah sampai di pekan kecik ni..ada mcm pasar jual sayur2 and buah2 gitew..then 4..5..ekor anjing berkeliaran..huh

Is3 : Eh kita kat mana ni?
Somi : Jambatan Tamparuli..
Is3: Hah..mana mana?? Excited
Somi : Tuuuuuuuu..
Is3 : * Garu2 kepala Erk..boleh tak I nak sambung tido balik..zzzzzzzz






Mak korang dah vogue da vass cam gini..ada ker ajak naik titi gantung jer..tak patut sungguh..



 Actuallykan..akupun tak paham kenapa aku kena datang sini..apa yg specialnya? Aku mmg buta sejarah..bapak korang sejarah dapat 1..mak korang dapat cangkul..huahuahua..tapi takpe lar..at least jejak lar jgk jambatan gantung Tamparuli ni....ko ado?? hehehe..


Tumpang Iklan kejap kat entry ni :
GF DALAM KEADAAN MARAH YG MEMBARA KETIKA INI..BIBIK SEPATUTNYA BALIK SEMALAM TP TAK BALIK..SIALAN PUNYA BIBIK..AFTER 5 YEARS TERKENA JGK AKU DGN BANGSA YG TAK SEDAR DIUNTUNG NI..MAKA HURA HARA LAR HIDUP GF KETIKA INI..SUPERMAK..TBC...(Nanti nak buat entry 'Bibik Brenggsett')

3 comments:

ameris said...

apsal bibik lu tes..

GOLD FINGER said...

Tes..bibik.buat drama sinetron dgn aku..mmg bongokk..aku sumpah jadi kodok

Anonymous said...

mana entry bibik ni....i tak sabar baca sambil gelak guling guling ni

missy p

Post a Comment

Wednesday, October 31, 2012

Nexus Beach & Jambatan Tamparuli

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, October 31, 2012
DAY 2

Selepas breakfast bertemankan biawak..erkk terbayang2 biawak tu..terjulog julogg lidah dia..sumpah geli..hujanpun mula berhenti..maka bapaknya memekik seperti komander..anak2 jom swimming..Mak korang? kenapa tak ajak mak skli? nk citer sedih ni..sob..sob..sila ambik tisu..landing jer kat airport smlm..bendera merahpun berkibar2..adooiiii..asal berkibar awal sgt ni..salah timing..sedihkannnn...dorang syok berjimpa2 dlm pool tu..mak korang jadi lar dayang2 jaga tepi kolam..


Oit..oitt..anak mana?? jgn nk feeling lebih2..laut belakang tu..



Camera 360
uishh suka betul aku dgn camera hp ni..nampak jelita jer..haaakktuuiii...*mata keatas*


Lari2 cepattttt...kita nk tukar baju swimming ni...




 Emilyn feeling2 ratu beach giteww..



Kids enjoyable moment playing at the beach at Nexus Resort Karambunai, Kota Kinabalu, Sabah. Rasanya private beach nexus ni mmg panjang..cool beb!!



Special for kids saja..siap ada rain cover tu..so if hujan pun still blh swimming..



 Jambatan Tamparuli

Tamparuli is a small town dekat Tuaran..kebanyakan mereka adalah org dusun..most is chinese community.
The most famous landmark in Tamparuli is a long hanging bridge..kecut perut jgk lar jalan kat atas tu..

Aku yg tgh melena secara berjamaah dgn anak2 dlm keta..sedar2 dah sampai di pekan kecik ni..ada mcm pasar jual sayur2 and buah2 gitew..then 4..5..ekor anjing berkeliaran..huh

Is3 : Eh kita kat mana ni?
Somi : Jambatan Tamparuli..
Is3: Hah..mana mana?? Excited
Somi : Tuuuuuuuu..
Is3 : * Garu2 kepala Erk..boleh tak I nak sambung tido balik..zzzzzzzz






Mak korang dah vogue da vass cam gini..ada ker ajak naik titi gantung jer..tak patut sungguh..



 Actuallykan..akupun tak paham kenapa aku kena datang sini..apa yg specialnya? Aku mmg buta sejarah..bapak korang sejarah dapat 1..mak korang dapat cangkul..huahuahua..tapi takpe lar..at least jejak lar jgk jambatan gantung Tamparuli ni....ko ado?? hehehe..


Tumpang Iklan kejap kat entry ni :
GF DALAM KEADAAN MARAH YG MEMBARA KETIKA INI..BIBIK SEPATUTNYA BALIK SEMALAM TP TAK BALIK..SIALAN PUNYA BIBIK..AFTER 5 YEARS TERKENA JGK AKU DGN BANGSA YG TAK SEDAR DIUNTUNG NI..MAKA HURA HARA LAR HIDUP GF KETIKA INI..SUPERMAK..TBC...(Nanti nak buat entry 'Bibik Brenggsett')

3 comments on "Nexus Beach & Jambatan Tamparuli"

ameris on November 1, 2012 at 8:14 AM said...

apsal bibik lu tes..

GOLD FINGER on November 2, 2012 at 1:33 AM said...

Tes..bibik.buat drama sinetron dgn aku..mmg bongokk..aku sumpah jadi kodok

Anonymous said...

mana entry bibik ni....i tak sabar baca sambil gelak guling guling ni

missy p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...