Subscribe Twitter

Sunday, October 28, 2012

Nexus Resort & Spa Karambunai


 DAY 1
 Alhamdulillah sampai jugak ke Nexus Karambunai Resort & Spa ni..sampai dlm pukul 7.30mlm..otw from airport to here very the merangkak2 jemnya..one of the reason mungkin time dorang balik kerja then hujan pulak tu...1st impression to Nexus..oh seramm..coz suasana gelap..suram2 jer..ahhahahahah..ko mmg dasar imaginasi mistik GF...Aku mmg ler tak suka suasana samar2..romantik2 ni..lampu mcm x cukup bateri jer kan..haa..aku nk lampu spotlight mcm kat stadium tu..baru puas hidup..huahuahua..tapi encit somi suka sgt lar tempat yg very quite and relaxing mcm ni..lagi pulak Nexus ni very far away from city centre and shopping mall..aman hidup u yer bang..


 Check in2..staff kat front desk dorang ni ramah tamah..bagus..suke aku..so, akupun kepoci lar sikit..
Jauh tak block 5 ni? Dekat saja..turun bawah..2 menit saja..( Menit??..minit lar oiii )
Makanan halalkan? Ooo Madam..sure halal..
Jauh tak dari beach? Beachnya depan saja madam..
Eh..nk jalan ni gelap..saya takut lar..Jangan risau madam, kita akan hantar naik kereta..
oooo..good2..thanks2
* Geleng kepala laki aku..lupa ker somi u ni gagah perkasa..hahahaha *


Oh bagus..semua dorang settlekan..angkat buntut jer duk dlm keta ni. Drivernya ni siap beruniform lengkap..tak panas ker dik mlm2 pakai mcm ni? T_____T..




* Sila ambaikan model almari itu *


The rooms are quite big and comfortable lar...but furniture tu looks old sikit...dah lama kot resort ni...so designpun outdated, sgt sesuai untuk org yg berjiwa tua jgk..bukan aku tapi si somi lar..kehkehkeh.. 


 



Korang gi hotel sure lepas tgk bilik..tgk toilet pulakkan..bab toilet ni aku mmg tabik spring kat Nexus..excellent..besar..cantik...bersih..tapi kan..ada jgk tapinya lagiii..quality utilities kat dlm bilik ni very poor..sedih aku..room aircond was spoilt...call complain..air shower tu tak tahu mana panas mana yg sejuk..pusing kiri panas..pusing ke kanan pun panas..agak2 larkan..call lagi complain..TV tupun sepatutnya tukar LED or LCD television..gambarpun tak clear..tapi yg tu takde lar aku complainkan..hahhaha..suggest jer..ampunnnnn nexus...:)
Ok takpe..releks dulu..jgn emosi..penat kot baru sampai..apa2 pun kita order makan mlm dulu..anak2 dh berzikir kelaparan..

 



 for this dinner..about RM95..actually food from Room Service ni can be better lagi lar..mungkin tekak kita ni tak blh nk masuk dgn masakan dorang..tapi masih blh dimakan..


GOOD MORNING my sweet little angel..


depan tu jer beachnya..terdengar2 deruan ombak..ohsemm!! hilang segala mak nek stress..


Mengharap hujan berhenti..
Seawal 6pg emilyn dah bangun..6pg sana dah terang benderang..excited nk mandi pool & beach..tapi malangnya hujan anak oiii..tunggu hujan dah reda sikit kita pergi yer sayang..
so bila time nk keluar tu..ohmygod..betul ke bilik ni yg kita check in smlm..scary kottt...

v

v

v





Smlm masa check in..gelap samar2 jer..tak nampak sgt...but bila pagi tu semua jelas kelihatan...dgn leakingnya..air bertakung depan bilik tu....tidaakkkkkkkkkk...terus call customer services..mintak tukar bilik..tak sampai brapa minit dorang call balik..move to room 6212..means bilik tu lagi ke depan berhampiran pool ngn cafe..ngeh..ngeh..ngeh..i likeee
* If korang datang Nexus ni, make sure jgn duduk room ni..dan lagi satu kalau dapat mintak block 6 or 7..ohsem sgt..* 
Somi : Kenapa u nk tukar bilik? yg leaking tu luar bilik bukan dlm bilik..
Is3 : Ahh..tak fedulikk...tetap nk tukar jgk..menganggu pandangan mata..



Our new room..6212..sgt memuaskan...tq Nexus..
Now..jom kita sarapp dulu...bila hujan dah berhenti nanti kita swimming yer..
no breakfast no swimming yer anak2





 Complain lagii..
Breakfast spread was not good at all..hisssss..tak agak2 lar dorang ni..tak sedap tu satu hal lar kan..yg buahnya pun sama..tembikainya masam..tgk pun tahu kan..nenaspun sama..mcm buah semalam jer..
lagi satu..honeystar and cococrunch pun lemau..tak crunchy!! huh !! sentap aku..
tgh2 minum..isyraf jerittt..abbie lizard2..

v

v

v

v

v



Hah..besarnya biawak ni..heeeee..panic aku sekejap..sbbnya biawak tu menuju ker cafe ni..
eeee..isyraf sini2..jgn dekat..
datang staff Nexus..jangan takut..biawaknya manjakk..jinacckk
* sambil tangan didahi..mak ko nk pitam dik *
Manja tengkorak kau!!!  * dlm hati lar * walaupun ni biawak belaan..tetap lar merbahaya..dah lar dekat dgn tempat makan..adooiiii kembang2 tekak aku ni..errkkkk..
Citer Nexus ni tak habis disini saja..ada banyak lagi story2 menarik ttg Nexus ni..intro tu agak mengecewakan sikit..tp next day bila dah tgk pool..beach..ohindahnyaciptaanAllah.. 

9 comments:

Abdur said...

Fuh,jom mengguna dotcom http://alturl.com/3jfgf,setup percuma+2akaun email percuma (name@blogname.com)

Mak Lagenda said...

mmg nmpk menyeraamkan la klu dpt blk mcm tu GF. Klu mak, mak pun gigih mntak tukar.

Ha ha ha..

GOLD FINGER said...

Mak..tak berbaloi dgn apa yg kita bayar..

M1ss F0r3st said...

GF, bestnyaa bercuti. mmg agak terkejut bila tgk scene siang tu. nampak sgala2nya. hehehe..biarlaa deme keje keras skit kan. hehehe.. anyway, hepi holiday!

Fatin Jieha said...

whoaa untunglah boleh g bcuti! hihi. blogwalking sini. followed! follow mine back :D

http://cyntaaabadies7296.blogspot.com/

Miss Farah said...

wahh biawak ler..kat rumah mmg hari2 nmpk biawak tu..siap bagi makan lgi..best la akak, rajin bercuti =)

Engku Muzahadin said...

Perkongsian yang menarik.
Singgah baca entri & Follow sekali.
Jumpa link blog dalam Kelab Blogger Ben Ashaari`
Salam Perkenalan :D

http://engkumuzahadin.blogspot.com/

ameris said...

tes, spoil kan kalu gi oliday dpt bilik cam hampeh...

GOLD FINGER said...

Miss forest, fatin & farah..sekali sekala bercuti hilangkan stress berkerja..huhu

Post a Comment

Sunday, October 28, 2012

Nexus Resort & Spa Karambunai

Posted by GOLD FINGER at Sunday, October 28, 2012

 DAY 1
 Alhamdulillah sampai jugak ke Nexus Karambunai Resort & Spa ni..sampai dlm pukul 7.30mlm..otw from airport to here very the merangkak2 jemnya..one of the reason mungkin time dorang balik kerja then hujan pulak tu...1st impression to Nexus..oh seramm..coz suasana gelap..suram2 jer..ahhahahahah..ko mmg dasar imaginasi mistik GF...Aku mmg ler tak suka suasana samar2..romantik2 ni..lampu mcm x cukup bateri jer kan..haa..aku nk lampu spotlight mcm kat stadium tu..baru puas hidup..huahuahua..tapi encit somi suka sgt lar tempat yg very quite and relaxing mcm ni..lagi pulak Nexus ni very far away from city centre and shopping mall..aman hidup u yer bang..


 Check in2..staff kat front desk dorang ni ramah tamah..bagus..suke aku..so, akupun kepoci lar sikit..
Jauh tak block 5 ni? Dekat saja..turun bawah..2 menit saja..( Menit??..minit lar oiii )
Makanan halalkan? Ooo Madam..sure halal..
Jauh tak dari beach? Beachnya depan saja madam..
Eh..nk jalan ni gelap..saya takut lar..Jangan risau madam, kita akan hantar naik kereta..
oooo..good2..thanks2
* Geleng kepala laki aku..lupa ker somi u ni gagah perkasa..hahahaha *


Oh bagus..semua dorang settlekan..angkat buntut jer duk dlm keta ni. Drivernya ni siap beruniform lengkap..tak panas ker dik mlm2 pakai mcm ni? T_____T..




* Sila ambaikan model almari itu *


The rooms are quite big and comfortable lar...but furniture tu looks old sikit...dah lama kot resort ni...so designpun outdated, sgt sesuai untuk org yg berjiwa tua jgk..bukan aku tapi si somi lar..kehkehkeh.. 


 



Korang gi hotel sure lepas tgk bilik..tgk toilet pulakkan..bab toilet ni aku mmg tabik spring kat Nexus..excellent..besar..cantik...bersih..tapi kan..ada jgk tapinya lagiii..quality utilities kat dlm bilik ni very poor..sedih aku..room aircond was spoilt...call complain..air shower tu tak tahu mana panas mana yg sejuk..pusing kiri panas..pusing ke kanan pun panas..agak2 larkan..call lagi complain..TV tupun sepatutnya tukar LED or LCD television..gambarpun tak clear..tapi yg tu takde lar aku complainkan..hahhaha..suggest jer..ampunnnnn nexus...:)
Ok takpe..releks dulu..jgn emosi..penat kot baru sampai..apa2 pun kita order makan mlm dulu..anak2 dh berzikir kelaparan..

 



 for this dinner..about RM95..actually food from Room Service ni can be better lagi lar..mungkin tekak kita ni tak blh nk masuk dgn masakan dorang..tapi masih blh dimakan..


GOOD MORNING my sweet little angel..


depan tu jer beachnya..terdengar2 deruan ombak..ohsemm!! hilang segala mak nek stress..


Mengharap hujan berhenti..
Seawal 6pg emilyn dah bangun..6pg sana dah terang benderang..excited nk mandi pool & beach..tapi malangnya hujan anak oiii..tunggu hujan dah reda sikit kita pergi yer sayang..
so bila time nk keluar tu..ohmygod..betul ke bilik ni yg kita check in smlm..scary kottt...

v

v

v





Smlm masa check in..gelap samar2 jer..tak nampak sgt...but bila pagi tu semua jelas kelihatan...dgn leakingnya..air bertakung depan bilik tu....tidaakkkkkkkkkk...terus call customer services..mintak tukar bilik..tak sampai brapa minit dorang call balik..move to room 6212..means bilik tu lagi ke depan berhampiran pool ngn cafe..ngeh..ngeh..ngeh..i likeee
* If korang datang Nexus ni, make sure jgn duduk room ni..dan lagi satu kalau dapat mintak block 6 or 7..ohsem sgt..* 
Somi : Kenapa u nk tukar bilik? yg leaking tu luar bilik bukan dlm bilik..
Is3 : Ahh..tak fedulikk...tetap nk tukar jgk..menganggu pandangan mata..



Our new room..6212..sgt memuaskan...tq Nexus..
Now..jom kita sarapp dulu...bila hujan dah berhenti nanti kita swimming yer..
no breakfast no swimming yer anak2





 Complain lagii..
Breakfast spread was not good at all..hisssss..tak agak2 lar dorang ni..tak sedap tu satu hal lar kan..yg buahnya pun sama..tembikainya masam..tgk pun tahu kan..nenaspun sama..mcm buah semalam jer..
lagi satu..honeystar and cococrunch pun lemau..tak crunchy!! huh !! sentap aku..
tgh2 minum..isyraf jerittt..abbie lizard2..

v

v

v

v

v



Hah..besarnya biawak ni..heeeee..panic aku sekejap..sbbnya biawak tu menuju ker cafe ni..
eeee..isyraf sini2..jgn dekat..
datang staff Nexus..jangan takut..biawaknya manjakk..jinacckk
* sambil tangan didahi..mak ko nk pitam dik *
Manja tengkorak kau!!!  * dlm hati lar * walaupun ni biawak belaan..tetap lar merbahaya..dah lar dekat dgn tempat makan..adooiiii kembang2 tekak aku ni..errkkkk..
Citer Nexus ni tak habis disini saja..ada banyak lagi story2 menarik ttg Nexus ni..intro tu agak mengecewakan sikit..tp next day bila dah tgk pool..beach..ohindahnyaciptaanAllah.. 

9 comments on "Nexus Resort & Spa Karambunai"

Abdur on October 28, 2012 at 10:05 PM said...

Fuh,jom mengguna dotcom http://alturl.com/3jfgf,setup percuma+2akaun email percuma (name@blogname.com)

Mak Lagenda on October 29, 2012 at 11:45 AM said...

mmg nmpk menyeraamkan la klu dpt blk mcm tu GF. Klu mak, mak pun gigih mntak tukar.

Ha ha ha..

GOLD FINGER on October 29, 2012 at 1:25 PM said...

Mak..tak berbaloi dgn apa yg kita bayar..

M1ss F0r3st on October 29, 2012 at 5:47 PM said...

GF, bestnyaa bercuti. mmg agak terkejut bila tgk scene siang tu. nampak sgala2nya. hehehe..biarlaa deme keje keras skit kan. hehehe.. anyway, hepi holiday!

Fatin Jieha on October 29, 2012 at 11:14 PM said...

whoaa untunglah boleh g bcuti! hihi. blogwalking sini. followed! follow mine back :D

http://cyntaaabadies7296.blogspot.com/

Miss Farah on October 29, 2012 at 11:28 PM said...

wahh biawak ler..kat rumah mmg hari2 nmpk biawak tu..siap bagi makan lgi..best la akak, rajin bercuti =)

Engku Muzahadin on October 30, 2012 at 3:53 PM said...

Perkongsian yang menarik.
Singgah baca entri & Follow sekali.
Jumpa link blog dalam Kelab Blogger Ben Ashaari`
Salam Perkenalan :D

http://engkumuzahadin.blogspot.com/

ameris on October 31, 2012 at 9:41 AM said...

tes, spoil kan kalu gi oliday dpt bilik cam hampeh...

GOLD FINGER on October 31, 2012 at 11:05 PM said...

Miss forest, fatin & farah..sekali sekala bercuti hilangkan stress berkerja..huhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...