Subscribe Twitter

Friday, November 9, 2012

Mari Mari Cultural Village, Kota Kinabalu

DAY 3

3rd days di KK..we check out from Nexus then check in Sixty3 Hotel plk..after check in..we decide to visit Mari Mari Cultural Village at Inanam..dalam 25min dari town KK..tempatnya terpencil ceruk kampung..1st ingatkan kitaorg dah sesat larat dah..coz kurangnya signboard..tapi redah jer lar..sampai lar terpaksa berhenti tanya org..rupanya betul jalan tu..terussss jer lagii..

Mari Mari Cultural Village

Ni part yg sgt interesting sepanjang trip aku..hahaha..ko caye Goldfinger ni pergi tempat mcm ni..kuikuikui..percayakan jugakk uollss..ada bukti gambar ni. Apa yg aku boleh comment..is Amazing..See, taste and feel the essence of Sabah presented to you as it was and as it is.
Real2 dalam hutan ok..malam pulak tu..hujan renyai2..hanya bertemankan bunyi cengkerik..deruan air sungai..heeeeeeeeeeeee....berani? berani ?

 Lets Explore and Discover The True Culture of Sabah..

Mari Mari...layan all the picture..


Kiri kanan hutan..jalan terus sampai nampak signboard ni..then turn left. Kalau korang turn right masuk sungai..hahaha...Hujan baru mereda..masa ni dlm pukul 5 ptg..waktu tempatan..*feelink2 kat obersea pulak*





 Entrance..you see...hutan belantara..hanya ada pokcik & mokcik dua ni jer..

Is3 : Eh bie..takde apapunnn..hutan jer..sure ke nak masuk ni??
Somi : Sure lar..dah sampai ni..
Is3 : takkan nk redah hutan bawak budak2 ni??
Somi : baru lar adventure..
Is3 : Adventure!!!!! #$%*(@^&



Depan Counter..
Masa sampai ni takde visitor lain..hanya we all anak beranak..meh aku tempek entrance feesnya..we all walk in terus jer..takde booking2pun..tapi if korang nk datang secara berjamaah..better booking dulu..takut full house pulak nanti..Isyraf 4 year..dapat free..so total 3 of us RM230..its very2 berbaloii..
Ada 3 session : 10am / 2pm / 6pm arrivals 
Tips: If korang bawak budak2..ambik lar sesi siang..selamat sikit

Package Rates without Transportation (Own Arrangement) : 
Adult  : RM80.00 / Per Pax
Children : RM70.00 / Per Pax

With Return Transfer
Adult  : RM140.00 / Per Pax
Children : RM110.00 / Per Pax

Children (5-11 y/o)..4 years and below FOC

 

MAP
ni dah macam nak tawaf 4 ekar kebun getah ni..feeytamm aku..



Nama dia Adam..bukan drama adam dan hawa tu..dia very der friendly..and funny

Upon arrival, tepat pukul 6ptg..tourist guide akan briefing on the Village Rules is a must before you enter..1st..visit Dusun house..Rungus house...bla..bla..sampai lar dia kata last one is Murut Longhouse..haaaa...dia kata org Murut ni ada pantang larangnya sikit..mmmmmmm..sumpah scary!!
Cuaca pulak dah mula mengelap..maklum lar pukul 6 kat sana dah mcm pukul 8 mlm..isshhhhh tegak2 bulu rome aku ni..alaaa..mencik..mencik..jom lar balik..tak suke..tak suke..


 Journey start with this..nk cross sungai..ohmaigod!!   
Careful adik..licin ni..kalau mak ko jatuh tergolek..confirm putus titi gantung ni..


Selipar tu purposely beli utk masuk dlm ni..takut kasut kotor..rupenya jalan dlm tu semua bersimen....ingat nk rendah becak2..lumpur2..mcm amazing race tu..Selipar tu pakai buang jer..tak kuasa nk bawak balik..vavava ko gf mcm org kaya yer..hehe
Selipar RM2 jer pongg..

DUSUN HOUSE

First, kita visit Dusun house dulu.. kat sini dorang akan briefed all the tools yg dorang pakai zaman dolu2 & the materials of the house itself. Pastu, tgk mcmana dorang buat Tapai (Rice wine). Siap bagi rasa lagi..so, sesapa rasa diri dia Islam..jgn lar minumkan....Then, bila turun pintu belakang tu ada org tgh main masak3..hehe..masak lauk dalam buluh...* mcm bakar lemang tu *
 




Aii..anak bujang aku ni..usik sana sini..geram jer mak ko ni..



Si kakak dh mcm nk menurun ilmu jer..siap bersila lagi..haha


Gelapnya somi ku...
cuaca gelap you pun semakin mengelapp biee..dah mcm sesumpah pulak..kulit ikut cuaca..hahhahahah
* Matik kalau somi aku baca ni *



Baik Adam ni..siap tolong dukungkan anak2 aku..Makcik2..budak ni baguihh buat menantu..



Madu Asli..bukan bermadu dgn org Asli..jangan salah baca pulak..


Dalam ramai2 ni..hanya we all jer local..yg sebelah aku tu from hongkong..yg pakai cap putih tu dari India..then, yg ramai sekali dari Korea & China..All brief in english..tapi aku bantai ckp melayu jer dgn dorang semua..ahahahha..satu Malaysia maaaa...

 RUNGUS LONGHOUSE

Second, dorang bawak kita ke Rungus Longhouse. Here, kita jumpa abang api..seksi abang2 api ni..*mata keatas * dia demo how to start a fire without lighters or mancis..bukan jgk pakai batu..but pakai buluh..Amazing..



1st try tak jadi..keluar asap jer..2nd try baru berapi..


Sila abaikan aku..seyess peluh2 walaupun malam..sangat gonjengg..

LUNDAYEH HOUSE

Third, kita visit Lundayeh House pulak. Inside, dorang show how to produce ropes, vests, floors, walls and etc. from tree barks mengunakan cara traditional..




Sila jgn bermimpi ada lampu2 jalan..golapp gelita ok..



gurlp..gurlp..telan2 air liur aku tgk tengkorak tu..its real..


Rope & Vest Making..Amazingg..Jakun aku sekejap tgk dia buat baju dari kulit2 pokok jer..lembut cam baldu..hebat kamu yop!!



Gentel2 kat paha jer nk buat tali ..patut peha dia licin dan putih berseri jer..oppssss
* mata ko kat mana goldfinger??*


Jemput masuk..
Sila lihat terkorak buaya tu..sgt2 scary okeyyy...


sbb adik ni encem dari yg lain..jadi kena tangkap gambar lebih sikit ngn dia..huahuahua.. 
dasar keji ko goldfinger...hahhaha


Masa ni dia nk show that atap ni blh dibuka tutup..so senang nk serang musuh..yoyooo jer gf ni..
tapi yg aku tak paham..motipp sisomi ngn anak2 yg sibuk nk mengangkat jgk..

BAJAU HOUSE

Fourth, visit the Bajau House to watch the locals prepare Jala (local cookies) and Pandan juice.  Dalam pulak..korang blh tgk alat2 muzik and wedding decoration a.k.a pelamin lar..hah, nk sanding sekali lagipun boleh... di dapur pulak, you will see how coconut grating is done in the olden days.






Next picture..shy shy cat we all....sambil senyum2 kambing..sila scrolldown

v

v

v

v

v

v

v

v

CHAAKKKKK...


Kepak2..kebung..kebung..
vavavavva...feeling lebih nampak..Selamatttttt Pengantin Lamaaa..huahuahuahua..
Sila gelak guling2..tgk en somi mcm Hang Tuah zaman moden....


Mak pak sanding..anak2 main muzik ni..

MURUT LONGHOUSE

Fifth, belonging to the headhunters’ tribe, the Murut Longhouse, Murut Longhouse ni bukan boleh masuk sesuka hati jer..adat dan tradisi kaum Murut ni lain sikit..ni pancung kepala punya olangg wooo..siap2 lar korang mengucap dulu sebelum masuk..kot2 hilang kepala ker lepas keluar tu..hahahha..tapi kepala aku masih selamat..syukurrr...
Bila dah sampai kat depan longhouse tu..kena berbaris..ada Welcome Ceremony !! tetiba bunyi bising..woowooowoooo..then keluar 2..3..org dari semak2 tu..Ohh..tanjat gergurl..hahahahha..dorang buat round check siap tgk kita atas bawah..atas bawah..kecik besor..kecik besor jer....seriuss tak senyum langsungg..then masa nk masuk tu ada satu nenek kebayan berselubung pegang tongkat..renjis2..haaaaa...sudahhh..terkumat kamit mulut aku berzikir....dalam hati, ni lakonan semula atau kenyataan ni..plsss jauh2 sikit..aaakak penakut tahap gaban..


Acara yumpit menyumpit..lets try..




Aku try sumpit byk kali..tapi tak tahu mana pergi benda tu..

Adik Sumpit : kau sedutt ker kau teyupp kak?
Kakak Gojes : Ehh..Akak tiup larrr dik...gggrrrhhhh..
Adik Sumpit : Hilang sudahhh...

Terbahak2 laki aku gelak..eeee..geram plk..I sumpit kat you baru tahu..nasib org lain tak paham..

* Adik Sumpit..Kenyataanya akak geli nk letak mulut kat sumpit tu..jauh2 jer tiup..tapi takde lar sampai akak nk telan benda tu...kuikuikui*

 

Tarzan Rimba
( Actually aku ada record video masa ni..tapi tak blh nk upload kat sini )


Dalam pulak , ada satu floor tu namanya Lansaran..tempat dorang joget2..then they show you how to jump utk dapatkan benda yg tergantung kat atas tu... 


Part ni sgt best..lawakpun ada..aku sumpah seram nk buat aksi ni..bantainya tempat ni patah, tergolek secara jemaah pulak kita nanti..buat bulatan sambil pegang tangan..then pusinggggg...
sambil tu dorang nyanyi...
ooooooooooooooooooooo....ooooooooooooooooooo...ooooooooooooo..
iissssshh mentera apa ni??
ooooooooooooooooo...

oooooooooooooo...

ooooooooooo..

ooooooooooppaaa gangnammmmm style....

choiiiii...wakakakakak..senggallll dorangg..
ooooooooooooooo...

ooooooooo...seksi ladiessss..
huahuahuahua...gelak guling ko...sengaja dorang ni..suspend jer..ingat real2 baca mentera apa tadi..


Soalan SPM dari Melin
Ummi..Ummi..kenapa dorang tak pakai baju..eeeee malu kakak tgk..
Jawapan Ummi
Jangan tengokk..


Sebelum keluar tu..at another corner, dorang akan lukiskan tattoo inai kat tangan kita as souvenir ...pandai budak2 ni lukis..cantik dan kemas jer..



Akak seram tgk rantai ko dik *dalam hati*



Budak kecik ni Kaum Murut..seriuss jer muka dia..Melin & Isyraff sampai melopongg tgk budak ni buat lompat bintang..pusing terbalik2..hisss..anak sapa lar ni..terror sungguh??

CULTURAL PERFORMANCES

Last sekali, persembahan kebudayaan. Lama jugak lar..the best part..dorang bagi kita merasa menari sama..menari silang2 kaki kat buluh tu..tapi aku takde lar cuba..kerna faktor berat badan..hahahahha.
After that, proceed to the main dining hall..Makan time..




Budak kecik 2 org ni..risaukan inai kat tangan tu..sbb belum kering lagi..tu yg nampak keras jer..


Sangat ohsem persembahan dorang..GOOD Job!
cantik jgk selipar dua hengget ni..


Yehaaa...lapar2..soalan wajib aku..

GF : Adam..halal tak makanan kat sini??..
Adam : Halalkan..semua Islam..owner Mari Mari nipun islam..





Dah habis makan..dorang akan hantar kita balik ker tempat mula2 check in tu..masa masuk tadi kita lalu titi nk menyeberang sungai tu..tapi bila baliknya..dia drive betul2 atas sungai..adventure sungguh!!

Lastbutnotleast...tak rugi korang pergi sini..sgt2 menarik..bukan senang aku ni nk suka tempat2 mcm ni..tapi tempat ni aku boleh suke...thumbs up for Mari Mari Cultural Village..and tqvm for all the friendly staff.. 


For more information, contact:
Traverse Tours Sdn Bhd (KKKP: 3505)
Lot 227-229,
2nd Floor, Wisma Sabah,
88000 Kota Kinabalu, Sabah.
Tel: 088-260501/2
Fax: 088-261503
HOTLINE: 019-8204921 / 016-8321509

Best Seafood at Kota Kinabalu
Kinabalu Park, Kundasang
Nexus Beach & Jambatan Tamparuli
Nexus Resort Spa Karambunai


4 comments:

maszull said...

assalamualaikum....wah!!! mmg menarik banyak dpt byk pengetahuan...:)

GOLD FINGER said...

mama..mmg menarik..belajar adat budaya org plk..

ameris said...

caner lu bleh jimpa tempat ni tes?

GOLD FINGER said...

tes..ko tahu jer along ni..jiwa kental..mmg dicarinya jgk..aku mula2 tu nk ngelat2 lar..hahaha

Post a Comment

Friday, November 9, 2012

Mari Mari Cultural Village, Kota Kinabalu

Posted by GOLD FINGER at Friday, November 09, 2012
DAY 3

3rd days di KK..we check out from Nexus then check in Sixty3 Hotel plk..after check in..we decide to visit Mari Mari Cultural Village at Inanam..dalam 25min dari town KK..tempatnya terpencil ceruk kampung..1st ingatkan kitaorg dah sesat larat dah..coz kurangnya signboard..tapi redah jer lar..sampai lar terpaksa berhenti tanya org..rupanya betul jalan tu..terussss jer lagii..

Mari Mari Cultural Village

Ni part yg sgt interesting sepanjang trip aku..hahaha..ko caye Goldfinger ni pergi tempat mcm ni..kuikuikui..percayakan jugakk uollss..ada bukti gambar ni. Apa yg aku boleh comment..is Amazing..See, taste and feel the essence of Sabah presented to you as it was and as it is.
Real2 dalam hutan ok..malam pulak tu..hujan renyai2..hanya bertemankan bunyi cengkerik..deruan air sungai..heeeeeeeeeeeee....berani? berani ?

 Lets Explore and Discover The True Culture of Sabah..

Mari Mari...layan all the picture..


Kiri kanan hutan..jalan terus sampai nampak signboard ni..then turn left. Kalau korang turn right masuk sungai..hahaha...Hujan baru mereda..masa ni dlm pukul 5 ptg..waktu tempatan..*feelink2 kat obersea pulak*





 Entrance..you see...hutan belantara..hanya ada pokcik & mokcik dua ni jer..

Is3 : Eh bie..takde apapunnn..hutan jer..sure ke nak masuk ni??
Somi : Sure lar..dah sampai ni..
Is3 : takkan nk redah hutan bawak budak2 ni??
Somi : baru lar adventure..
Is3 : Adventure!!!!! #$%*(@^&



Depan Counter..
Masa sampai ni takde visitor lain..hanya we all anak beranak..meh aku tempek entrance feesnya..we all walk in terus jer..takde booking2pun..tapi if korang nk datang secara berjamaah..better booking dulu..takut full house pulak nanti..Isyraf 4 year..dapat free..so total 3 of us RM230..its very2 berbaloii..
Ada 3 session : 10am / 2pm / 6pm arrivals 
Tips: If korang bawak budak2..ambik lar sesi siang..selamat sikit

Package Rates without Transportation (Own Arrangement) : 
Adult  : RM80.00 / Per Pax
Children : RM70.00 / Per Pax

With Return Transfer
Adult  : RM140.00 / Per Pax
Children : RM110.00 / Per Pax

Children (5-11 y/o)..4 years and below FOC

 

MAP
ni dah macam nak tawaf 4 ekar kebun getah ni..feeytamm aku..



Nama dia Adam..bukan drama adam dan hawa tu..dia very der friendly..and funny

Upon arrival, tepat pukul 6ptg..tourist guide akan briefing on the Village Rules is a must before you enter..1st..visit Dusun house..Rungus house...bla..bla..sampai lar dia kata last one is Murut Longhouse..haaaa...dia kata org Murut ni ada pantang larangnya sikit..mmmmmmm..sumpah scary!!
Cuaca pulak dah mula mengelap..maklum lar pukul 6 kat sana dah mcm pukul 8 mlm..isshhhhh tegak2 bulu rome aku ni..alaaa..mencik..mencik..jom lar balik..tak suke..tak suke..


 Journey start with this..nk cross sungai..ohmaigod!!   
Careful adik..licin ni..kalau mak ko jatuh tergolek..confirm putus titi gantung ni..


Selipar tu purposely beli utk masuk dlm ni..takut kasut kotor..rupenya jalan dlm tu semua bersimen....ingat nk rendah becak2..lumpur2..mcm amazing race tu..Selipar tu pakai buang jer..tak kuasa nk bawak balik..vavava ko gf mcm org kaya yer..hehe
Selipar RM2 jer pongg..

DUSUN HOUSE

First, kita visit Dusun house dulu.. kat sini dorang akan briefed all the tools yg dorang pakai zaman dolu2 & the materials of the house itself. Pastu, tgk mcmana dorang buat Tapai (Rice wine). Siap bagi rasa lagi..so, sesapa rasa diri dia Islam..jgn lar minumkan....Then, bila turun pintu belakang tu ada org tgh main masak3..hehe..masak lauk dalam buluh...* mcm bakar lemang tu *
 




Aii..anak bujang aku ni..usik sana sini..geram jer mak ko ni..



Si kakak dh mcm nk menurun ilmu jer..siap bersila lagi..haha


Gelapnya somi ku...
cuaca gelap you pun semakin mengelapp biee..dah mcm sesumpah pulak..kulit ikut cuaca..hahhahahah
* Matik kalau somi aku baca ni *



Baik Adam ni..siap tolong dukungkan anak2 aku..Makcik2..budak ni baguihh buat menantu..



Madu Asli..bukan bermadu dgn org Asli..jangan salah baca pulak..


Dalam ramai2 ni..hanya we all jer local..yg sebelah aku tu from hongkong..yg pakai cap putih tu dari India..then, yg ramai sekali dari Korea & China..All brief in english..tapi aku bantai ckp melayu jer dgn dorang semua..ahahahha..satu Malaysia maaaa...

 RUNGUS LONGHOUSE

Second, dorang bawak kita ke Rungus Longhouse. Here, kita jumpa abang api..seksi abang2 api ni..*mata keatas * dia demo how to start a fire without lighters or mancis..bukan jgk pakai batu..but pakai buluh..Amazing..



1st try tak jadi..keluar asap jer..2nd try baru berapi..


Sila abaikan aku..seyess peluh2 walaupun malam..sangat gonjengg..

LUNDAYEH HOUSE

Third, kita visit Lundayeh House pulak. Inside, dorang show how to produce ropes, vests, floors, walls and etc. from tree barks mengunakan cara traditional..




Sila jgn bermimpi ada lampu2 jalan..golapp gelita ok..



gurlp..gurlp..telan2 air liur aku tgk tengkorak tu..its real..


Rope & Vest Making..Amazingg..Jakun aku sekejap tgk dia buat baju dari kulit2 pokok jer..lembut cam baldu..hebat kamu yop!!



Gentel2 kat paha jer nk buat tali ..patut peha dia licin dan putih berseri jer..oppssss
* mata ko kat mana goldfinger??*


Jemput masuk..
Sila lihat terkorak buaya tu..sgt2 scary okeyyy...


sbb adik ni encem dari yg lain..jadi kena tangkap gambar lebih sikit ngn dia..huahuahua.. 
dasar keji ko goldfinger...hahhaha


Masa ni dia nk show that atap ni blh dibuka tutup..so senang nk serang musuh..yoyooo jer gf ni..
tapi yg aku tak paham..motipp sisomi ngn anak2 yg sibuk nk mengangkat jgk..

BAJAU HOUSE

Fourth, visit the Bajau House to watch the locals prepare Jala (local cookies) and Pandan juice.  Dalam pulak..korang blh tgk alat2 muzik and wedding decoration a.k.a pelamin lar..hah, nk sanding sekali lagipun boleh... di dapur pulak, you will see how coconut grating is done in the olden days.






Next picture..shy shy cat we all....sambil senyum2 kambing..sila scrolldown

v

v

v

v

v

v

v

v

CHAAKKKKK...


Kepak2..kebung..kebung..
vavavavva...feeling lebih nampak..Selamatttttt Pengantin Lamaaa..huahuahuahua..
Sila gelak guling2..tgk en somi mcm Hang Tuah zaman moden....


Mak pak sanding..anak2 main muzik ni..

MURUT LONGHOUSE

Fifth, belonging to the headhunters’ tribe, the Murut Longhouse, Murut Longhouse ni bukan boleh masuk sesuka hati jer..adat dan tradisi kaum Murut ni lain sikit..ni pancung kepala punya olangg wooo..siap2 lar korang mengucap dulu sebelum masuk..kot2 hilang kepala ker lepas keluar tu..hahahha..tapi kepala aku masih selamat..syukurrr...
Bila dah sampai kat depan longhouse tu..kena berbaris..ada Welcome Ceremony !! tetiba bunyi bising..woowooowoooo..then keluar 2..3..org dari semak2 tu..Ohh..tanjat gergurl..hahahahha..dorang buat round check siap tgk kita atas bawah..atas bawah..kecik besor..kecik besor jer....seriuss tak senyum langsungg..then masa nk masuk tu ada satu nenek kebayan berselubung pegang tongkat..renjis2..haaaaa...sudahhh..terkumat kamit mulut aku berzikir....dalam hati, ni lakonan semula atau kenyataan ni..plsss jauh2 sikit..aaakak penakut tahap gaban..


Acara yumpit menyumpit..lets try..




Aku try sumpit byk kali..tapi tak tahu mana pergi benda tu..

Adik Sumpit : kau sedutt ker kau teyupp kak?
Kakak Gojes : Ehh..Akak tiup larrr dik...gggrrrhhhh..
Adik Sumpit : Hilang sudahhh...

Terbahak2 laki aku gelak..eeee..geram plk..I sumpit kat you baru tahu..nasib org lain tak paham..

* Adik Sumpit..Kenyataanya akak geli nk letak mulut kat sumpit tu..jauh2 jer tiup..tapi takde lar sampai akak nk telan benda tu...kuikuikui*

 

Tarzan Rimba
( Actually aku ada record video masa ni..tapi tak blh nk upload kat sini )


Dalam pulak , ada satu floor tu namanya Lansaran..tempat dorang joget2..then they show you how to jump utk dapatkan benda yg tergantung kat atas tu... 


Part ni sgt best..lawakpun ada..aku sumpah seram nk buat aksi ni..bantainya tempat ni patah, tergolek secara jemaah pulak kita nanti..buat bulatan sambil pegang tangan..then pusinggggg...
sambil tu dorang nyanyi...
ooooooooooooooooooooo....ooooooooooooooooooo...ooooooooooooo..
iissssshh mentera apa ni??
ooooooooooooooooo...

oooooooooooooo...

ooooooooooo..

ooooooooooppaaa gangnammmmm style....

choiiiii...wakakakakak..senggallll dorangg..
ooooooooooooooo...

ooooooooo...seksi ladiessss..
huahuahuahua...gelak guling ko...sengaja dorang ni..suspend jer..ingat real2 baca mentera apa tadi..


Soalan SPM dari Melin
Ummi..Ummi..kenapa dorang tak pakai baju..eeeee malu kakak tgk..
Jawapan Ummi
Jangan tengokk..


Sebelum keluar tu..at another corner, dorang akan lukiskan tattoo inai kat tangan kita as souvenir ...pandai budak2 ni lukis..cantik dan kemas jer..



Akak seram tgk rantai ko dik *dalam hati*



Budak kecik ni Kaum Murut..seriuss jer muka dia..Melin & Isyraff sampai melopongg tgk budak ni buat lompat bintang..pusing terbalik2..hisss..anak sapa lar ni..terror sungguh??

CULTURAL PERFORMANCES

Last sekali, persembahan kebudayaan. Lama jugak lar..the best part..dorang bagi kita merasa menari sama..menari silang2 kaki kat buluh tu..tapi aku takde lar cuba..kerna faktor berat badan..hahahahha.
After that, proceed to the main dining hall..Makan time..




Budak kecik 2 org ni..risaukan inai kat tangan tu..sbb belum kering lagi..tu yg nampak keras jer..


Sangat ohsem persembahan dorang..GOOD Job!
cantik jgk selipar dua hengget ni..


Yehaaa...lapar2..soalan wajib aku..

GF : Adam..halal tak makanan kat sini??..
Adam : Halalkan..semua Islam..owner Mari Mari nipun islam..





Dah habis makan..dorang akan hantar kita balik ker tempat mula2 check in tu..masa masuk tadi kita lalu titi nk menyeberang sungai tu..tapi bila baliknya..dia drive betul2 atas sungai..adventure sungguh!!

Lastbutnotleast...tak rugi korang pergi sini..sgt2 menarik..bukan senang aku ni nk suka tempat2 mcm ni..tapi tempat ni aku boleh suke...thumbs up for Mari Mari Cultural Village..and tqvm for all the friendly staff.. 


For more information, contact:
Traverse Tours Sdn Bhd (KKKP: 3505)
Lot 227-229,
2nd Floor, Wisma Sabah,
88000 Kota Kinabalu, Sabah.
Tel: 088-260501/2
Fax: 088-261503
HOTLINE: 019-8204921 / 016-8321509

Best Seafood at Kota Kinabalu
Kinabalu Park, Kundasang
Nexus Beach & Jambatan Tamparuli
Nexus Resort Spa Karambunai


4 comments on "Mari Mari Cultural Village, Kota Kinabalu"

maszull on November 10, 2012 at 3:28 PM said...

assalamualaikum....wah!!! mmg menarik banyak dpt byk pengetahuan...:)

GOLD FINGER on November 12, 2012 at 8:40 PM said...

mama..mmg menarik..belajar adat budaya org plk..

ameris on November 14, 2012 at 9:05 AM said...

caner lu bleh jimpa tempat ni tes?

GOLD FINGER on November 14, 2012 at 11:32 PM said...

tes..ko tahu jer along ni..jiwa kental..mmg dicarinya jgk..aku mula2 tu nk ngelat2 lar..hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...