Subscribe Twitter

Monday, March 11, 2013

Italiannies Pasta Pizza & Vino


Food review lagi..nampak sangat mmg aku tak masak..hahahah..dgn jujurnya aku buat pengakuan diblog sendiri that aku mmg tak masak...Kami mmg suka makan diluar..parent in law aku datangpun aku tak masak..tapau jer or bawak dorang makan kat luar..MIL aku tak sihat..bengkak2 kaki dia jaga anak aku..coz dia tak blh nk berdiri lama..kesian sgttt...disebabkan itu lar aku terpaksa ambik cuti..bagi MIL aku rehat kat kampung..gilir2 ngn somi...Walaupun aku cuti..aku tetap tak masak jgk..mmg DASAR sungguhkannn..kuikuikui..
Hari2 pikir ngn somi kita nk makan apa yer hari ni??? hohoho..so, korang harus percaya taste aku..confirm sedap..sbbnya aku pencinta makanan diluar tu..kesian dorang yg meniaga tu..kalau takde org mcm aku ni..sapa plk nk beli makanan dorang..miahahahahahah...BETUL LARkannn...kali ni aku bawak korang ke Italy pulak..Taste of Milan..bongga..bongga..


Somi order ni..hapa2 tah namanya..Costole Di Manzo Glassata > RM49.90


Aku zoom sikit..bagi korang terliur...
Honey glazed juicy beef short ribs, serve on creamy mashed potato...sedap nak mampuihh..mashed potatonya tu ada letak bawang putih bakar seketui2..edap anggatttt..pangg!!



Aku order ni, nampak jer ciput tu..tp banyakk..sedap jgk..Shrimp and Mushroom Linguine > RM38.90..
 
 

see lar..bukannya aku yg makan bg habis tu..si melin yg makan..kakak suke sgt lar 'mee sos' ni..


mmmmm..sedap2


Roti tu lembut sgt2...




 Kids eat Free..aku mmg suka lar cari tempat yg kiddos dpt makan free ni..


Ummi punyapun kakak makan..kakak punyapun kakak makan..si melin skrg tgh stage makan banyak..mmg stock makanan penuh kat rumah tu...tapi kalau time dia tak nk mkn tu..pujuk lar mcmanapun..tak hinginnyaaa...

 

disbbkan aku makan sikit jer..aku order benda ni plk...zooommmmkann..crostata di mele bla..bla..blaa...panjang giler nama makanan ni..
homemade classic apple pie served with cream apa tahh..hahahahha..yummyliciossss..


Motif letak gambar ni..nk bagi tahu air tu sedap sgtt..entah apa dia letakpun aku tak tahu..air yg somi aku orderpun sedap jgk, grape tu diblendnyaa..fresh sgt..tapikannnn gambar ni mcm nk tunjuk muka aku jer..bukan nk tunjuk air..miahahahah..

Sila lar korangg..A journey to Italy..food are fantastic..harganyapun bombastic ;p
 


1 comments:

::EIDA:: said...

ida pernah makan sini. memang semuanya bombasticccc.. kikikiii

Post a Comment

Monday, March 11, 2013

Italiannies Pasta Pizza & Vino

Posted by GOLD FINGER at Monday, March 11, 2013

Food review lagi..nampak sangat mmg aku tak masak..hahahah..dgn jujurnya aku buat pengakuan diblog sendiri that aku mmg tak masak...Kami mmg suka makan diluar..parent in law aku datangpun aku tak masak..tapau jer or bawak dorang makan kat luar..MIL aku tak sihat..bengkak2 kaki dia jaga anak aku..coz dia tak blh nk berdiri lama..kesian sgttt...disebabkan itu lar aku terpaksa ambik cuti..bagi MIL aku rehat kat kampung..gilir2 ngn somi...Walaupun aku cuti..aku tetap tak masak jgk..mmg DASAR sungguhkannn..kuikuikui..
Hari2 pikir ngn somi kita nk makan apa yer hari ni??? hohoho..so, korang harus percaya taste aku..confirm sedap..sbbnya aku pencinta makanan diluar tu..kesian dorang yg meniaga tu..kalau takde org mcm aku ni..sapa plk nk beli makanan dorang..miahahahahahah...BETUL LARkannn...kali ni aku bawak korang ke Italy pulak..Taste of Milan..bongga..bongga..


Somi order ni..hapa2 tah namanya..Costole Di Manzo Glassata > RM49.90


Aku zoom sikit..bagi korang terliur...
Honey glazed juicy beef short ribs, serve on creamy mashed potato...sedap nak mampuihh..mashed potatonya tu ada letak bawang putih bakar seketui2..edap anggatttt..pangg!!



Aku order ni, nampak jer ciput tu..tp banyakk..sedap jgk..Shrimp and Mushroom Linguine > RM38.90..
 
 

see lar..bukannya aku yg makan bg habis tu..si melin yg makan..kakak suke sgt lar 'mee sos' ni..


mmmmm..sedap2


Roti tu lembut sgt2...




 Kids eat Free..aku mmg suka lar cari tempat yg kiddos dpt makan free ni..


Ummi punyapun kakak makan..kakak punyapun kakak makan..si melin skrg tgh stage makan banyak..mmg stock makanan penuh kat rumah tu...tapi kalau time dia tak nk mkn tu..pujuk lar mcmanapun..tak hinginnyaaa...

 

disbbkan aku makan sikit jer..aku order benda ni plk...zooommmmkann..crostata di mele bla..bla..blaa...panjang giler nama makanan ni..
homemade classic apple pie served with cream apa tahh..hahahahha..yummyliciossss..


Motif letak gambar ni..nk bagi tahu air tu sedap sgtt..entah apa dia letakpun aku tak tahu..air yg somi aku orderpun sedap jgk, grape tu diblendnyaa..fresh sgt..tapikannnn gambar ni mcm nk tunjuk muka aku jer..bukan nk tunjuk air..miahahahah..

Sila lar korangg..A journey to Italy..food are fantastic..harganyapun bombastic ;p
 


1 comments on "Italiannies Pasta Pizza & Vino"

::EIDA:: on March 11, 2013 at 2:30 PM said...

ida pernah makan sini. memang semuanya bombasticccc.. kikikiii

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...