Subscribe Twitter

Sunday, March 17, 2013

KL Bird Park, National Planetarium & Tugu Negara

KL bird park, Planetarium Negara & Tugu Negara..sure korang tak pernah pergi macam aku jgkkan..miahahaha..tempat2 yg jauh sibuk kita nak pergi..yg depan mata ni langsung tak peduli..so entry kali aku nk citer pasal rombongan cik kiah ke tempat2 ni..saja nk riak ngn korang....walaupun aku tahu takde sapa yg kesahh..kuikuikui....itupun nasib baik ada rombongan tadika anak2 aku..kalau tak akupun sama tak jejak jgk kesini..dasarkannn..

KL BIRD PARK

Si somi protes giler sbb aku berdegil jgk nk ikut trip ni..katanya biarlar budak2 tu berdikari..enjoy dgn kawan2 & teacher..motif > nk ckp kalau aku ada kiddos tak enjoy larr...fedulikk!! Aku nk pergi jgk..mmg tk confident lar nk melepaskan kiddos ni pergi tempat2 mcm ni..especially si adik..dia sangat obses dgn haiwan2 ni..aku takut dia leka duk merhati burung2 tu sampai tertinggal kat dlm bird park tu nanti..


Isyraf buat muka notty..geram jer..


 yg pakai cap ni kembar 3..comey sangat jalan ber3 pimpin tangan...amar..amir..aa..tak tahu lagi sorang tu nama apa..umur 4 tahun tu..


Hamboiiii Mukish..ko tak lepas pegang tangan anak aunty tu yerr...erat kemain lagi gengaman tangan tu..choiii
Hahahaha..actually teacher ni yg suh jalan berdua2..pimpin2 tangan dalam barisan..memula emilyn dgn isyraf..lama2 aku tgk..eh..dah bertukar partner pulak si melin ni..boleh tahan hensem juga si Mukish ni..hehehe..1 Malaysia maa ;p


Panas membahang masa ni..walaupun  baru pukul 9 pagi..merembes peluh ketiak aku..


 

cantik sungguh burung2 ni..akupun ikut belajar skli..teacher kataa...what is this children?
parrot teacher...oh pandai budak2 ni..aku pun tak tahu..hahhaha...kiddos get exciting experience of watching colourful and melodic birds perching and winging about freely while relaxing in a natural and beautifully landscaped surrounding...trust me..call for booking >



 

 Burung2 ni kuang ajoo..pijak2nya kepala aku..nasib tak dibereknyaa..jinak melampau betul..hahahaha


suke sgt kiddos dapat explore dunia burung ni..ada banyak lagi picture sebenarnya..tak sempat nk upload..

NATIONAL PLANETARIUM

 

Nahh aku tempek ni..dasar pemalas nk type..harga murah jer..dari RM4 hingga ker RM12..mcm2 show ada..general knowledge for kiddos..



Aku mcm nk suh Isyraf ni jadi angkasawan..tp nampak dia tak minat benda2 sains mcm ni..dia lebih tertarik pada binatang..serangga..spiderman..and transformers..haha




 Excited bebudak ni..lari bertempiaran..teacherpun dah tak terkejar..tu belum bab nk kecing berak lagi..akupun ikut sekali monitor budak2 ni..tolong bagi minum..tolong lap peluh....hahaha


 Bagus korang tempat mcm ni..bagi kesedaran sikit betapa pentingnya bidang sains angkasa ni pada masyarakat kita..terutamanya kiddos..

Dulu masa aku kecik2 tak dapat nk explore benda2 mcm ni..duk kat kampung mandi parit, panjat pokok..main pondok2..pastu tgk citer Moero Attack, citer jepun zaman 80an..sumpah best nk mampus citer tu walaupun mcm tak logik sikit hehe, aku siap ponteng sekolah agama sbb nk tgk citer tu..pastu gi ikat bola kat pokok..then cuba buat pukulan bola piring..miahahaha..pastu dorang buat sommersault berpusing, pukulan tanpa bayang..yg paling aku ingat..heroinnya, chun & yogia..bila Yogia tu mati..sedih giler, aku siap berkurung dalam bilik seminggu tak makan2..bonggok betul!!..ohmai..miss old times :'(
 hohoho..dah lari dari tajuk asal ni..

 NATIONAL MONUMENT


Tugu Peringatan Negara (atau juga dikenali sebagai Tugu Negara) telah disiapkan pada 8 Februari 1966 sebagai penghormatan kepada lebih 11 ribu perajurit yang gugur dalam Perang Dunia Pertama (1914-1918), Perang Dunia Kedua (1935-1942) dan semasa Darurat (1948-1960) > info from wikipedia



 Sedih pulak rasanya masa datang kat tugu negara ni..teringat wira2 kita di Lahat Datu yg sedang berjuang tu..salah sorangnya adalah adik ipar aku..hari2 kami ni mendoakan kesalamatan beliau..risau tu jgn citer larr...nampak jer no call dari semporna..debar2 MIL aku...korang tolong doa skli yer..



Tempat sejarah ni beb..biar jer lar mak korang buta sejarah..jangan lar anak2 pun terikut sama..kuikuikui..

Bebudak tu tanya..sister..sister..what is this? ohemgee SISTER uollsss..terus kembang kincup hidung aku..kot panggil aku teacher tu takpe lar lagi..ni kakak plk..malu ai, haktuiiii...miahahahaha... 
don't call me sister..call me aunty ya..dorang ni semua ckp omputih..especial student india n cina..hebat budak2 skrg.. 

 

Otw balik tu..Isyraf dah penat..campur panas plk..mula lar nk menebenggg jer ngn maknya..nak mintak susu..haissh korang ni, susu botol larr..bukan susu badan..tapi aku bisik2 kat dia..malu lar kawan2 tengok nanti..terus diam..hehe...dah lapar kot bebudak ni, mmg dlm schedule tu ada lunch kat KFC KL central..berbaris budak2 ni masuk KL central..comell jer..pastu yg aku sakit hatinya..baju security kat KL central tu sama warna ngn baju aku..aunty..aunty..why so many people wearing same cloth with u? hadoooiiiiiii sentap lapanbelaskali aunty ni..



6 comments:

maria firdz said...

Best nye jaaln2... Semuanya x berkesmpatn lagi nk g wpun dekat je.. Huhu

Amanda Suria said...

BUDAK2 MEMANG EXCITED KALAU BELAJAR BAB HAIWAN..

Mak lagenda said...

Konpius mak jemah konpius..anak ke mak yg hapi melampau ni??

Hik hik hik..

::EIDA:: said...

konfiusssss.. sape yg nak bljar sejarah ni? hukhuk

nadia said...

kakkkkkk, nadia ni lagi sedih. tak sampai2 pon lagi dekat sini. mungkin nanti kitorang pulak boleh buat lawatan sambil belajar dekat sini. huhuh

GOLD FINGER said...

Mak & ieda > hahaha..ummi dia sokmo over
Nadia > mmg ramai yg tak pernah pergi..hahaha

Post a Comment

Sunday, March 17, 2013

KL Bird Park, National Planetarium & Tugu Negara

Posted by GOLD FINGER at Sunday, March 17, 2013
KL bird park, Planetarium Negara & Tugu Negara..sure korang tak pernah pergi macam aku jgkkan..miahahaha..tempat2 yg jauh sibuk kita nak pergi..yg depan mata ni langsung tak peduli..so entry kali aku nk citer pasal rombongan cik kiah ke tempat2 ni..saja nk riak ngn korang....walaupun aku tahu takde sapa yg kesahh..kuikuikui....itupun nasib baik ada rombongan tadika anak2 aku..kalau tak akupun sama tak jejak jgk kesini..dasarkannn..

KL BIRD PARK

Si somi protes giler sbb aku berdegil jgk nk ikut trip ni..katanya biarlar budak2 tu berdikari..enjoy dgn kawan2 & teacher..motif > nk ckp kalau aku ada kiddos tak enjoy larr...fedulikk!! Aku nk pergi jgk..mmg tk confident lar nk melepaskan kiddos ni pergi tempat2 mcm ni..especially si adik..dia sangat obses dgn haiwan2 ni..aku takut dia leka duk merhati burung2 tu sampai tertinggal kat dlm bird park tu nanti..


Isyraf buat muka notty..geram jer..


 yg pakai cap ni kembar 3..comey sangat jalan ber3 pimpin tangan...amar..amir..aa..tak tahu lagi sorang tu nama apa..umur 4 tahun tu..


Hamboiiii Mukish..ko tak lepas pegang tangan anak aunty tu yerr...erat kemain lagi gengaman tangan tu..choiii
Hahahaha..actually teacher ni yg suh jalan berdua2..pimpin2 tangan dalam barisan..memula emilyn dgn isyraf..lama2 aku tgk..eh..dah bertukar partner pulak si melin ni..boleh tahan hensem juga si Mukish ni..hehehe..1 Malaysia maa ;p


Panas membahang masa ni..walaupun  baru pukul 9 pagi..merembes peluh ketiak aku..


 

cantik sungguh burung2 ni..akupun ikut belajar skli..teacher kataa...what is this children?
parrot teacher...oh pandai budak2 ni..aku pun tak tahu..hahhaha...kiddos get exciting experience of watching colourful and melodic birds perching and winging about freely while relaxing in a natural and beautifully landscaped surrounding...trust me..call for booking >



 

 Burung2 ni kuang ajoo..pijak2nya kepala aku..nasib tak dibereknyaa..jinak melampau betul..hahahaha


suke sgt kiddos dapat explore dunia burung ni..ada banyak lagi picture sebenarnya..tak sempat nk upload..

NATIONAL PLANETARIUM

 

Nahh aku tempek ni..dasar pemalas nk type..harga murah jer..dari RM4 hingga ker RM12..mcm2 show ada..general knowledge for kiddos..



Aku mcm nk suh Isyraf ni jadi angkasawan..tp nampak dia tak minat benda2 sains mcm ni..dia lebih tertarik pada binatang..serangga..spiderman..and transformers..haha




 Excited bebudak ni..lari bertempiaran..teacherpun dah tak terkejar..tu belum bab nk kecing berak lagi..akupun ikut sekali monitor budak2 ni..tolong bagi minum..tolong lap peluh....hahaha


 Bagus korang tempat mcm ni..bagi kesedaran sikit betapa pentingnya bidang sains angkasa ni pada masyarakat kita..terutamanya kiddos..

Dulu masa aku kecik2 tak dapat nk explore benda2 mcm ni..duk kat kampung mandi parit, panjat pokok..main pondok2..pastu tgk citer Moero Attack, citer jepun zaman 80an..sumpah best nk mampus citer tu walaupun mcm tak logik sikit hehe, aku siap ponteng sekolah agama sbb nk tgk citer tu..pastu gi ikat bola kat pokok..then cuba buat pukulan bola piring..miahahaha..pastu dorang buat sommersault berpusing, pukulan tanpa bayang..yg paling aku ingat..heroinnya, chun & yogia..bila Yogia tu mati..sedih giler, aku siap berkurung dalam bilik seminggu tak makan2..bonggok betul!!..ohmai..miss old times :'(
 hohoho..dah lari dari tajuk asal ni..

 NATIONAL MONUMENT


Tugu Peringatan Negara (atau juga dikenali sebagai Tugu Negara) telah disiapkan pada 8 Februari 1966 sebagai penghormatan kepada lebih 11 ribu perajurit yang gugur dalam Perang Dunia Pertama (1914-1918), Perang Dunia Kedua (1935-1942) dan semasa Darurat (1948-1960) > info from wikipedia



 Sedih pulak rasanya masa datang kat tugu negara ni..teringat wira2 kita di Lahat Datu yg sedang berjuang tu..salah sorangnya adalah adik ipar aku..hari2 kami ni mendoakan kesalamatan beliau..risau tu jgn citer larr...nampak jer no call dari semporna..debar2 MIL aku...korang tolong doa skli yer..



Tempat sejarah ni beb..biar jer lar mak korang buta sejarah..jangan lar anak2 pun terikut sama..kuikuikui..

Bebudak tu tanya..sister..sister..what is this? ohemgee SISTER uollsss..terus kembang kincup hidung aku..kot panggil aku teacher tu takpe lar lagi..ni kakak plk..malu ai, haktuiiii...miahahahaha... 
don't call me sister..call me aunty ya..dorang ni semua ckp omputih..especial student india n cina..hebat budak2 skrg.. 

 

Otw balik tu..Isyraf dah penat..campur panas plk..mula lar nk menebenggg jer ngn maknya..nak mintak susu..haissh korang ni, susu botol larr..bukan susu badan..tapi aku bisik2 kat dia..malu lar kawan2 tengok nanti..terus diam..hehe...dah lapar kot bebudak ni, mmg dlm schedule tu ada lunch kat KFC KL central..berbaris budak2 ni masuk KL central..comell jer..pastu yg aku sakit hatinya..baju security kat KL central tu sama warna ngn baju aku..aunty..aunty..why so many people wearing same cloth with u? hadoooiiiiiii sentap lapanbelaskali aunty ni..



6 comments on "KL Bird Park, National Planetarium & Tugu Negara"

maria firdz on March 17, 2013 at 6:48 PM said...

Best nye jaaln2... Semuanya x berkesmpatn lagi nk g wpun dekat je.. Huhu

Amanda Suria on March 18, 2013 at 8:14 AM said...

BUDAK2 MEMANG EXCITED KALAU BELAJAR BAB HAIWAN..

Mak lagenda on March 18, 2013 at 11:38 AM said...

Konpius mak jemah konpius..anak ke mak yg hapi melampau ni??

Hik hik hik..

::EIDA:: on March 18, 2013 at 1:51 PM said...

konfiusssss.. sape yg nak bljar sejarah ni? hukhuk

nadia on March 19, 2013 at 2:56 AM said...

kakkkkkk, nadia ni lagi sedih. tak sampai2 pon lagi dekat sini. mungkin nanti kitorang pulak boleh buat lawatan sambil belajar dekat sini. huhuh

GOLD FINGER on March 19, 2013 at 1:32 PM said...

Mak & ieda > hahaha..ummi dia sokmo over
Nadia > mmg ramai yg tak pernah pergi..hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...