Subscribe Twitter

Sunday, October 30, 2011

Bebaskan Minda..Jom Bercuti

Kata org percutian tu blh membebaskan minda?..betul ker?
Badan kita ni ibarat mesin,ada masanya perlular berehat..kasi service sikit weyy..
Sempatkan lar diri tu setahun sekali bercuti bersama family..apa lagi yg jenis mak pak workerholic!!
Macam aku ngn husband lar..pergi pagi balik malam..kadang2 time aku closing tu sampai tak sempat nk jumpa anak satu hari tu..sedihh tull larrkan.


Picture frm cik google..
hubby yg bagi..so sesuai utk u yg workaholic..katanya!!
Eh..Eh..ingat aku suka2 nk balik lambat..

Uolls yg anak2 dah bersekolah tu terpaksa lar pg time school holidaykan..
Mcm we pulak sementara kids tak sekolah lg ni
ambik kesempatan gi time hari2 biasa yg takde any holiday pongg..murah lar sikitkan
Tips tuk uolls, If nk pergi bercuti tu plan lar awal2..cari pakej2 yg sesuai dgn kemampuan kewangan kita. 
Jangan lar pulak terlalu kedekut kang percutian tu jadi mimpi ngeriii,
takpun terover budget..sudahnya bila balik bercuti serabut memikirkan budget lari..hik..hikk
Tak salah kalau kita masukkan cost bercuti ni dlm budget family..kan..kan..

In year 2011..Aku ada bercuti ngn BFF, ada bercuti ngn Family..dgn my sis pun ada..dgn companypun ada
and penutup this year..we nk ke Langkawi next mth.

 
HCM ni pergi ngn BFF..tinggal anak2 & laki masing2 yer..single mingle jer kat sana.
Best2..tp tak habis pusing vietnam larr..mcm L'usine, Saigon Squre and Bao Chau Catirat tak sempat pergi..
bcoz kat situ tempat terbaik utk 'fashionista'


Ni pulak percutian tak dirancang..kata org sambil menyelam minum air..
Asalnya..gi hantar rombongan meminang kat penang tu..
Aku ngn my sis terus check in..stay bcoz nk makan nasi kandar & shopping


Ni pulak cuti2 bersama family yg mmg dah dirancang awal oleh my sis
Avillion ni mmg tempat utk merehatkan minda..cayo larr
byk xtivi utk anak2..nk bersantai ok sangat2
i likeeeee


PD again..Ni staff day..tp ku hangkutkan jgk laki ngn anak2..heheh
Enjoy & funs with pren2 kat opis tu

NEXT destination is LANGKAWI frm 12 -15 Nov 2011
And Opening YR 2012..kita ker BORNEO!! check it out !!


4 comments:

ameris said...

tes, hepi oliday.
sakan lu bercuti ekk...
bawa maid skali tak??

lagenda said...

hi GF..*Err mak nk call apa pun tatau* Huhuhu..GF boleh yeh?

Selamat berkenalan jugak..bnyk jugak tmpt yg GF telah g yeh. GF laaaagi hebat berjln dr mak!! Mak ni,g vietnam x pernah pun like GF. Huhuhu..sedey x? sedey?

GOLD FINGER said...

Mak..panggil GF jer..
takde lar mak..tu jalan2 kosong jer..tp best mak kain2 kat vietnam murah2

GOLD FINGER said...

kak Amy..nk gi langkawi ni tak bawak lar..bcoz maid blk kg bercuti

Post a Comment

Sunday, October 30, 2011

Bebaskan Minda..Jom Bercuti

Posted by GOLD FINGER at Sunday, October 30, 2011
Kata org percutian tu blh membebaskan minda?..betul ker?
Badan kita ni ibarat mesin,ada masanya perlular berehat..kasi service sikit weyy..
Sempatkan lar diri tu setahun sekali bercuti bersama family..apa lagi yg jenis mak pak workerholic!!
Macam aku ngn husband lar..pergi pagi balik malam..kadang2 time aku closing tu sampai tak sempat nk jumpa anak satu hari tu..sedihh tull larrkan.


Picture frm cik google..
hubby yg bagi..so sesuai utk u yg workaholic..katanya!!
Eh..Eh..ingat aku suka2 nk balik lambat..

Uolls yg anak2 dah bersekolah tu terpaksa lar pg time school holidaykan..
Mcm we pulak sementara kids tak sekolah lg ni
ambik kesempatan gi time hari2 biasa yg takde any holiday pongg..murah lar sikitkan
Tips tuk uolls, If nk pergi bercuti tu plan lar awal2..cari pakej2 yg sesuai dgn kemampuan kewangan kita. 
Jangan lar pulak terlalu kedekut kang percutian tu jadi mimpi ngeriii,
takpun terover budget..sudahnya bila balik bercuti serabut memikirkan budget lari..hik..hikk
Tak salah kalau kita masukkan cost bercuti ni dlm budget family..kan..kan..

In year 2011..Aku ada bercuti ngn BFF, ada bercuti ngn Family..dgn my sis pun ada..dgn companypun ada
and penutup this year..we nk ke Langkawi next mth.

 
HCM ni pergi ngn BFF..tinggal anak2 & laki masing2 yer..single mingle jer kat sana.
Best2..tp tak habis pusing vietnam larr..mcm L'usine, Saigon Squre and Bao Chau Catirat tak sempat pergi..
bcoz kat situ tempat terbaik utk 'fashionista'


Ni pulak percutian tak dirancang..kata org sambil menyelam minum air..
Asalnya..gi hantar rombongan meminang kat penang tu..
Aku ngn my sis terus check in..stay bcoz nk makan nasi kandar & shopping


Ni pulak cuti2 bersama family yg mmg dah dirancang awal oleh my sis
Avillion ni mmg tempat utk merehatkan minda..cayo larr
byk xtivi utk anak2..nk bersantai ok sangat2
i likeeeee


PD again..Ni staff day..tp ku hangkutkan jgk laki ngn anak2..heheh
Enjoy & funs with pren2 kat opis tu

NEXT destination is LANGKAWI frm 12 -15 Nov 2011
And Opening YR 2012..kita ker BORNEO!! check it out !!


4 comments on "Bebaskan Minda..Jom Bercuti"

ameris on October 31, 2011 at 1:57 PM said...

tes, hepi oliday.
sakan lu bercuti ekk...
bawa maid skali tak??

lagenda on October 31, 2011 at 3:15 PM said...

hi GF..*Err mak nk call apa pun tatau* Huhuhu..GF boleh yeh?

Selamat berkenalan jugak..bnyk jugak tmpt yg GF telah g yeh. GF laaaagi hebat berjln dr mak!! Mak ni,g vietnam x pernah pun like GF. Huhuhu..sedey x? sedey?

GOLD FINGER on October 31, 2011 at 7:27 PM said...

Mak..panggil GF jer..
takde lar mak..tu jalan2 kosong jer..tp best mak kain2 kat vietnam murah2

GOLD FINGER on October 31, 2011 at 7:45 PM said...

kak Amy..nk gi langkawi ni tak bawak lar..bcoz maid blk kg bercuti

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...