Subscribe Twitter

Thursday, October 13, 2011

Maid oh Maid

Penat lar citer pasal Maid ni...Kali ni happen to my sis pulak..
Maid yg mak aku sayang2 tu..yang solat tak tinggal tu..
Last raya balik bercuti kononnya..tapi haram tak balik sini dah..
tapi aku kategori kan bibik ni antara bibik yg baik lar..cakappun lembut jer..
bab2 agama ni mmg tabik spring lar..
Anak2 kakak akupun kemain sayangggg ngn bibik ni. 
Masa nk balik menanggis bengkak2 mata..sedih lar konon..berjanji bagai rak nk balik sini..
aleh2..mak sakit..nk kena jaga mak lar..Penipu betul..mmg dah masak ngn perangai dorang ni..
Alasannya mak sakit..anak sakit..laki sakit..mmmm ckp tak serupa bikin..
Aku marah sgt sbb mak aku sygkan sgttt dia ni..bila balik kg..mak sanggup tunggu nk mkn ngn dia ni, bagi duit lar..Kakak aku beli mcm2 utk dia..mmg tak di halalnya dunia akhirat..mati mata terbeliak lar ko nanti..Aiiiii geram..kalu ada kat depan aku ni..ku lempang2..ku tangan2kan..brengsettt betul!! 

Tempias dari citer maid kakak aku ni..kena kat bibik aku..Raya haji ni dia nk balik bercuti..asalnya kata nk balik 2 tahun sekali..last year dah balik masa raya posa, so sepatutnya this year tak balik lar..tapi dia pujuk2 nk mintak balik jgk sbb nk buat korban utk anak dia..After discuss ngn SI..ok lar bagi lar dia balik tp hanya 2 minggu jer..tiket ko beli sendiri..tak kosa aku nk sponsor tiap2 tahun plk..
Balance duit dia ada RM2800..RM2k jer blh bawak balik..lagi RM800 kena tinggal..ok dia pun agree..
Aku warning awal2..kalau ko dh tak nk kerja ckp..jgn tipu2..senang aku nk cari org lain..
Katanya..saya pasti pulang kembali buu..kalau tak mahu bekerja sy pasti bilang sama ibu..
Korang punya janji ni..satu senpun tak blh pakai..
Bibik aku ni lagi lar mak aku sayang..MIL pun syg..eh mcm2 dia ni dapat dari kitaorg ni..kemana pergi bawak..kalau dia tak balik sini..tak tahu lar nk ckp apa..tapi hati aku kuat mengatakan dia balik sini balik..
Wait & See larrr..

Hari tu ada ura2 mengatakan gaji maid ni kena min RM1400..apa ker bangangnya..bukannya dia mengajar tuisyen nk bayar mahal2..dah duk umah free + makan minum free + misc expenses dorang free + bill air..electric free + jalan2 free = RM1000 balance 400 jer gaji dorang..

4 comments:

ameris said...

sabar tes... sabar ko jgn hangin2 nnt lambat sembuh cikenpok tu.

ko baru jek puji maid ko tu kat aku ari tu, harap dia x buat hal laaa... aku plak baru berangan nk ada maid, tp xbgtau faris lg.

GOLD FINGER said...

sian maid aku..anything pasal maid..dia kena jer tempias..yg pasal gaji tu pun gua marah dia..dia kata..ibu bukan sy yg mintak gaji itu..sy tak bilang apa2 pasal gaji..ko ngn gomen ko tu sama jer..ahahhaha

kekunang said...

owh..baca part gaji maid min rm1400 terus menyirap....gaji draftsman pon starting rm1500...tu yg ade dip tu...sudah nye..rakyat mesia tak payah belajo tinggi2..jadi maid sudey...makan org tanggung..lektrik majikan baya...grrr...emo...

goldfinger said...

itu lar kan..tak faham ngn gomen kita ni...mls nk ckp lebih..ikut sgt ckp dorang..cuba ambik blk rakyat dorang yg ada kat malaysia ni..mahu mati kebulur balik sana

Post a Comment

Thursday, October 13, 2011

Maid oh Maid

Posted by GOLD FINGER at Thursday, October 13, 2011
Penat lar citer pasal Maid ni...Kali ni happen to my sis pulak..
Maid yg mak aku sayang2 tu..yang solat tak tinggal tu..
Last raya balik bercuti kononnya..tapi haram tak balik sini dah..
tapi aku kategori kan bibik ni antara bibik yg baik lar..cakappun lembut jer..
bab2 agama ni mmg tabik spring lar..
Anak2 kakak akupun kemain sayangggg ngn bibik ni. 
Masa nk balik menanggis bengkak2 mata..sedih lar konon..berjanji bagai rak nk balik sini..
aleh2..mak sakit..nk kena jaga mak lar..Penipu betul..mmg dah masak ngn perangai dorang ni..
Alasannya mak sakit..anak sakit..laki sakit..mmmm ckp tak serupa bikin..
Aku marah sgt sbb mak aku sygkan sgttt dia ni..bila balik kg..mak sanggup tunggu nk mkn ngn dia ni, bagi duit lar..Kakak aku beli mcm2 utk dia..mmg tak di halalnya dunia akhirat..mati mata terbeliak lar ko nanti..Aiiiii geram..kalu ada kat depan aku ni..ku lempang2..ku tangan2kan..brengsettt betul!! 

Tempias dari citer maid kakak aku ni..kena kat bibik aku..Raya haji ni dia nk balik bercuti..asalnya kata nk balik 2 tahun sekali..last year dah balik masa raya posa, so sepatutnya this year tak balik lar..tapi dia pujuk2 nk mintak balik jgk sbb nk buat korban utk anak dia..After discuss ngn SI..ok lar bagi lar dia balik tp hanya 2 minggu jer..tiket ko beli sendiri..tak kosa aku nk sponsor tiap2 tahun plk..
Balance duit dia ada RM2800..RM2k jer blh bawak balik..lagi RM800 kena tinggal..ok dia pun agree..
Aku warning awal2..kalau ko dh tak nk kerja ckp..jgn tipu2..senang aku nk cari org lain..
Katanya..saya pasti pulang kembali buu..kalau tak mahu bekerja sy pasti bilang sama ibu..
Korang punya janji ni..satu senpun tak blh pakai..
Bibik aku ni lagi lar mak aku sayang..MIL pun syg..eh mcm2 dia ni dapat dari kitaorg ni..kemana pergi bawak..kalau dia tak balik sini..tak tahu lar nk ckp apa..tapi hati aku kuat mengatakan dia balik sini balik..
Wait & See larrr..

Hari tu ada ura2 mengatakan gaji maid ni kena min RM1400..apa ker bangangnya..bukannya dia mengajar tuisyen nk bayar mahal2..dah duk umah free + makan minum free + misc expenses dorang free + bill air..electric free + jalan2 free = RM1000 balance 400 jer gaji dorang..

4 comments on "Maid oh Maid"

ameris on October 13, 2011 at 3:26 PM said...

sabar tes... sabar ko jgn hangin2 nnt lambat sembuh cikenpok tu.

ko baru jek puji maid ko tu kat aku ari tu, harap dia x buat hal laaa... aku plak baru berangan nk ada maid, tp xbgtau faris lg.

GOLD FINGER on October 13, 2011 at 5:15 PM said...

sian maid aku..anything pasal maid..dia kena jer tempias..yg pasal gaji tu pun gua marah dia..dia kata..ibu bukan sy yg mintak gaji itu..sy tak bilang apa2 pasal gaji..ko ngn gomen ko tu sama jer..ahahhaha

kekunang on October 15, 2011 at 11:26 AM said...

owh..baca part gaji maid min rm1400 terus menyirap....gaji draftsman pon starting rm1500...tu yg ade dip tu...sudah nye..rakyat mesia tak payah belajo tinggi2..jadi maid sudey...makan org tanggung..lektrik majikan baya...grrr...emo...

goldfinger on October 16, 2011 at 12:26 AM said...

itu lar kan..tak faham ngn gomen kita ni...mls nk ckp lebih..ikut sgt ckp dorang..cuba ambik blk rakyat dorang yg ada kat malaysia ni..mahu mati kebulur balik sana

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...