Subscribe Twitter

Wednesday, October 19, 2011

Kisah Daftar Haji

Cuti2 Sakit ni..mcm2 benda aku blh buat..sbbnya demam dah ok..blh jer nk kesana sini
tadi tergerak hati nk ke tabung haji..menyimpan apa yg patut..
Mencari parking kat PKNS tu sampai tawaf 3..4..kali..lastnya aku parking kat SACC Mall jer..
Bila masuk jer tabung haji..makk aiii full house..ramainya orang..


Hah..kena tunggu lagi 53 orang yer !!..Ambik kauuu
Kesian pulak aku tgk pakcik makcik yg menunggu lama2 ni..
Nak suggest kat Tabung haji ni..dorang kena bukak lebih byk cawangan lagi ni..
Bila sampai giliran GF..akupun tanya lar mcmana nk daftar haji..apa syarat2nya..


Semua warganegara Malaysia yang beragama Islam dan mempunyai akaun simpanan di TH. Walaubagaimanapun kelayakan pendaftaran bergantung kepada baki amaun simpanan TH anda. Baki minima untuk memastikan pendaftaran anda diterima adalah RM 1300.00.

 Bayaran Haji utk Tahun ini (Tahun akan datang tak tahu lar berapa pulak)
Only for Semanjung Malaysia

15 tahun ker atas = RM9980.00
15 tahun ke bawah = RM9011.00 

 Oh..mcm tu jer..oklarr saya nk daftar haji for me & hubby skali..
Kata Encik tu..kalau aku dah daftar haji..RM1300 ni akan diblockkan pengeluarannya..
Maknanya RM1300 ni tak blh keluarkan..
balancenya blh lar nk kuar kalau time sesak2 tu..
ooo...ic..ic..
 Tak sampai berapa minitpun..dah siap pendaftaran haji tu..
 Nak tahu bila aku blh pergi haji..Another 30 years from registration date..hahahaha..
masa tu umur aku 60 tahun..Ada ker lagi???


 Hah kan..another 30 years ---> Tahun Peruntukan Tunai Haji 2042..hik..hikk..


Sesapa yg dah ada saving kat tabung haji min 1300 blh jer daftar haji secara online..
tak perlu nk pergi ker tabung haji..daftar kat sini
Dan yang lagi best..nk buat pengeluaran atau simpanan blh jer pakai ATM card..tapi mesti ada account bank islam or bank rakyat..Aku mmg dah ada ATM card bank islam..so, pg jer bank islam bawak buku tabung haji..so, automatik dia akan link kan..wahhh senang jer kan..
Banyak benda yang aku tanya..sampai tak terjawab Tuan Haji tu..hehehe..

Dah settle segala urusan sri paduka baginda ni..Aku gi lar bayar tiket parking kat mesin automatic tuu..
try2..tak blh..try lagi tak blh jgk..apasal tak blh pulak ni..hiisshhhh
Ohhhpppssssss..baru ingat..
patut lar tak blh..aku parking kat SACC Mall..per hal pulak aku nk gi bayar kat mesin PKNS ni..lawakkk sungguhhhh..sengal2
Aiiii..ni lar encitt suami selalu marah aku..
nasib tak call dia lagi mintak bantuan...hik..hik..hikk...hikkk...

5 comments:

ct5rosse said...

Yus.. kalau nak tunggu lambat lagi nak gi Haji gi la Umrah dulu...

GOLD FINGER said...

hehehe...insyaAllahh...Aminn

faten syahira said...

HAHAHA..gila lame lagi nak pg haji ! aten dah beranak pinak dah time tu

ameris said...

lama giler tes...larat lg ke nk gi aji time tu.
aku pn x daftar lg. niat nk pegi tu asiyk xjd jek.

eehh.. kita gi umrah dulu nakk???

GOLD FINGER said...

faten..entah2 adik dah kojollll..

kak amy..niat dah ada tupun dapat pahala..heheh..mmg ada hajat nk pg umrah..tp tunggu anak2 besar sikit..

Post a Comment

Wednesday, October 19, 2011

Kisah Daftar Haji

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, October 19, 2011
Cuti2 Sakit ni..mcm2 benda aku blh buat..sbbnya demam dah ok..blh jer nk kesana sini
tadi tergerak hati nk ke tabung haji..menyimpan apa yg patut..
Mencari parking kat PKNS tu sampai tawaf 3..4..kali..lastnya aku parking kat SACC Mall jer..
Bila masuk jer tabung haji..makk aiii full house..ramainya orang..


Hah..kena tunggu lagi 53 orang yer !!..Ambik kauuu
Kesian pulak aku tgk pakcik makcik yg menunggu lama2 ni..
Nak suggest kat Tabung haji ni..dorang kena bukak lebih byk cawangan lagi ni..
Bila sampai giliran GF..akupun tanya lar mcmana nk daftar haji..apa syarat2nya..


Semua warganegara Malaysia yang beragama Islam dan mempunyai akaun simpanan di TH. Walaubagaimanapun kelayakan pendaftaran bergantung kepada baki amaun simpanan TH anda. Baki minima untuk memastikan pendaftaran anda diterima adalah RM 1300.00.

 Bayaran Haji utk Tahun ini (Tahun akan datang tak tahu lar berapa pulak)
Only for Semanjung Malaysia

15 tahun ker atas = RM9980.00
15 tahun ke bawah = RM9011.00 

 Oh..mcm tu jer..oklarr saya nk daftar haji for me & hubby skali..
Kata Encik tu..kalau aku dah daftar haji..RM1300 ni akan diblockkan pengeluarannya..
Maknanya RM1300 ni tak blh keluarkan..
balancenya blh lar nk kuar kalau time sesak2 tu..
ooo...ic..ic..
 Tak sampai berapa minitpun..dah siap pendaftaran haji tu..
 Nak tahu bila aku blh pergi haji..Another 30 years from registration date..hahahaha..
masa tu umur aku 60 tahun..Ada ker lagi???


 Hah kan..another 30 years ---> Tahun Peruntukan Tunai Haji 2042..hik..hikk..


Sesapa yg dah ada saving kat tabung haji min 1300 blh jer daftar haji secara online..
tak perlu nk pergi ker tabung haji..daftar kat sini
Dan yang lagi best..nk buat pengeluaran atau simpanan blh jer pakai ATM card..tapi mesti ada account bank islam or bank rakyat..Aku mmg dah ada ATM card bank islam..so, pg jer bank islam bawak buku tabung haji..so, automatik dia akan link kan..wahhh senang jer kan..
Banyak benda yang aku tanya..sampai tak terjawab Tuan Haji tu..hehehe..

Dah settle segala urusan sri paduka baginda ni..Aku gi lar bayar tiket parking kat mesin automatic tuu..
try2..tak blh..try lagi tak blh jgk..apasal tak blh pulak ni..hiisshhhh
Ohhhpppssssss..baru ingat..
patut lar tak blh..aku parking kat SACC Mall..per hal pulak aku nk gi bayar kat mesin PKNS ni..lawakkk sungguhhhh..sengal2
Aiiii..ni lar encitt suami selalu marah aku..
nasib tak call dia lagi mintak bantuan...hik..hik..hikk...hikkk...

5 comments on "Kisah Daftar Haji"

ct5rosse on October 19, 2011 at 5:58 PM said...

Yus.. kalau nak tunggu lambat lagi nak gi Haji gi la Umrah dulu...

GOLD FINGER on October 19, 2011 at 6:02 PM said...

hehehe...insyaAllahh...Aminn

faten syahira on October 20, 2011 at 1:24 PM said...

HAHAHA..gila lame lagi nak pg haji ! aten dah beranak pinak dah time tu

ameris on October 20, 2011 at 4:47 PM said...

lama giler tes...larat lg ke nk gi aji time tu.
aku pn x daftar lg. niat nk pegi tu asiyk xjd jek.

eehh.. kita gi umrah dulu nakk???

GOLD FINGER on October 20, 2011 at 6:57 PM said...

faten..entah2 adik dah kojollll..

kak amy..niat dah ada tupun dapat pahala..heheh..mmg ada hajat nk pg umrah..tp tunggu anak2 besar sikit..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...