Subscribe Twitter

Monday, December 19, 2011

Muntah2 kalau dengar lagu 'My Heart' !


Sumpah!!..ia bukannya lakonan ataupun mengada2..tapi benar2 terjadi..
Tetiba teringat kisah aku pregnantkan si kakak dulu..kenapa tetiba GF teringat?? GF pregnant ker??
Oh takkkk..belum lagi..ehehhehe..tunggu anak dara ngn anak bujang ni besow dulu..
Teringat sbb tadi borak2 kat opis pasal pegnant2 ni..

Morning sickness?? Mengidam?? Perangai Pelik2 ??
korang ingat ni suka2 buat..sesungguhnya hanya Allah saja yg tahu kebenarannya dan apa yg dirasa oleh ibu2 yg pegnant tu..betul tak ibu2??
Teringat pulak masa GF pregnantkan si kakak dulu..
Teruk sesangat morning sicknessnya..lembik tak bermaya..
masuk wad..masuk air 11 botol..tak blh tgk cahaya matahari..dan yg paling tak masuk akal....Aku tak blh dengar lagu My Heart..Irwan & Archa..
Masa ni tgh famoss lagu ni..kat TV..radio..ring tone..aiiihh semua lagu ni larr..

Nak tahu apa jadi kat aku bila dengar lagu ni???
cer korang dengar..ada rasa apa??


Dgr jer intro lagu ni air mata aku akan bergenang dan mengalir berjurai2..sebak satu macam..non stopp..bila dengar lagi lama akan rasa loya2..mual2..dan terus jer muntah selambak ..hebat tak penangan lagu ni..
Mcm tak masuk akalkan..tp ni lar kenyataannya..all my kelik..family member..semua tahu lar perangai pelik aku ni..ahahahhahaha..
Pernah one time tu..we all gi staff day @ bukit cerakah..DJ event tu..gi pasang lagu ni sekuat alam..Aku masa ni rasa macam nk pitam..lari kebelakang..menangis tersedu2..muntah terus segala isi peyutt kat situ..tak dpt nk digambarkan apa yg aku rasa masa tu..giler tulll


 4 year ago...kat sini lar aku muntah masa company event kat bukit cerakah tu..
Walaupun pegnant..masih gojess lagi..ahhahaha
 
Jgn tak tahu yer..aku pernah jgk muntah hijau dalam keta..bcoz encit hubby tu konon2nya suh aku dgr jgk lagu ni dlm keta..suh aku tahan..tahan..cuba lawan perasaan tu..Hah sudahnya uwekkk..tersebur kat dashboard..ambik kauu..tu larr suh tahan2 lagi..
Sejak tu..encit hubby..kelik2..adik beradik..tobat tak nk bagi aku dgr lagu tu..baru jer setat muzik intro..naanaanaaaaa..terus tutup..hik..hikk..hikk..aarr tahu takut!!
Sorry lar sesangat to Irwan & Archa tu..bukannya suara korang tak sedap sampai aku muntah2..tapi aku sendiri tak tahu kenapa..bila deliver jer..terus ok..takde rasa apa2pun..

Dalam Hati : Nasib baik lar lagu ni jer..if semua lagu..tak tahu lar apa jadi kat aku..


1 comments:

Mak Lagenda said...

Ahahaha..pelik jugak peel GF peknen yeh??

mmg klu org x pernah mengalaminya akan rasa' ape kes la nak ngada2' tp sok lusa, klu dah alami sendiri pengalaman mengandung..hah! Baru merasa susah senangnya kan

hik hik hik

Post a Comment

Monday, December 19, 2011

Muntah2 kalau dengar lagu 'My Heart' !

Posted by GOLD FINGER at Monday, December 19, 2011

Sumpah!!..ia bukannya lakonan ataupun mengada2..tapi benar2 terjadi..
Tetiba teringat kisah aku pregnantkan si kakak dulu..kenapa tetiba GF teringat?? GF pregnant ker??
Oh takkkk..belum lagi..ehehhehe..tunggu anak dara ngn anak bujang ni besow dulu..
Teringat sbb tadi borak2 kat opis pasal pegnant2 ni..

Morning sickness?? Mengidam?? Perangai Pelik2 ??
korang ingat ni suka2 buat..sesungguhnya hanya Allah saja yg tahu kebenarannya dan apa yg dirasa oleh ibu2 yg pegnant tu..betul tak ibu2??
Teringat pulak masa GF pregnantkan si kakak dulu..
Teruk sesangat morning sicknessnya..lembik tak bermaya..
masuk wad..masuk air 11 botol..tak blh tgk cahaya matahari..dan yg paling tak masuk akal....Aku tak blh dengar lagu My Heart..Irwan & Archa..
Masa ni tgh famoss lagu ni..kat TV..radio..ring tone..aiiihh semua lagu ni larr..

Nak tahu apa jadi kat aku bila dengar lagu ni???
cer korang dengar..ada rasa apa??


Dgr jer intro lagu ni air mata aku akan bergenang dan mengalir berjurai2..sebak satu macam..non stopp..bila dengar lagi lama akan rasa loya2..mual2..dan terus jer muntah selambak ..hebat tak penangan lagu ni..
Mcm tak masuk akalkan..tp ni lar kenyataannya..all my kelik..family member..semua tahu lar perangai pelik aku ni..ahahahhahaha..
Pernah one time tu..we all gi staff day @ bukit cerakah..DJ event tu..gi pasang lagu ni sekuat alam..Aku masa ni rasa macam nk pitam..lari kebelakang..menangis tersedu2..muntah terus segala isi peyutt kat situ..tak dpt nk digambarkan apa yg aku rasa masa tu..giler tulll


 4 year ago...kat sini lar aku muntah masa company event kat bukit cerakah tu..
Walaupun pegnant..masih gojess lagi..ahhahaha
 
Jgn tak tahu yer..aku pernah jgk muntah hijau dalam keta..bcoz encit hubby tu konon2nya suh aku dgr jgk lagu ni dlm keta..suh aku tahan..tahan..cuba lawan perasaan tu..Hah sudahnya uwekkk..tersebur kat dashboard..ambik kauu..tu larr suh tahan2 lagi..
Sejak tu..encit hubby..kelik2..adik beradik..tobat tak nk bagi aku dgr lagu tu..baru jer setat muzik intro..naanaanaaaaa..terus tutup..hik..hikk..hikk..aarr tahu takut!!
Sorry lar sesangat to Irwan & Archa tu..bukannya suara korang tak sedap sampai aku muntah2..tapi aku sendiri tak tahu kenapa..bila deliver jer..terus ok..takde rasa apa2pun..

Dalam Hati : Nasib baik lar lagu ni jer..if semua lagu..tak tahu lar apa jadi kat aku..


1 comments on "Muntah2 kalau dengar lagu 'My Heart' !"

Mak Lagenda on December 26, 2011 at 9:26 PM said...

Ahahaha..pelik jugak peel GF peknen yeh??

mmg klu org x pernah mengalaminya akan rasa' ape kes la nak ngada2' tp sok lusa, klu dah alami sendiri pengalaman mengandung..hah! Baru merasa susah senangnya kan

hik hik hik

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...