Subscribe Twitter

Saturday, January 12, 2013

Day trip to SINGAPORE

Entry basi makan berbulan2..Aku tak tahu kenapa aku tak open story pasal Singapore ni...maybe one day trip kot..so rasa mcm tak perlu nk citer..tapi since semua memory jalan2 aku keep story here..so rasanya sayang pulak kalu tak citer...one day nanti boleh lar aku review balik..hahahahah..giler kuasa betul baca blog sendiri..kuikuikui...
Macamana aku boleh berada di singapore, naik apa, sampai pukul brapa?...tu semua korang pandai2 lar create citer sendiri utk aku..hahahah...aku shortcutkan jer citer ni terussss sampai MRT station Singapore..tujuan dan matlamat utama datang ke sini adalah untuk Shopping semata2...giler belagak shopping kat singapore..vavavava feeling2 laki ko menang one million money drop nampakkk!!

Nah sayang..platinum credit card..unlimited..shopping lar apa you nak sayang..
Paaannnnngggg sekali..ahahahhaha..
 
ok..ok..sedar diri balik..back to reality..actually gi visit friend kat sana, sambil2 tu shopping skli..ataupun dalam erti kata sebenarnya..gi shopping sambil visit friend..something sangat ko ni...

 

sampai jer sana..Ema (tudung hijau lumut) dah setia menunggu..she married dgn jejaka Singapore..then terus menetap disana..dah jadi warganegara sana pun..






Eh, caner ko boleh terlepas kat sini yer? somi ngn anak2 mana?
Itu soalan makan dalam beb!!..hahaha..actuallykann..kalau bab nak shopping semata2 ni, ada lar lebih afdal anak2 dan somi tinggal dirumah..bukan aku yg kata..somi aku yg kata..dia rela bawak budak2 ni gi swimming ker..pergi playground ker dari temankan aku shopping..hahhahaha...Lain lar kalau nk jalan2 cuci mata..pergi Universal Studio ker..itu harus lar bersama family tercinta uolls ;)))





 MRT Station
korang jgn tanya aku pasal jalan2 n nama tempat kat sana..sumpah lar aku tak tahu..Weolls follow jer Ema..Ema kata makan kat sini sedap...kat sini best shopping..sini lagi murah..ok fine..layannnn
Terharu rasanya dgn layanan Ema..








Puncak Best Noodles halal muslim food
14 Scotts Road Far East Plaza #05-94
Singapore 228213
Mon - Sun: 11.30 am to 9.00 pm (alternate Tues Off)
One of the best honeydew chicken noodle..sedap uollss...kitaorg order yg simple2 jer, semua goreng2..tapi yg tak bestnya the food smell tu..stays melekat on our clothes, so siap2 lar lepas tu spray perfume..


Sebelum kita memulakan perjalan..siap2 buang hajat dulu..
Ema : Masuk sini jer..
Weolls :  sambil berpandangan...tapiiiiiiii ni toilet org kurang upaya emaaaa...
Ema : takpe2...nah bawak botol ni skali..ambik air kat singki buat cuci..
Hokey arahan diterima...datang singapore terus cacat mental..bermotif sangat korang ni..ahahhahaha





 Welcome to BUGIS STREET..The largest street shooping location in Singapore!!
time to pick up really cheap clothes and bags, jangan lupa bawak air and pakai kasut yg selesa utk berjalan..its really hot & crowded...
 



Best for ladies!!




cantik uollsss..nk tersembol biji mata ai tgk baju2 yg gojess tu..hargapun berpatutan..








Everything is here and you will need at least one full day to do meaningful shopping here!
tapi jangan lar sampai lupa diri uolls..boleh papa kedana dibuatnya, kitaorg tukar duit ringgit dgn Ema jer..ni aku tempek rate Malaysia vs Singapore, supaya korang tak lupa diri disana..insaf..insaff




Habis shopping kat Bugis Street..terus rasa lapar dan dahaga..penat tu hanya tuhan saja yg tahu lar...padan muka haku..masa ni baru teringat somi kat rumah..bestnya kalau you ada skli bie..blh tolong bawak barang ai..statement mcm mintak kena libas ngn tali pinggang lapanbelaskali jer..kuikuikuikui...



Kalau ke sini mmg tak sah lar kalau tak pekena murtabak singapore..memang dah siap pesan awal2 ngn Ema..weolls datang nk shopping..makan..shopping..makan jer..yg lain tak nk tahu...hambooiiiiiiii2...menyampah pulak aku baca ni..!! hahaha
   
for the mother of murtabaks..ZAM ZAM
699 North Bridge Rd | Kampong Glam, Singapore



hoiiiii penatnya hoiiiii..aku kawat kesatria dulu tu pun tak penat camni..merembess peluh ai nyahhh


Masa ni tgk pinggan tu pun bernapsu..rasa nk gigit2 dah pinggan tu..


sabar sofi...sabarr...





 lepas dia hantar pinggan..dia hantar sudu..pastu dia hantar kuah..lepas tu pulak la dia hantar timun potong..mana murtabaknya?? Lasstttt sklai baru lar dia hantar murbarak murtabak tu..huiihhhh menyirap betul rasanyaaa..


kesopanan dan kesusilaan mmg dah takde masa ni..mmg tahap kuang ajor giler...bukak kasutt..pastu melunjurr..something sangatkann...





bila penat + lapar...bagi kayu manis ngn bunga lawang pun sedapp..hahahah..
tapi murtabak singapore ni mmg sedapp punn..tebal dan besar..satu keping tu boleh share bertiga..so, we order satu ayam then satu daging..




 Habis makan..jalan2 cari masjid pulak..zohor + asar skli..sempat jgk lagi bergambar kat tangga masjid tu..dasar lar korang ber2 giler glamour..mcm nk gaduh jer style aku duduk tu..arrrhh fedulikk!!



Next hala tuju..is Arab street pulak..tapi kat sini we all tak beli apa2 pun..cuma jalan2 cari penat jer..

 



Motif jalan berpimpin tangann??
Si sofi ni master of jalan2..letak lar dia kat negara mana pun...pandai jer dia bawak diri..rasa selamat sikit kalau jalan2 ngn dia ni..Aku pulak yg macam makcik2 ni, terpaksa lar dipimpin...takut hilang..diculik..pengsan tiba2...drama queen betulkann!! Miahahahaha..


OTW balik..sedap aku melena dalam MRT tu....ampun uolls, ai kan warga emas yg kurang upaya..so bagi lar haku duduk..korang yg masih remaja tu, sila lar berdiri yer...hahaha *remaja lar sangattt*
Si Ema ni..dari pagi sampai ke malam, setia meneman kami...kalau takde Ema confirm sesat larat..tqvm Ema..we love u banyak2..



TIPS: Kalau nk datang shopping..datang lar time Mega Sales dorang..exspecially kalau nak Christmas..tapikannnnnnn..bagi aku larr..shopping kat Malaysia jer lar lagi bagus..
hashtag # beli lar barangan buatan Malaysia...kuikuikui..


7 comments:

Nory Zoulkefle said...

bestnyer..tp tak mampu nak shopping kt sana...boleh papa kedana...hehehehe

Mila Ahmad said...

satu hari je kak? xpenat ke???

GOLD FINGER said...

mila..penat jgn ditanya..rasa balik nk merangkak jer..
Nory..bugis street tu sesuai jer utk kita ni..jgn pergi shopping mall dorang..blh muflis

ameris said...

bila masa lak gi singapore nih??

Anonymous said...

u tak rasa gambar i je paling byk kat situ? bagi tau sket motif?

MizzTina said...

sy xpernah smpi sn lg.. :(

nadia said...

kakkkkk, bestnyaaaa! tak pernah sampaii. nanti nak pegi jugakk laa :))

Post a Comment

Saturday, January 12, 2013

Day trip to SINGAPORE

Posted by GOLD FINGER at Saturday, January 12, 2013
Entry basi makan berbulan2..Aku tak tahu kenapa aku tak open story pasal Singapore ni...maybe one day trip kot..so rasa mcm tak perlu nk citer..tapi since semua memory jalan2 aku keep story here..so rasanya sayang pulak kalu tak citer...one day nanti boleh lar aku review balik..hahahahah..giler kuasa betul baca blog sendiri..kuikuikui...
Macamana aku boleh berada di singapore, naik apa, sampai pukul brapa?...tu semua korang pandai2 lar create citer sendiri utk aku..hahahah...aku shortcutkan jer citer ni terussss sampai MRT station Singapore..tujuan dan matlamat utama datang ke sini adalah untuk Shopping semata2...giler belagak shopping kat singapore..vavavava feeling2 laki ko menang one million money drop nampakkk!!

Nah sayang..platinum credit card..unlimited..shopping lar apa you nak sayang..
Paaannnnngggg sekali..ahahahhaha..
 
ok..ok..sedar diri balik..back to reality..actually gi visit friend kat sana, sambil2 tu shopping skli..ataupun dalam erti kata sebenarnya..gi shopping sambil visit friend..something sangat ko ni...

 

sampai jer sana..Ema (tudung hijau lumut) dah setia menunggu..she married dgn jejaka Singapore..then terus menetap disana..dah jadi warganegara sana pun..






Eh, caner ko boleh terlepas kat sini yer? somi ngn anak2 mana?
Itu soalan makan dalam beb!!..hahaha..actuallykann..kalau bab nak shopping semata2 ni, ada lar lebih afdal anak2 dan somi tinggal dirumah..bukan aku yg kata..somi aku yg kata..dia rela bawak budak2 ni gi swimming ker..pergi playground ker dari temankan aku shopping..hahhahaha...Lain lar kalau nk jalan2 cuci mata..pergi Universal Studio ker..itu harus lar bersama family tercinta uolls ;)))





 MRT Station
korang jgn tanya aku pasal jalan2 n nama tempat kat sana..sumpah lar aku tak tahu..Weolls follow jer Ema..Ema kata makan kat sini sedap...kat sini best shopping..sini lagi murah..ok fine..layannnn
Terharu rasanya dgn layanan Ema..








Puncak Best Noodles halal muslim food
14 Scotts Road Far East Plaza #05-94
Singapore 228213
Mon - Sun: 11.30 am to 9.00 pm (alternate Tues Off)
One of the best honeydew chicken noodle..sedap uollss...kitaorg order yg simple2 jer, semua goreng2..tapi yg tak bestnya the food smell tu..stays melekat on our clothes, so siap2 lar lepas tu spray perfume..


Sebelum kita memulakan perjalan..siap2 buang hajat dulu..
Ema : Masuk sini jer..
Weolls :  sambil berpandangan...tapiiiiiiii ni toilet org kurang upaya emaaaa...
Ema : takpe2...nah bawak botol ni skali..ambik air kat singki buat cuci..
Hokey arahan diterima...datang singapore terus cacat mental..bermotif sangat korang ni..ahahhahaha





 Welcome to BUGIS STREET..The largest street shooping location in Singapore!!
time to pick up really cheap clothes and bags, jangan lupa bawak air and pakai kasut yg selesa utk berjalan..its really hot & crowded...
 



Best for ladies!!




cantik uollsss..nk tersembol biji mata ai tgk baju2 yg gojess tu..hargapun berpatutan..








Everything is here and you will need at least one full day to do meaningful shopping here!
tapi jangan lar sampai lupa diri uolls..boleh papa kedana dibuatnya, kitaorg tukar duit ringgit dgn Ema jer..ni aku tempek rate Malaysia vs Singapore, supaya korang tak lupa diri disana..insaf..insaff




Habis shopping kat Bugis Street..terus rasa lapar dan dahaga..penat tu hanya tuhan saja yg tahu lar...padan muka haku..masa ni baru teringat somi kat rumah..bestnya kalau you ada skli bie..blh tolong bawak barang ai..statement mcm mintak kena libas ngn tali pinggang lapanbelaskali jer..kuikuikuikui...



Kalau ke sini mmg tak sah lar kalau tak pekena murtabak singapore..memang dah siap pesan awal2 ngn Ema..weolls datang nk shopping..makan..shopping..makan jer..yg lain tak nk tahu...hambooiiiiiiii2...menyampah pulak aku baca ni..!! hahaha
   
for the mother of murtabaks..ZAM ZAM
699 North Bridge Rd | Kampong Glam, Singapore



hoiiiii penatnya hoiiiii..aku kawat kesatria dulu tu pun tak penat camni..merembess peluh ai nyahhh


Masa ni tgk pinggan tu pun bernapsu..rasa nk gigit2 dah pinggan tu..


sabar sofi...sabarr...





 lepas dia hantar pinggan..dia hantar sudu..pastu dia hantar kuah..lepas tu pulak la dia hantar timun potong..mana murtabaknya?? Lasstttt sklai baru lar dia hantar murbarak murtabak tu..huiihhhh menyirap betul rasanyaaa..


kesopanan dan kesusilaan mmg dah takde masa ni..mmg tahap kuang ajor giler...bukak kasutt..pastu melunjurr..something sangatkann...





bila penat + lapar...bagi kayu manis ngn bunga lawang pun sedapp..hahahah..
tapi murtabak singapore ni mmg sedapp punn..tebal dan besar..satu keping tu boleh share bertiga..so, we order satu ayam then satu daging..




 Habis makan..jalan2 cari masjid pulak..zohor + asar skli..sempat jgk lagi bergambar kat tangga masjid tu..dasar lar korang ber2 giler glamour..mcm nk gaduh jer style aku duduk tu..arrrhh fedulikk!!



Next hala tuju..is Arab street pulak..tapi kat sini we all tak beli apa2 pun..cuma jalan2 cari penat jer..

 



Motif jalan berpimpin tangann??
Si sofi ni master of jalan2..letak lar dia kat negara mana pun...pandai jer dia bawak diri..rasa selamat sikit kalau jalan2 ngn dia ni..Aku pulak yg macam makcik2 ni, terpaksa lar dipimpin...takut hilang..diculik..pengsan tiba2...drama queen betulkann!! Miahahahaha..


OTW balik..sedap aku melena dalam MRT tu....ampun uolls, ai kan warga emas yg kurang upaya..so bagi lar haku duduk..korang yg masih remaja tu, sila lar berdiri yer...hahaha *remaja lar sangattt*
Si Ema ni..dari pagi sampai ke malam, setia meneman kami...kalau takde Ema confirm sesat larat..tqvm Ema..we love u banyak2..



TIPS: Kalau nk datang shopping..datang lar time Mega Sales dorang..exspecially kalau nak Christmas..tapikannnnnnn..bagi aku larr..shopping kat Malaysia jer lar lagi bagus..
hashtag # beli lar barangan buatan Malaysia...kuikuikui..


7 comments on "Day trip to SINGAPORE"

Nory Zoulkefle on January 12, 2013 at 3:40 PM said...

bestnyer..tp tak mampu nak shopping kt sana...boleh papa kedana...hehehehe

Mila Ahmad on January 12, 2013 at 3:52 PM said...

satu hari je kak? xpenat ke???

GOLD FINGER on January 13, 2013 at 12:44 AM said...

mila..penat jgn ditanya..rasa balik nk merangkak jer..
Nory..bugis street tu sesuai jer utk kita ni..jgn pergi shopping mall dorang..blh muflis

ameris on January 14, 2013 at 1:49 PM said...

bila masa lak gi singapore nih??

Anonymous said...

u tak rasa gambar i je paling byk kat situ? bagi tau sket motif?

MizzTina on January 14, 2013 at 4:13 PM said...

sy xpernah smpi sn lg.. :(

nadia on January 16, 2013 at 1:10 AM said...

kakkkkk, bestnyaaaa! tak pernah sampaii. nanti nak pegi jugakk laa :))

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...