Subscribe Twitter

Wednesday, January 23, 2013

Recommendation of a good MAID Agency

HARAP MAKLUM : uolls masih diblog Goldfinger...belum bertukar menjadi Goldmaid lagi..hahahahha..1st update maid baru aku dulu, dah sebulan lebih dia bekerja dengan aku..Alhamdulillah so far so good...sengal2 ayam tu biasa larr..tapi dia ni lain sikit dari maid aku yg dulu..jujur dia tahap lurus bendul pun ada jgk..

BABAK SATU :
Aku mmg suka tanya dorang mcm polis pencen..
Aku: Mala..tadi saya call kenapa kamu tak angkat..kamu tidur yer?
Maid : Eyaaa ibuuu..ngak ada kerja sudah..saya tidurrr..kenapa buk? ngak boleh tidur ya buk?
 Kalau korang nak jawab apa?? aku mcm nk jawab...yerr tak boleh tidur..mati nanti kamu tidur lar selama lamanya...hahaha..kejam sungguh jawapan aku..

BABAK DUA:
Maid: Bukk...brapa ya harga kipas dibilik saya..
Aku: Kenapa?
Maid: Saya sudah rosakkan kipas ibu..saya harus ganti ya ibu..
Malas aku nk jawab..diam jer..dalam hati..tidur lar kamu panas2 tu..

BABAK TIGA : ni mmg nk mkn selipar jamban
Maid : saya lihat digambar ibu nampak kurus..tapi diluar kok besarr..
Aku: Apeee!!!!!..mengucap dua kalimah syahadah aku japp.. 

Tekanan jiwa jgk ada maid yg lurus bendul ni..kalau jenis putar belit alampun tekanan jgk..hahahah..mcm2 hal...tapi maid lama aku dulu..kalau dah buat salah tu..bukannya nk mengaku..aku letak pisau kat leher dia baru nk mengaku..kuikuikui caye tak?..
okok..dah panjang sangat mukadimah aku ni, actually aku nk recommend kat korang agent yg aku pakai baru ni..tapi dia bukan agent yg glamour2 tu..berquotation bagai tu..dorang ni pasangan suami isteri yg business kat rumah jer..tapi yg hebatnya..tiap2 minggu ada candidate masuk..so boleh dapat maid cepat..tak payah nk tunggu lama..

Caranya senang jer..ni kalau betul2 nak pakai maid lar..All maids fresh from Indonesia, Jawa Timur. Agent Fees RM6800 without permit cost. Maid Salary RM600 per month, 3 bulan tolak gaji. Ada cuti ker takde..itu terpulang pada korang..Korang boleh check pasport dia sampai Malaysia bila..so boleh tahu dia fresh ker tak...sbb sesetengah majikan tu mcm aku ni..tak nk maid yg dah ada di Malaysia ni..ataupun maid yg dah pernah kerja diMalaysia, tapi datang balik kesini..ni maid recycle namanya..kuikuikui..maid recycle ni banyak hal..suka buat hal..mcm2 hal lar..hahaha

STEP
1) Choose maid base on picture and personal data..tp gambar tak leh caya sangat

2) Pay deposit RM4000, if agent no candidate..wait about 2 week..dapat maid baru bayar balance.
tapi kalau time uolls mintak tu ada maid..kejap2 tu jgk boleh ambik bawak balik..bayar terus RM6800.
3) All this maid datang pakai tourist visa, visa ni tahan sebulan jer..
4) Try dorang selama 2 minggu dulu..if ok..proceed buat permit..if tak ok, return balik kat agent cepat2 sebelum tamat tourist visa tu.
5) If ok..Agent will provide all details and assist us at Imigresen to register the maid. Very fast dan murah kalau buat sendiri..if ask agent to do ada extra charge..
6) Settle..wait 1 month for the result. ' KEPUTUSAN AKAN DIKETAHUI SELEPAS 30 HARI BEKERJA '
7) if LULUS..then proceed buat permit lorrr...



If dah register kita akan dapat SURAT AKUAN PENERIMAAN..masa register ni tak perlu bayar apa2..yg penting register before tourist visa tu tamat...

If korang berminat blh lar IM kat FB aku..kat blog ni pun boleh..nanti aku bagi no agent tu..tak nk lar tempek kat sini no hp dia..nanti famos sgt plk..pfffttttt mcm blog aku ni famoss sgt!!


9 comments:

ameris said...

nak jugak maid...

::EIDA:: said...

akak pun dah serupa agent maid. kuikukuiiii

Wan Shahrul said...

salam... blh sms/whatsapp/atau camana blh bg saya no "ejen" tu kat no ni 012 212 2145.
tkasih ye

Anonymous said...

Tngah cari maid jugak boleh sms kat aku 0122352121 nombor agen

Lady Antz said...

hai.. i tgh cari maid.. boleh msg tak number dan nama maid agency tu here... 012 7515241

Nad said...

agent ni duduk mana? mcm sama saja dgn cousin saya, husband & wife jadi ejen pembantu rumah.. saja je sebok nak tau hehehe

Anonymous said...

Saya tengah cari maid juga untuk jaga org tua.if possible pls give me the agency no. 0123146385 tq.

Anonymous said...

Mana agen ni? Tgh cari maid..sila.text info 0193254607 tq.

GOLD FINGER said...

uolls yg tanya agent ni punya hp no..i mintak maaf sgt..tak berani nk bagi..coz dua maid yg dia supply kat i..semua lari..

Post a Comment

Wednesday, January 23, 2013

Recommendation of a good MAID Agency

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, January 23, 2013
HARAP MAKLUM : uolls masih diblog Goldfinger...belum bertukar menjadi Goldmaid lagi..hahahahha..1st update maid baru aku dulu, dah sebulan lebih dia bekerja dengan aku..Alhamdulillah so far so good...sengal2 ayam tu biasa larr..tapi dia ni lain sikit dari maid aku yg dulu..jujur dia tahap lurus bendul pun ada jgk..

BABAK SATU :
Aku mmg suka tanya dorang mcm polis pencen..
Aku: Mala..tadi saya call kenapa kamu tak angkat..kamu tidur yer?
Maid : Eyaaa ibuuu..ngak ada kerja sudah..saya tidurrr..kenapa buk? ngak boleh tidur ya buk?
 Kalau korang nak jawab apa?? aku mcm nk jawab...yerr tak boleh tidur..mati nanti kamu tidur lar selama lamanya...hahaha..kejam sungguh jawapan aku..

BABAK DUA:
Maid: Bukk...brapa ya harga kipas dibilik saya..
Aku: Kenapa?
Maid: Saya sudah rosakkan kipas ibu..saya harus ganti ya ibu..
Malas aku nk jawab..diam jer..dalam hati..tidur lar kamu panas2 tu..

BABAK TIGA : ni mmg nk mkn selipar jamban
Maid : saya lihat digambar ibu nampak kurus..tapi diluar kok besarr..
Aku: Apeee!!!!!..mengucap dua kalimah syahadah aku japp.. 

Tekanan jiwa jgk ada maid yg lurus bendul ni..kalau jenis putar belit alampun tekanan jgk..hahahah..mcm2 hal...tapi maid lama aku dulu..kalau dah buat salah tu..bukannya nk mengaku..aku letak pisau kat leher dia baru nk mengaku..kuikuikui caye tak?..
okok..dah panjang sangat mukadimah aku ni, actually aku nk recommend kat korang agent yg aku pakai baru ni..tapi dia bukan agent yg glamour2 tu..berquotation bagai tu..dorang ni pasangan suami isteri yg business kat rumah jer..tapi yg hebatnya..tiap2 minggu ada candidate masuk..so boleh dapat maid cepat..tak payah nk tunggu lama..

Caranya senang jer..ni kalau betul2 nak pakai maid lar..All maids fresh from Indonesia, Jawa Timur. Agent Fees RM6800 without permit cost. Maid Salary RM600 per month, 3 bulan tolak gaji. Ada cuti ker takde..itu terpulang pada korang..Korang boleh check pasport dia sampai Malaysia bila..so boleh tahu dia fresh ker tak...sbb sesetengah majikan tu mcm aku ni..tak nk maid yg dah ada di Malaysia ni..ataupun maid yg dah pernah kerja diMalaysia, tapi datang balik kesini..ni maid recycle namanya..kuikuikui..maid recycle ni banyak hal..suka buat hal..mcm2 hal lar..hahaha

STEP
1) Choose maid base on picture and personal data..tp gambar tak leh caya sangat

2) Pay deposit RM4000, if agent no candidate..wait about 2 week..dapat maid baru bayar balance.
tapi kalau time uolls mintak tu ada maid..kejap2 tu jgk boleh ambik bawak balik..bayar terus RM6800.
3) All this maid datang pakai tourist visa, visa ni tahan sebulan jer..
4) Try dorang selama 2 minggu dulu..if ok..proceed buat permit..if tak ok, return balik kat agent cepat2 sebelum tamat tourist visa tu.
5) If ok..Agent will provide all details and assist us at Imigresen to register the maid. Very fast dan murah kalau buat sendiri..if ask agent to do ada extra charge..
6) Settle..wait 1 month for the result. ' KEPUTUSAN AKAN DIKETAHUI SELEPAS 30 HARI BEKERJA '
7) if LULUS..then proceed buat permit lorrr...



If dah register kita akan dapat SURAT AKUAN PENERIMAAN..masa register ni tak perlu bayar apa2..yg penting register before tourist visa tu tamat...

If korang berminat blh lar IM kat FB aku..kat blog ni pun boleh..nanti aku bagi no agent tu..tak nk lar tempek kat sini no hp dia..nanti famos sgt plk..pfffttttt mcm blog aku ni famoss sgt!!


9 comments on "Recommendation of a good MAID Agency"

ameris on January 23, 2013 at 1:47 PM said...

nak jugak maid...

::EIDA:: on January 24, 2013 at 10:35 AM said...

akak pun dah serupa agent maid. kuikukuiiii

Wan Shahrul on April 11, 2013 at 9:41 AM said...

salam... blh sms/whatsapp/atau camana blh bg saya no "ejen" tu kat no ni 012 212 2145.
tkasih ye

Anonymous said...

Tngah cari maid jugak boleh sms kat aku 0122352121 nombor agen

Lady Antz on May 29, 2013 at 2:53 PM said...

hai.. i tgh cari maid.. boleh msg tak number dan nama maid agency tu here... 012 7515241

Nad said...

agent ni duduk mana? mcm sama saja dgn cousin saya, husband & wife jadi ejen pembantu rumah.. saja je sebok nak tau hehehe

Anonymous said...

Saya tengah cari maid juga untuk jaga org tua.if possible pls give me the agency no. 0123146385 tq.

Anonymous said...

Mana agen ni? Tgh cari maid..sila.text info 0193254607 tq.

GOLD FINGER on December 3, 2013 at 9:34 PM said...

uolls yg tanya agent ni punya hp no..i mintak maaf sgt..tak berani nk bagi..coz dua maid yg dia supply kat i..semua lari..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...