Subscribe Twitter

Tuesday, January 1, 2013

dip n dip, Bangsar


House of Chocolatesssssss for Chocoholics jerr..

Kekdahnya semalam celebrate new year di 'dip n dip' cafe kat Jalan Telawi, Bangsar with hubby & kiddos..kiddos mana boleh tinggal..ko jgn nk feeling2 celebrate new year mcm zaman bercinta dulu, nan hadooo...kalau bab2 makan ni, dorang tgh tidopun si somi sanggup angkat masuk dlm keta..mmg wajib bawak..tak sampai hati tinggalkan anak2 dirumah dgn bibik, mak pak makan sedap2 kat luar..hammbooiii2..




Brownies Crepe - RM28.50
Incredible taste.....Sangaattt sedappp uollss...juling2 mata aku makan brownies ni..
Aku tak tahu kenapa sejak dua tiga hari ni..asyik mengila coklat jerr...aku syak aku pregnant lar next month..hahhahaha..



dip n dip freezy
Ni order by somi...aku ngn kiddos order mineral water jer..tak tertelan rasanya kalau semua coklatt..boleh migraine dibuatnya. 

 

Waffle stick - RM10.00
Yang ni pun ohsem jgk..waffle tu disalut dgn flavor coklat yg kita suka..( milk, dark & white chocolates )


Tinkkkk...haaa siap ada bintang bercahaya keluar dari tangan aku tu..amazing sungguh..ahahhaha
 * dasar penipukannnn *


Uolls punya lar aku gelojoh sgttt..sampai2 jer terus nak ngap masuk mulut..sekali kena sound setepek dgn somi..mencikk hentak2 kaki!!

Somi :  Hisss you ni sayang..
Is3 : haaa..naper?
Somi : Jangan lar gigit mcm tu terus..potong2 larr..sambil buat muka..ingat aku takutt..
Is3 : Larr..dah namanya stick..kena lar mkn mcm ni..mcm makan satay tu..
Somi : BURUK tahuuu!!
Is3 : huh!! yer larrrr...yer larr....

  Dalam Hati :  Feduliksss situ, biarlar burukpun...
 

Korang jgn lar kutuk aku..cakap comotnyaaaa pinggann...ni semua somi ai punya pasal..suh aku potong2, budget control ayuuu giteww....haaa hasilnya comolot..eh salah comott..




dip n dip cafe ni kecik jer...sesuai lar untuk korang bersantai..mengopi ker..mengeteh ker...cafe ni betul2 berdepan dgn Allianz bank..dekat dgn Houseofdoll, Fazura tu..tapi smlm kedai fazura tu dah tutup..tak dapat aku nk menginvest kat situ..takpe2..esok masih ada..





Price & Menu..
Korang blh clik website ni terus..sila lar terliur tgk all the menus..tapi sesapa yg dalam tempoh berdiet tu..diharamkan datang kesini..caya lar aku cakap...



It's the most amazing place in the world ymmmmmmy :)

10 comments:

Mila Ahmad said...

coklat tu buat saya terliur...

GOLD FINGER said...

mmg milaaa...tak tipu punya..

::EIDA:: said...

Terliur ida! Balik nak buat carikan coklat laaaa... ;p

Sharz said...

brownies crepe tu mmg tgh hot la skrg..sane sini semua post pasal dipndip nie...entah bile la saya dpt menjejak kan kaki kat sini..

balik nie kene pujuk suami..nak tunjuk blog nie supaya die cair..hehe.. :)

Nory Zoulkefle said...

meleleh air liur nory....nak try lah nnt..kat bangsar je kan...dekat ngan umah nenek nory...hehe

nadia said...

nadia syak bulan ni jugak kak yus kena urin test! ;p

GOLD FINGER said...

Nadiaaaa....hahahah..bulan ni selamat lagiii..berjaya ditepis

GOLD FINGER said...

Nory..pergi cepat..kita sama2 gemukkan badan

Mas Zull said...

asslamualaikum GF...sedapnya coklat2 tu...:)

fifienators535 said...

Ya allah...sedapnyerrrrrrrrrrrrrrr kak...must try...but when..hahaha..coming soon...nyum...nyum...jd xsbr plk..huhu

Post a Comment

Tuesday, January 1, 2013

dip n dip, Bangsar

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, January 01, 2013

House of Chocolatesssssss for Chocoholics jerr..

Kekdahnya semalam celebrate new year di 'dip n dip' cafe kat Jalan Telawi, Bangsar with hubby & kiddos..kiddos mana boleh tinggal..ko jgn nk feeling2 celebrate new year mcm zaman bercinta dulu, nan hadooo...kalau bab2 makan ni, dorang tgh tidopun si somi sanggup angkat masuk dlm keta..mmg wajib bawak..tak sampai hati tinggalkan anak2 dirumah dgn bibik, mak pak makan sedap2 kat luar..hammbooiii2..




Brownies Crepe - RM28.50
Incredible taste.....Sangaattt sedappp uollss...juling2 mata aku makan brownies ni..
Aku tak tahu kenapa sejak dua tiga hari ni..asyik mengila coklat jerr...aku syak aku pregnant lar next month..hahhahaha..



dip n dip freezy
Ni order by somi...aku ngn kiddos order mineral water jer..tak tertelan rasanya kalau semua coklatt..boleh migraine dibuatnya. 

 

Waffle stick - RM10.00
Yang ni pun ohsem jgk..waffle tu disalut dgn flavor coklat yg kita suka..( milk, dark & white chocolates )


Tinkkkk...haaa siap ada bintang bercahaya keluar dari tangan aku tu..amazing sungguh..ahahhaha
 * dasar penipukannnn *


Uolls punya lar aku gelojoh sgttt..sampai2 jer terus nak ngap masuk mulut..sekali kena sound setepek dgn somi..mencikk hentak2 kaki!!

Somi :  Hisss you ni sayang..
Is3 : haaa..naper?
Somi : Jangan lar gigit mcm tu terus..potong2 larr..sambil buat muka..ingat aku takutt..
Is3 : Larr..dah namanya stick..kena lar mkn mcm ni..mcm makan satay tu..
Somi : BURUK tahuuu!!
Is3 : huh!! yer larrrr...yer larr....

  Dalam Hati :  Feduliksss situ, biarlar burukpun...
 

Korang jgn lar kutuk aku..cakap comotnyaaaa pinggann...ni semua somi ai punya pasal..suh aku potong2, budget control ayuuu giteww....haaa hasilnya comolot..eh salah comott..




dip n dip cafe ni kecik jer...sesuai lar untuk korang bersantai..mengopi ker..mengeteh ker...cafe ni betul2 berdepan dgn Allianz bank..dekat dgn Houseofdoll, Fazura tu..tapi smlm kedai fazura tu dah tutup..tak dapat aku nk menginvest kat situ..takpe2..esok masih ada..





Price & Menu..
Korang blh clik website ni terus..sila lar terliur tgk all the menus..tapi sesapa yg dalam tempoh berdiet tu..diharamkan datang kesini..caya lar aku cakap...



It's the most amazing place in the world ymmmmmmy :)

10 comments on "dip n dip, Bangsar"

Mila Ahmad on January 1, 2013 at 7:46 PM said...

coklat tu buat saya terliur...

GOLD FINGER on January 1, 2013 at 8:08 PM said...

mmg milaaa...tak tipu punya..

::EIDA:: on January 2, 2013 at 3:53 PM said...

Terliur ida! Balik nak buat carikan coklat laaaa... ;p

Sharz on January 2, 2013 at 5:51 PM said...

brownies crepe tu mmg tgh hot la skrg..sane sini semua post pasal dipndip nie...entah bile la saya dpt menjejak kan kaki kat sini..

balik nie kene pujuk suami..nak tunjuk blog nie supaya die cair..hehe.. :)

Nory Zoulkefle on January 2, 2013 at 6:24 PM said...

meleleh air liur nory....nak try lah nnt..kat bangsar je kan...dekat ngan umah nenek nory...hehe

nadia on January 2, 2013 at 11:57 PM said...

nadia syak bulan ni jugak kak yus kena urin test! ;p

GOLD FINGER on January 3, 2013 at 7:45 PM said...

Nadiaaaa....hahahah..bulan ni selamat lagiii..berjaya ditepis

GOLD FINGER on January 3, 2013 at 7:46 PM said...

Nory..pergi cepat..kita sama2 gemukkan badan

Mas Zull on January 3, 2013 at 11:22 PM said...

asslamualaikum GF...sedapnya coklat2 tu...:)

fifienators535 on May 2, 2013 at 12:34 AM said...

Ya allah...sedapnyerrrrrrrrrrrrrrr kak...must try...but when..hahaha..coming soon...nyum...nyum...jd xsbr plk..huhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...