Subscribe Twitter

Thursday, November 14, 2013

CCTV Makan tuan..

Assalamualaikum...

Bukan entry bangkok yer..rehat jap, penat!..bengkok pulak rasanya nk habiskan entry tu..gambar dah siap2 resize..letak watermark..tunggu nk up entry jer..dah tua2 ni memory tk brapa nk bagus..minggu lepas punya citerpun aku boleh lupa..dah kenapakan?

korang tk perasan ker skrg aku ada masa nk up entry kat blog goldfinger ni..sebenoonya teman dah dapat maid yongg oiii..dari medan..murah jer. Aku dah serik ambik ngn agent malaysia ni..dah lar mahal nk mamposs..asyik lari jer..dah tu bukan nk ganti..bayar balikpun tidak..burn mcm tu jer duit aku..ingat aku buat amal jariah gamaknya..mmg aku tak halal dunia akhirat..
Kali ni aku dah bijak sikit..sebelum bibik datang aku dah siap pasang CCTV..cctv ni aku beli masa IT fair kat midvalley hari tu..murah jer dalam RM500..aku rasa mcm nk beli 7 unit jer..setiap sudut aku nk letak..rumah jiran skli aku nk letakk...over tau! yg bestnya cctv ni ada function listen and speak..ko boleh jerit kat bibik tu dari office..satu rumah blh dengar suara petir aku tu..contoh..kena bagi contoh lar..bagi korang paham..

Bibikkk..bangun..tidur jer kerja kamu kan, ingat saya bayar gaji kamu utk tidur!! 
 haaa...kan dah kena laharrr...sure dia terperanjat berokkan..tetiba ada suara bergema kat dalam rumah tu..ni bukan utk bibik jer..utk anak2 pun sesuai jgk..kalau asyik tgk TV jerr..homework tak buat..dari office aku mengamuk nanti..hahaha
bukan tu ajer..kitapun boleh dengar apa yg berbunyi kat rumah tu..senduk jatuhpun ko boleh dengar beb..hahaha..ada satu hari tu aku dengar bibik nyanyi lagu tegar sambil menyapu..ku yg dulu bukan lar yg sekarang..dulu ku di medan sekarang di shah alam..hahaha..tu aku yg reka2 jer..hahaha. Dia pasang TV pun aku blh tahu..kemain lagi pasang TV time aku takdekan..lempang kang!!



Ni pagi tadi..aku suh dia lap meja...so, seharian kerja dia mengadap meja ni ajer..sabar jer mak hencik!!

Okey berbalik pada tajuk entry ni..hahaha..kenapa cctv ni makan tuan? Atually, ada jgk bahayanya cctv ni..application cctv ni sesapapun boleh upload kat HP..ada dlm playstore..cuma passwrd and ID jer berbeza. Aku mula lar imagine mak jemah..kalau lar ada org tahu paswrd cctv aku ni..ceroboh masuk, mmg kes jenayah..tak pasal2 org lain blh skodeng activity aku kat umah..takpun hp kena curi ker..takpun org yg buat cctv ni crossline..hahaha..mak jemah sgtkannn..
korang paham2 jer lar..kat umah mana nk pakai sopan2..baju semua tk cukup sifat..kadang2 tu dari bilik bertuala jer nk kedapur..mehmehmeh..matik! tu belum dgr aku membebel 25jam..menanah telinga org yg dengar cctv tu..menyesal curi2 dgrkan..


Ini yg aku kata makan tuan tu..nasib baik aku tgh sopan..laki aku ada kat luar rumah..dia msg gambar ni kat handphone lagisatu..text > tgh baca majalah ker?? bengang jer aku..takde kerja lar tu!!
Hp dia takde application ni..lagipun aku mmg tak nk bagi access kat dia..bukannya apa..takut2 dia careless..letak hp merata2..takpun bagi kawan pakai hp dia ker..tak pasal2 kawan u tgk freeshow kat rumah ni..kohkohkoh..esok tersebar kat youtube..'surirumah seksi dirumah'..kakakakkakaka..bonggok giler!!

lagi nyampahhkann..kawan opis aku ckp..bagus cctv ni, kalau bibik tu nk lari senang dia nak inform you..
Ibuuuu..sy lari dulu..taataaa..sambil tunjuk rantai gelang aku kat depan cctv tu..siap joget2 lagi..
haaaa..apa nk dikata...
siot jer korangkan..tumpang gelakkan aku skli..hahaha


2 comments:

ameris said...

giler canggih cctv ko tes...

Mak Lagenda said...

Ha ha ha..cap apa cctv ko tu nok?? Murah lak aiii..meh share2 ngan mak apa companynya. Conyacy no ada?

Post a Comment

Thursday, November 14, 2013

CCTV Makan tuan..

Posted by GOLD FINGER at Thursday, November 14, 2013
Assalamualaikum...

Bukan entry bangkok yer..rehat jap, penat!..bengkok pulak rasanya nk habiskan entry tu..gambar dah siap2 resize..letak watermark..tunggu nk up entry jer..dah tua2 ni memory tk brapa nk bagus..minggu lepas punya citerpun aku boleh lupa..dah kenapakan?

korang tk perasan ker skrg aku ada masa nk up entry kat blog goldfinger ni..sebenoonya teman dah dapat maid yongg oiii..dari medan..murah jer. Aku dah serik ambik ngn agent malaysia ni..dah lar mahal nk mamposs..asyik lari jer..dah tu bukan nk ganti..bayar balikpun tidak..burn mcm tu jer duit aku..ingat aku buat amal jariah gamaknya..mmg aku tak halal dunia akhirat..
Kali ni aku dah bijak sikit..sebelum bibik datang aku dah siap pasang CCTV..cctv ni aku beli masa IT fair kat midvalley hari tu..murah jer dalam RM500..aku rasa mcm nk beli 7 unit jer..setiap sudut aku nk letak..rumah jiran skli aku nk letakk...over tau! yg bestnya cctv ni ada function listen and speak..ko boleh jerit kat bibik tu dari office..satu rumah blh dengar suara petir aku tu..contoh..kena bagi contoh lar..bagi korang paham..

Bibikkk..bangun..tidur jer kerja kamu kan, ingat saya bayar gaji kamu utk tidur!! 
 haaa...kan dah kena laharrr...sure dia terperanjat berokkan..tetiba ada suara bergema kat dalam rumah tu..ni bukan utk bibik jer..utk anak2 pun sesuai jgk..kalau asyik tgk TV jerr..homework tak buat..dari office aku mengamuk nanti..hahaha
bukan tu ajer..kitapun boleh dengar apa yg berbunyi kat rumah tu..senduk jatuhpun ko boleh dengar beb..hahaha..ada satu hari tu aku dengar bibik nyanyi lagu tegar sambil menyapu..ku yg dulu bukan lar yg sekarang..dulu ku di medan sekarang di shah alam..hahaha..tu aku yg reka2 jer..hahaha. Dia pasang TV pun aku blh tahu..kemain lagi pasang TV time aku takdekan..lempang kang!!



Ni pagi tadi..aku suh dia lap meja...so, seharian kerja dia mengadap meja ni ajer..sabar jer mak hencik!!

Okey berbalik pada tajuk entry ni..hahaha..kenapa cctv ni makan tuan? Atually, ada jgk bahayanya cctv ni..application cctv ni sesapapun boleh upload kat HP..ada dlm playstore..cuma passwrd and ID jer berbeza. Aku mula lar imagine mak jemah..kalau lar ada org tahu paswrd cctv aku ni..ceroboh masuk, mmg kes jenayah..tak pasal2 org lain blh skodeng activity aku kat umah..takpun hp kena curi ker..takpun org yg buat cctv ni crossline..hahaha..mak jemah sgtkannn..
korang paham2 jer lar..kat umah mana nk pakai sopan2..baju semua tk cukup sifat..kadang2 tu dari bilik bertuala jer nk kedapur..mehmehmeh..matik! tu belum dgr aku membebel 25jam..menanah telinga org yg dengar cctv tu..menyesal curi2 dgrkan..


Ini yg aku kata makan tuan tu..nasib baik aku tgh sopan..laki aku ada kat luar rumah..dia msg gambar ni kat handphone lagisatu..text > tgh baca majalah ker?? bengang jer aku..takde kerja lar tu!!
Hp dia takde application ni..lagipun aku mmg tak nk bagi access kat dia..bukannya apa..takut2 dia careless..letak hp merata2..takpun bagi kawan pakai hp dia ker..tak pasal2 kawan u tgk freeshow kat rumah ni..kohkohkoh..esok tersebar kat youtube..'surirumah seksi dirumah'..kakakakkakaka..bonggok giler!!

lagi nyampahhkann..kawan opis aku ckp..bagus cctv ni, kalau bibik tu nk lari senang dia nak inform you..
Ibuuuu..sy lari dulu..taataaa..sambil tunjuk rantai gelang aku kat depan cctv tu..siap joget2 lagi..
haaaa..apa nk dikata...
siot jer korangkan..tumpang gelakkan aku skli..hahaha


2 comments on "CCTV Makan tuan.."

ameris on November 14, 2013 at 8:09 AM said...

giler canggih cctv ko tes...

Mak Lagenda on November 14, 2013 at 11:37 AM said...

Ha ha ha..cap apa cctv ko tu nok?? Murah lak aiii..meh share2 ngan mak apa companynya. Conyacy no ada?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...