Subscribe Twitter

Sunday, November 17, 2013

School Holiday Program at Lara's Place

Assalamualaikum..
Happy school holiday uolls..taniah utk ibubapa yg mana anak2 dapat 5A dlm UPSR baru2 ni, ni baru permulaan jorney utk alam persekolahan..so, kalau kurang berjaya jgn putus asa..ada PMR..SPM..menanti..
 Aku dulupun masa sekolah rendah bukannya pandai sgt..teruk giler result UPSR aku, ada satu A jer..hahahha..tak sedihpun, lepas dapat result terus main batu seremban...hahaha..next daynya baru kena bantai dgn ayah aku..kakak aku..*emak cool jer*..4 hari tk keluar bilik beb!! Takut!
Bila dah masuk sekolah menengah baru lar boleh berfikir sendiri..insaf2..kalau tak belajar betul2 dapat result teruk..malu jer ngn kawan2 yg lain..sian mak ayah aku....so, alhamdulillah result SPM aku outstanding..auuwww giler berlagak..siap dapat anugerah anak kampung cemerlang lagi tahun tu..Ketua kampung siap bagi duit RM500 lagi, mcm reward lar..masa tu RM500 banyakkkk beb!! mcm dapat 5 ribu..so, kalau anak2 kita tak dapat strait 5A janganlar give up..jgn berhenti berusaha.
Officemate aku ada 3 org anak yg dapat 5A..solute uolls..aku pula yg tetiba rasa seram sejuk, camner lar kakak ni..next year dah masuk darjah satu..mak dulu UPSR teruk takpe..korang jangan yer! siap lar lepas ni..haha

Budak2 skrg school holiday kemain demand..aku dulu cuti sekolah siap tolong mak ngn ayah meniaga kat kedai lagi..pastu ayah bagi upah 5 hengget..masa tu aku bonggokkan, tak nk duit kertas..nk duit syiling 50 sen..blh masuk tabung..hahahahah

Kakak : Ummi, cuti sekolah kita nak pergi mana?
Ummi : takde kemana2..ummi dah takde cuti..
Kakak : haaa..takkan kita duduk rumah jer..bosan larr macamniiii...

see...kemain statement bosan duduk rumah....biasa dia tu..Actually aku dah plan memacam aktiviti sepanjang cuti sekolah ni..saja tk nak bagitahu dulu..nanti hari2 dorang akan tanya..naik hantu pulak aku nk menjawab benda yg sama hari2..haha



1st is JELIC Multi-Intelligence Holiday Program (3yrs to 7yrs)
RM40-1hr/RM60-1.5hr/RM80-2hrs
JELIC tu stand for Judgement, Emotion, Logic, Intelligence & Creativity..so, ini bukan kelas belajar ABC ataupun campur tolak..dorang lebih kepada cara mengkreatifkan pemikiran anak2 kita..develops right brain..cara menyelesaikan masalah dgn pelbagai cara..build up self confidence..life skills..eh mcm2 lagi lar..dlm kelas tu pulak cuma Melin & Isyraf jer melayu, yg lain semua cina ngn india jer..so far takde masalah coz dorangpun mmg belajar kat tadika yg mix india n cina..




1st step..dia akan bagi instruction mcm tu..ada gambar..kena susun blok2 tu sama mcm dlm gambar yg diberi, dorang akan record kepantasan anak kita..cara anak2 kita menyelesaikannya..give up ker tak..fokus ker tak..sampai lar stage yg terakhir.


Parent sila tunggu diluar yerr..

Lepas ni ada banyak lagi program lain yg aku dah aturkan untuk budak2 ni..antaranya..English Champ..Art Class..ni skrg tengah google2 kelas agama pulak..mcm kelas fardhu ain ker..kalau tk jumpa yg sesuai aku jer jadi ustazah dorang ni..
Ada jgk plan nk ker Legoland early december ni..tapi tu geng whatapp 'school holiday' yg tgh uruskan..ada jgk group whatapp mcmni yer..senangkan...hahaha..

Lepas kelas Jelic tu isyraf masuk kelas Kung Fu..emilyn masuk Speech & Drama class ..semua ni trial jer dulu..tgk yg mana dorang minat..sian jgk kalau semua activiti formal jer..kasi fun sikit..hahaha..
Actually ada mcm2 aktiviti kat situ..bukan utk anak2 jer..mak pak pun ada jgk, korang masuk lar website ni baca lagi details..

larasplace.my/school-holiday-program-nov-dec-2013

ada satu kelas tu aku mcm berminat jerr....mcm best jer..mcm syok jer...Zumba Dance - Fitness..hahahaha..menjeling jer en somi, 
Trademill kat umah tu nak buat apa?..sidai kain..auuwww..jgn lar marah yangg..kohkohkoh..

LARA’s PLACE
Rix Management Sdn Bhd (11073-V)
3A, Jalan 17/45, 46400,
Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Tel/Fax: +603-7956 8768
(on top of Organic Leaf Restaurant and same row as Kanna Curry House)
Email: info@larasplace.my / larasplace@gmail.com

2 comments:

ameris said...

tes, skrg ni mmg bdk2 demand kalu cuti skolah.
mak pak laa kena sediakan $$$$. nak oliday jauh2 lak tu...
sib baik anak aku kecik lg..

Umi Qi said...

Sis seronok yer mengisi masa lapang anak2 akak masuk JELIC program...lain dari yg lain Umi Qi baca...bgus dpt asah otak kanan kan...nanti Qi besar umi Qi nak bawa dia isi masa lapang mcm anak2 sis...pasti ia satu pelaburan yg bijak! TQ sis sharing

Post a Comment

Sunday, November 17, 2013

School Holiday Program at Lara's Place

Posted by GOLD FINGER at Sunday, November 17, 2013
Assalamualaikum..
Happy school holiday uolls..taniah utk ibubapa yg mana anak2 dapat 5A dlm UPSR baru2 ni, ni baru permulaan jorney utk alam persekolahan..so, kalau kurang berjaya jgn putus asa..ada PMR..SPM..menanti..
 Aku dulupun masa sekolah rendah bukannya pandai sgt..teruk giler result UPSR aku, ada satu A jer..hahahha..tak sedihpun, lepas dapat result terus main batu seremban...hahaha..next daynya baru kena bantai dgn ayah aku..kakak aku..*emak cool jer*..4 hari tk keluar bilik beb!! Takut!
Bila dah masuk sekolah menengah baru lar boleh berfikir sendiri..insaf2..kalau tak belajar betul2 dapat result teruk..malu jer ngn kawan2 yg lain..sian mak ayah aku....so, alhamdulillah result SPM aku outstanding..auuwww giler berlagak..siap dapat anugerah anak kampung cemerlang lagi tahun tu..Ketua kampung siap bagi duit RM500 lagi, mcm reward lar..masa tu RM500 banyakkkk beb!! mcm dapat 5 ribu..so, kalau anak2 kita tak dapat strait 5A janganlar give up..jgn berhenti berusaha.
Officemate aku ada 3 org anak yg dapat 5A..solute uolls..aku pula yg tetiba rasa seram sejuk, camner lar kakak ni..next year dah masuk darjah satu..mak dulu UPSR teruk takpe..korang jangan yer! siap lar lepas ni..haha

Budak2 skrg school holiday kemain demand..aku dulu cuti sekolah siap tolong mak ngn ayah meniaga kat kedai lagi..pastu ayah bagi upah 5 hengget..masa tu aku bonggokkan, tak nk duit kertas..nk duit syiling 50 sen..blh masuk tabung..hahahahah

Kakak : Ummi, cuti sekolah kita nak pergi mana?
Ummi : takde kemana2..ummi dah takde cuti..
Kakak : haaa..takkan kita duduk rumah jer..bosan larr macamniiii...

see...kemain statement bosan duduk rumah....biasa dia tu..Actually aku dah plan memacam aktiviti sepanjang cuti sekolah ni..saja tk nak bagitahu dulu..nanti hari2 dorang akan tanya..naik hantu pulak aku nk menjawab benda yg sama hari2..haha



1st is JELIC Multi-Intelligence Holiday Program (3yrs to 7yrs)
RM40-1hr/RM60-1.5hr/RM80-2hrs
JELIC tu stand for Judgement, Emotion, Logic, Intelligence & Creativity..so, ini bukan kelas belajar ABC ataupun campur tolak..dorang lebih kepada cara mengkreatifkan pemikiran anak2 kita..develops right brain..cara menyelesaikan masalah dgn pelbagai cara..build up self confidence..life skills..eh mcm2 lagi lar..dlm kelas tu pulak cuma Melin & Isyraf jer melayu, yg lain semua cina ngn india jer..so far takde masalah coz dorangpun mmg belajar kat tadika yg mix india n cina..




1st step..dia akan bagi instruction mcm tu..ada gambar..kena susun blok2 tu sama mcm dlm gambar yg diberi, dorang akan record kepantasan anak kita..cara anak2 kita menyelesaikannya..give up ker tak..fokus ker tak..sampai lar stage yg terakhir.


Parent sila tunggu diluar yerr..

Lepas ni ada banyak lagi program lain yg aku dah aturkan untuk budak2 ni..antaranya..English Champ..Art Class..ni skrg tengah google2 kelas agama pulak..mcm kelas fardhu ain ker..kalau tk jumpa yg sesuai aku jer jadi ustazah dorang ni..
Ada jgk plan nk ker Legoland early december ni..tapi tu geng whatapp 'school holiday' yg tgh uruskan..ada jgk group whatapp mcmni yer..senangkan...hahaha..

Lepas kelas Jelic tu isyraf masuk kelas Kung Fu..emilyn masuk Speech & Drama class ..semua ni trial jer dulu..tgk yg mana dorang minat..sian jgk kalau semua activiti formal jer..kasi fun sikit..hahaha..
Actually ada mcm2 aktiviti kat situ..bukan utk anak2 jer..mak pak pun ada jgk, korang masuk lar website ni baca lagi details..

larasplace.my/school-holiday-program-nov-dec-2013

ada satu kelas tu aku mcm berminat jerr....mcm best jer..mcm syok jer...Zumba Dance - Fitness..hahahaha..menjeling jer en somi, 
Trademill kat umah tu nak buat apa?..sidai kain..auuwww..jgn lar marah yangg..kohkohkoh..

LARA’s PLACE
Rix Management Sdn Bhd (11073-V)
3A, Jalan 17/45, 46400,
Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Tel/Fax: +603-7956 8768
(on top of Organic Leaf Restaurant and same row as Kanna Curry House)
Email: info@larasplace.my / larasplace@gmail.com

2 comments on "School Holiday Program at Lara's Place"

ameris on November 18, 2013 at 9:01 AM said...

tes, skrg ni mmg bdk2 demand kalu cuti skolah.
mak pak laa kena sediakan $$$$. nak oliday jauh2 lak tu...
sib baik anak aku kecik lg..

Umi Qi on November 19, 2013 at 9:22 AM said...

Sis seronok yer mengisi masa lapang anak2 akak masuk JELIC program...lain dari yg lain Umi Qi baca...bgus dpt asah otak kanan kan...nanti Qi besar umi Qi nak bawa dia isi masa lapang mcm anak2 sis...pasti ia satu pelaburan yg bijak! TQ sis sharing

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...