Subscribe Twitter

Sunday, December 9, 2012

Calon Maid..bukan calon Madu!!!

Aku rasakannnn..korang mesti menyampah baca blog aku ni...huahuahua..dah brapa minggu dok citer pasal maiddddd jer..tapi kali ni aku suspek korang mesti excited nk baca..coz aku nk tunjukkan calon2 maid yg aku dah reject tu..Aku yg maha cerewet lagi banyak songeh ni sampai sekarang tak jumpa2 lagi maid yg sesuai dgn kritiria aku..Eh uolls, nk pilih maid ni bukan mcm nk pilih ikan kat pasar borong tu jer..ni nk cari org yg nk duduk serumah dgn kita..KITA = Suami + Anak2..Suami tahu!!! Somi aku punya statement senang jer..susah2 sgt you nk cari MAID..I cari kan you MADU jer..huahuahua..akupun ikut gelak jgk..huahuahua..eeeee...lawaknyeeeee....kecik beso..kecik beso jer aku tgk mamat ni..hiss statement mcm mintak kena tikam jer!!!

Ada 3 candidate yg aku dah reject setakat nie...

Colan colannya adalah:

BIBIK RONGAK


Nama: XXXX *lupa nk tanya nama*
Umur: 24
Married
From: Kalimantan, Indonesia
RM6000

 Ni 1st candidate yg aku dapat..face to face interview lagi, mula2 tgk muka dia jer aku dah nyampah..tak blh blahhhh sungguh...dekat tepi molot cam lebam kena belasah or kena dera..Apakahkan?? pastu gigi depan rongak hitam..erkkkk..Emilyn depan2 bibik tu dia tanya..

Emilyn: Ummi..ummi..kenapa gigi bibik tu rongak, banyak makan gula2 lar tiewww..
Mak ko ni tak tahu nk gelak ker nak marah..huahuahua..

BIBIK RABUN

Nama:XXXX *lupa*
Umur: 40
Married
From: Jawa Timur
RM6500+RM1500


 2nd calon tak sempat jumpa..baru sampai kat Agent untuk medical check up dah tak lepas...coz rabun dia tahap buta kot..tapi aku suka sebenarnya yg tua2 nk monopos ni....if rabun sklipun, blh jer aku pakaikan dia spec..tp medical tak lepas pulakkk..kategori kurang upaya..ni confirm tipu umur ni..40 ker 60??

BIBIK TATU

 Nama: Fara Silviana
Umur: 21
Single
From: Surabaya
RM7800 + RM1500 *mahal siottt*
(Gambar pasport tak brapa nk clear..malas aku nk letak)

Calon ke3 ni dah hampir2 nak ambik...nyarisss jer lagi...sepatutnya datang last saturday..coz aku dah stress tahap dewa since takde maid ni..mudapun muda larr, sbb bila tgk gambar pasport dia, aku rasa aku lapanbelaskali lagi cun dari dia ...tapiiii..bila jumpa..ohmygod..mmg confirm aku cun melecun dari dia..kuikuikui..sila jgn muntah hijau....siap ada TATU kat tangan dia lagi uollsss..TATU uollss...bukan KUTU...kalau Kutupun aku tetap reject jgk..hehe..Dia ni islam ker tak? Nama dah glamour macam retis indonesia..Korang mesti gosip2 sendiri dlm hati..kata aku ni tak senonoh sampai nk check dlm baju orangkan...hahahaha..of corozz larr...itu lar yg penting...dgn dorang ni kena extra careful, dapat majikan islam..dia jadi islam..dapat majikan bukan islam..dorangpun bertukar jadi bukan islam..caya lar cakap mak jemah ni..tp bukan semua lar..

caner ni korang..canerr???
( Ni jer yg mampu aku update time2 darurat ni )

7 comments:

nadia said...

heyylahaii,
nadia baca, nadia pulak yang stresss. ada pulak kang nanti aku yang sinsengg seluar baju bertukar jadi bibik kak yus ni. susah bebeno nak haaaa. ;p

::EIDA:: said...

lahaiiii.... stress nye jadik akak!!!~

GOLD FINGER said...

@nadia..comeyy sgtt lar tu..maghi lar tolong ahkak ni..

GOLD FINGER said...

@ieda..ahkak cam dh meroyan jer ni

nadia said...

ehem ehem. jom la kak kita gi beijing lagi sama2. ;)) cari maid beijingg la senang. lawa2. ;p

ameris said...

gi beijing????

nadia said...

kak yusss,
nak join takkkk?
http://www.nadiafarahida.com/2012/12/event-blogger-seterusnya-nak-join.html

Post a Comment

Sunday, December 9, 2012

Calon Maid..bukan calon Madu!!!

Posted by GOLD FINGER at Sunday, December 09, 2012
Aku rasakannnn..korang mesti menyampah baca blog aku ni...huahuahua..dah brapa minggu dok citer pasal maiddddd jer..tapi kali ni aku suspek korang mesti excited nk baca..coz aku nk tunjukkan calon2 maid yg aku dah reject tu..Aku yg maha cerewet lagi banyak songeh ni sampai sekarang tak jumpa2 lagi maid yg sesuai dgn kritiria aku..Eh uolls, nk pilih maid ni bukan mcm nk pilih ikan kat pasar borong tu jer..ni nk cari org yg nk duduk serumah dgn kita..KITA = Suami + Anak2..Suami tahu!!! Somi aku punya statement senang jer..susah2 sgt you nk cari MAID..I cari kan you MADU jer..huahuahua..akupun ikut gelak jgk..huahuahua..eeeee...lawaknyeeeee....kecik beso..kecik beso jer aku tgk mamat ni..hiss statement mcm mintak kena tikam jer!!!

Ada 3 candidate yg aku dah reject setakat nie...

Colan colannya adalah:

BIBIK RONGAK


Nama: XXXX *lupa nk tanya nama*
Umur: 24
Married
From: Kalimantan, Indonesia
RM6000

 Ni 1st candidate yg aku dapat..face to face interview lagi, mula2 tgk muka dia jer aku dah nyampah..tak blh blahhhh sungguh...dekat tepi molot cam lebam kena belasah or kena dera..Apakahkan?? pastu gigi depan rongak hitam..erkkkk..Emilyn depan2 bibik tu dia tanya..

Emilyn: Ummi..ummi..kenapa gigi bibik tu rongak, banyak makan gula2 lar tiewww..
Mak ko ni tak tahu nk gelak ker nak marah..huahuahua..

BIBIK RABUN

Nama:XXXX *lupa*
Umur: 40
Married
From: Jawa Timur
RM6500+RM1500


 2nd calon tak sempat jumpa..baru sampai kat Agent untuk medical check up dah tak lepas...coz rabun dia tahap buta kot..tapi aku suka sebenarnya yg tua2 nk monopos ni....if rabun sklipun, blh jer aku pakaikan dia spec..tp medical tak lepas pulakkk..kategori kurang upaya..ni confirm tipu umur ni..40 ker 60??

BIBIK TATU

 Nama: Fara Silviana
Umur: 21
Single
From: Surabaya
RM7800 + RM1500 *mahal siottt*
(Gambar pasport tak brapa nk clear..malas aku nk letak)

Calon ke3 ni dah hampir2 nak ambik...nyarisss jer lagi...sepatutnya datang last saturday..coz aku dah stress tahap dewa since takde maid ni..mudapun muda larr, sbb bila tgk gambar pasport dia, aku rasa aku lapanbelaskali lagi cun dari dia ...tapiiii..bila jumpa..ohmygod..mmg confirm aku cun melecun dari dia..kuikuikui..sila jgn muntah hijau....siap ada TATU kat tangan dia lagi uollsss..TATU uollss...bukan KUTU...kalau Kutupun aku tetap reject jgk..hehe..Dia ni islam ker tak? Nama dah glamour macam retis indonesia..Korang mesti gosip2 sendiri dlm hati..kata aku ni tak senonoh sampai nk check dlm baju orangkan...hahahaha..of corozz larr...itu lar yg penting...dgn dorang ni kena extra careful, dapat majikan islam..dia jadi islam..dapat majikan bukan islam..dorangpun bertukar jadi bukan islam..caya lar cakap mak jemah ni..tp bukan semua lar..

caner ni korang..canerr???
( Ni jer yg mampu aku update time2 darurat ni )

7 comments on "Calon Maid..bukan calon Madu!!!"

nadia on December 10, 2012 at 2:01 AM said...

heyylahaii,
nadia baca, nadia pulak yang stresss. ada pulak kang nanti aku yang sinsengg seluar baju bertukar jadi bibik kak yus ni. susah bebeno nak haaaa. ;p

::EIDA:: on December 10, 2012 at 6:32 PM said...

lahaiiii.... stress nye jadik akak!!!~

GOLD FINGER on December 11, 2012 at 1:21 AM said...

@nadia..comeyy sgtt lar tu..maghi lar tolong ahkak ni..

GOLD FINGER on December 11, 2012 at 1:22 AM said...

@ieda..ahkak cam dh meroyan jer ni

nadia on December 11, 2012 at 7:35 PM said...

ehem ehem. jom la kak kita gi beijing lagi sama2. ;)) cari maid beijingg la senang. lawa2. ;p

ameris on December 12, 2012 at 10:05 AM said...

gi beijing????

nadia on December 12, 2012 at 1:13 PM said...

kak yusss,
nak join takkkk?
http://www.nadiafarahida.com/2012/12/event-blogger-seterusnya-nak-join.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...