Subscribe Twitter

Thursday, December 20, 2012

Nirmala Sari..sapa??

Sempena Krismas next week aku nk mintak maaf zahir dan batin..sbbnyaaa..aku nk citer pasal maid lagi ni..muahahaha...walaupun takde org kesahh...aku jer syok sendiri..
Korang tahu tak kalau aku buat entry Maid ni..idea aku mencurah2 mcm editor..taip laju2 takyah pikir tiga empat kalii..aku rasa betul lar kata Nadia..blog ni sepatutnya bukan GOLDFINGER tapi GOLDMAID..Nadiiiaaaaaa...hahhahaa...Ada org lain ckp plk..aku ni patutnya berhenti keja jadi agent maid jer..mari..mari..beli maid, 3 longgok seploh henggett...kalau mcm ni nak larr aku kannnn....ini tidakkk..nk jadi agent maid kena melayan kerenah majikan yg cerewet mcm aku ni..sumpah stress...nk mengadap calon2 maid yg seribu satu perangai lagiii..hapaaakahh!!!

Atas tu intro jer, sebenarnya aku nk bagi tahu korang, maid baru aku dah sampai...yeah..yeah..ada kat rumah tu..baru dapat pagi tadi..Nama dia Nirmala Sari..bukan Nirmala Bonat...mahupun Nurnilam Sari...bukan juga Normala Samsudin....ko kalo lebih2 aku dera cam kes Nirmala Bonat duluuu...behave sikit ok...hahahahaha..tak pasal2 jerr...

Aku : Nak panggil apa ni?
Maid : Sari buk..
Aku : Sari..tak nk lar..maid kakak saya Sari jgk..
Maid : Irma lar buk..
Aku : hiss susah nk sebut...padahal..jeles nama cam retis Irma
Maid : terserah ibuuu..
Aku : Mala larr..tapi jgn Mala+ssss...

(Motif tanya nama > saja nk berlagakk mcm majikan garang..sukahati aku lar nk panggil ko apakan..sgt keji..kuikuikui....)

Aku : Kamu asal mana?
Maid : Surabaya buk...
Aku : Surabaya tu kat mana?
Maid : Indonesia buk..
* mcm nk lempang diri sendiri jerr rasanya*
Aku : Saya tahu lar Indonesia, area mana? Jawa timur..Jawa barat..??
Maid: oh maaf buk..*sambil gelak2* Jawa timurr....
Aku : hissssss...

Tips: Maid ni kita jgn nk mesra2 alam sgt..buat serius jerrr..biar ada jurang sikit antara maid ngn majikan..

So seterusnyaaa...korang paham2 jer lar apa yg aku buatkan..aku buat spot check mcm pengawas sekolah..aku rampas handphone dia..pastu jumpa satu kertas dlm poket beg dia..kat kertas tu ada no hp banyak2..pun aku rampasss jgk...oooo pandai yerk..akupun pandai jgk...

Aku sebenarnya tak nk anak2 aku panggil dia ni bibik..aku dah nyampah nama bibik tu..since anak aku lahir 5 tahun yg dulu, asyik nama bibik jer kat mulut dorang..kang suh panggil Mala jer..mcm kuang ajor plk kannn...hehehehe...antara nama yg aku dapat dari google tadii...

A) Ning *dh mcm ning baizura plk*
B) Tante 
C) Mbak
D) Empok
E) Teteh *ni bahaya..jika 'h' bertukar jadi 'k'..jenayah..hehe

Entah hapa2 tahhhh..satu pun aku tak berkenan...eh, korang ada idea tak nk panggil apa...Anak2 aku belum tgk dia lagi ni... uollsss nk tgk maid baru i...


v


v





v









v


 

  
Eh mahappp salah...ni Normala Shamsudin...bukan Nirmala Sari...hahahaha..larrrriiiiiiiiiiiiii
  Nanti kalau aku dah reject dia..aku tempek sini..kasi seminggu orentasi dulu


- Live from SDMC -
Ni baru happen sekejap tadi...sementara aku menaip entry ni..dorangpun ada activiti dorang jgkkkk
adikkkkk...kakakkkkkkkk...grrhhhhhhhh 


Si adik cuba mengoperasi tangannya sendiri..jap lagi dia bukan drip tu pulak..ggrrhhhh
Si kakak plk..pandai2 jer ambik medical report tu..nk tulis mcm nurse katanya...
haru betul anak2 ummi..mcm tak sakit jer dorang ni...



 
See..habis dah magazine aku borong..tak pernah beli UJANG pun aku beli jgk..Adik kat kedai tu dah sampai kenal muka hakak ni..dah lar comey..rambut belah tepi..sejuk mata memandangggg....miowwwwww..*giler statement, mcm mintak lempang dari somi..hahahaha*
  

4 comments:

ameris said...

lawak betul baca pasal bibik lu ni tes,,,

MizzTina said...

ingatkan dh hbs pasal bibik ni..hahaha

izfanora said...

hari2 update psl bibik je.. kahkahkah.. lelama, bibik akak lg glamor dr akak kt blog ni. pasni klu org jumpa akak kt luar, org xckp psl blog akak, tp blog bibik.. hahahaha.. :P

akak komen je, za terus approve. gitew.. hahaha.. panggil je bibik tue neng.. bkn ning.. hihi..

GOLD FINGER said...

za...ok jugak neng tu...jgn hakak yg peneng sudah..

Post a Comment

Thursday, December 20, 2012

Nirmala Sari..sapa??

Posted by GOLD FINGER at Thursday, December 20, 2012
Sempena Krismas next week aku nk mintak maaf zahir dan batin..sbbnyaaa..aku nk citer pasal maid lagi ni..muahahaha...walaupun takde org kesahh...aku jer syok sendiri..
Korang tahu tak kalau aku buat entry Maid ni..idea aku mencurah2 mcm editor..taip laju2 takyah pikir tiga empat kalii..aku rasa betul lar kata Nadia..blog ni sepatutnya bukan GOLDFINGER tapi GOLDMAID..Nadiiiaaaaaa...hahhahaa...Ada org lain ckp plk..aku ni patutnya berhenti keja jadi agent maid jer..mari..mari..beli maid, 3 longgok seploh henggett...kalau mcm ni nak larr aku kannnn....ini tidakkk..nk jadi agent maid kena melayan kerenah majikan yg cerewet mcm aku ni..sumpah stress...nk mengadap calon2 maid yg seribu satu perangai lagiii..hapaaakahh!!!

Atas tu intro jer, sebenarnya aku nk bagi tahu korang, maid baru aku dah sampai...yeah..yeah..ada kat rumah tu..baru dapat pagi tadi..Nama dia Nirmala Sari..bukan Nirmala Bonat...mahupun Nurnilam Sari...bukan juga Normala Samsudin....ko kalo lebih2 aku dera cam kes Nirmala Bonat duluuu...behave sikit ok...hahahahaha..tak pasal2 jerr...

Aku : Nak panggil apa ni?
Maid : Sari buk..
Aku : Sari..tak nk lar..maid kakak saya Sari jgk..
Maid : Irma lar buk..
Aku : hiss susah nk sebut...padahal..jeles nama cam retis Irma
Maid : terserah ibuuu..
Aku : Mala larr..tapi jgn Mala+ssss...

(Motif tanya nama > saja nk berlagakk mcm majikan garang..sukahati aku lar nk panggil ko apakan..sgt keji..kuikuikui....)

Aku : Kamu asal mana?
Maid : Surabaya buk...
Aku : Surabaya tu kat mana?
Maid : Indonesia buk..
* mcm nk lempang diri sendiri jerr rasanya*
Aku : Saya tahu lar Indonesia, area mana? Jawa timur..Jawa barat..??
Maid: oh maaf buk..*sambil gelak2* Jawa timurr....
Aku : hissssss...

Tips: Maid ni kita jgn nk mesra2 alam sgt..buat serius jerrr..biar ada jurang sikit antara maid ngn majikan..

So seterusnyaaa...korang paham2 jer lar apa yg aku buatkan..aku buat spot check mcm pengawas sekolah..aku rampas handphone dia..pastu jumpa satu kertas dlm poket beg dia..kat kertas tu ada no hp banyak2..pun aku rampasss jgk...oooo pandai yerk..akupun pandai jgk...

Aku sebenarnya tak nk anak2 aku panggil dia ni bibik..aku dah nyampah nama bibik tu..since anak aku lahir 5 tahun yg dulu, asyik nama bibik jer kat mulut dorang..kang suh panggil Mala jer..mcm kuang ajor plk kannn...hehehehe...antara nama yg aku dapat dari google tadii...

A) Ning *dh mcm ning baizura plk*
B) Tante 
C) Mbak
D) Empok
E) Teteh *ni bahaya..jika 'h' bertukar jadi 'k'..jenayah..hehe

Entah hapa2 tahhhh..satu pun aku tak berkenan...eh, korang ada idea tak nk panggil apa...Anak2 aku belum tgk dia lagi ni... uollsss nk tgk maid baru i...


v


v





v









v


 

  
Eh mahappp salah...ni Normala Shamsudin...bukan Nirmala Sari...hahahaha..larrrriiiiiiiiiiiiii
  Nanti kalau aku dah reject dia..aku tempek sini..kasi seminggu orentasi dulu


- Live from SDMC -
Ni baru happen sekejap tadi...sementara aku menaip entry ni..dorangpun ada activiti dorang jgkkkk
adikkkkk...kakakkkkkkkk...grrhhhhhhhh 


Si adik cuba mengoperasi tangannya sendiri..jap lagi dia bukan drip tu pulak..ggrrhhhh
Si kakak plk..pandai2 jer ambik medical report tu..nk tulis mcm nurse katanya...
haru betul anak2 ummi..mcm tak sakit jer dorang ni...



 
See..habis dah magazine aku borong..tak pernah beli UJANG pun aku beli jgk..Adik kat kedai tu dah sampai kenal muka hakak ni..dah lar comey..rambut belah tepi..sejuk mata memandangggg....miowwwwww..*giler statement, mcm mintak lempang dari somi..hahahaha*
  

4 comments on "Nirmala Sari..sapa??"

ameris on December 21, 2012 at 8:08 AM said...

lawak betul baca pasal bibik lu ni tes,,,

MizzTina on December 21, 2012 at 8:33 AM said...

ingatkan dh hbs pasal bibik ni..hahaha

izfanora on December 21, 2012 at 1:38 PM said...

hari2 update psl bibik je.. kahkahkah.. lelama, bibik akak lg glamor dr akak kt blog ni. pasni klu org jumpa akak kt luar, org xckp psl blog akak, tp blog bibik.. hahahaha.. :P

akak komen je, za terus approve. gitew.. hahaha.. panggil je bibik tue neng.. bkn ning.. hihi..

GOLD FINGER on December 21, 2012 at 10:58 PM said...

za...ok jugak neng tu...jgn hakak yg peneng sudah..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...