Subscribe Twitter

Sunday, December 2, 2012

Procedure sekiranya MAID Lari

 Bila MAID meninggal..huh!! melarikan diri..balik tanpa memo..hilang tiba2..kena kidnap..missing in action..apa kita kena buat?? *kannn aku dah kata blog ni mcm blog bibik*

(A) Buat BODOo jer larr..
(B) Pergi Indon cari dia..> buat hapeee..baik cari Randy Pangalila ker..baim wong ker..
(C) Buat kenduri Tahlil 44 hari..> mcm kena jer ngn citer aku ni
(D) Buat sidang media > kaw fikir kaw retiss glamour
(E) Jumpa tok bomoh mintak tolong googlekan....> eh..tok bomohpun pakai iphone5 uolls..

Jawapannyaaaaaa..bukan semua diatas...
Anda perlu memaklumkan kepada Jabatan Imigresen yang berdekatan untuk menyenarai hitamkan PRA (Pembantu Rumah Asing) tersebut dan pihak Imigresen akan mengambil tindakan terhadap PRA tersebut.

DANNN..aku sambungkan..dorang tak tulis dalam portal ni..
dikehendaki membayar denda dgn duit poket sendiri sebanyak RM250 serta mengisi borang dibawah
Psssttt..psssttt nk bisik sikit kat korang..PERSOALANnya disinikannn, patut ker majikan yg baik mcm aku ni didenda kalau maid tu yg lari? sedangkan majikan menangung kerugian..pastu kos2 lain utk mendapatkan maid baru..terbakar jer hati akukann*RM250 jer pong..bukan RM2500..* Eh duit jgk tuuuu..



Isi borang ni..bahagian Majikan Pembantu Rumah

 Macam kes aku..no.1, 4 & 5 jer diperlukan..coz takde barang2 hilangpun nk buat report polis..since barang2 yg dia bawak balik tu semuanya aku bagi free jer..akukan majikan yg pemurah lagi baik hati..ppfffttt* mata keatas sangat sangat * Nasib baik aku tak pindah milik harta semua kat dia..baik hati sgt kan..huahuahua..

Kenapa kena laporkan pada Imigresen?? coz kita kena batalkan nama dia untuk ambik maid baru..lagi satu manalar tahukannn..kot2 dia masuk balik malaysia kerr..then jadi apa2 kat dia..kena dera ker mcm kes Nirmala Bonat dulu tu..langgar lari matik katak kat tgh jalan ker..kena bom mcm altantuya ker..kena colek dgn bapak ayam pastu jadi GRO..then jadi kes polis..so tak pasal2 korang terbabit sama sbb PRA ni under your name lagi..be careful uolls! I tak nak jadi saksi2 ni..


Resit RM250 + Pengesahan Laporan

Lepas done everything..korang boleh lar cari agent utk dapatkan maid baru..siap2 lar keluarkan saving ASB..saving Tabung Haji..jual barang2 kemas..hikhikhik..utk cost mula2 nk dapatkan maid baru ni..bukan 5..6 ribu uolls..cecah 10 ribu hokeyyyy..stress mak hincik!! sambil lap peluh..angan2 nk pergi Istanbul musnah *tipu*

Dalamhati :  Yeaaaaahhhhhh Malaysia menang menentang Indonesia..2-0..kalau ada bibik ni sedap jadi bahan kutukan aku..


 Bibik oh Bibik

9 comments:

Nory Zoulkefle said...

tak pasal2 kena bayar rm250...duit jgak tu...bg nory banyakk tu kak..ketar tangan nak bayar...hehhe

Mila Ahmad said...

banyak pakai duit sebenarnya er? kalau diaowang merungut gaji kecik or xcukup memg xpatutlah sebab majikan cover semua.

izfanora said...

buang duit, buang masa.. xyah maid2 ni.. membazir byk.. :P

::EIDA:: said...

mak oiiiiiiiiiii.......... takyah maid lah kak.. antar pengasuh? hehehheeee.. ok ida tak tahu pape psl ni.. tu yg bg idea merapu... ;p

BaTiK_PiNk said...

Kak GF, yani pun pernah alami bibik lari ni.seksa betul dibuatnya. Ni baru seminggu ambik bibik baru...harap2 takde masalahlah.yg pasal denda tu,kakak yani yg settlekan,sbb ambik bibik guna nama dia.bibik yg baru ni mungkin guna nama yani plak...menjawap le nnt!!

GOLD FINGER said...

uollss..ahkak sebenarnya pun tak nak maid ni..tp ahkak punya pemalas tahap dewa..huahua..tak larr..sbb ahkak kerja cam org giler..tu kena ada maid..

nadia said...

kak yussss, tak abis2 beijinggggg dia. ;p hahahahha. kelako la akak ni. xsempattt kott gi beijing untuk 2013 sebab nadia dah book tiket ke sydney. matiii wa kak nak gi dua tiga kali obersea setahunnnn. kuikuikui

Adriana said...

bibik lari kita plak yg kna bayar..tak adil sungguh

nadia said...

part paling kelakar, "mata keatas sangat sangat" ;p

Post a Comment

Sunday, December 2, 2012

Procedure sekiranya MAID Lari

Posted by GOLD FINGER at Sunday, December 02, 2012
 Bila MAID meninggal..huh!! melarikan diri..balik tanpa memo..hilang tiba2..kena kidnap..missing in action..apa kita kena buat?? *kannn aku dah kata blog ni mcm blog bibik*

(A) Buat BODOo jer larr..
(B) Pergi Indon cari dia..> buat hapeee..baik cari Randy Pangalila ker..baim wong ker..
(C) Buat kenduri Tahlil 44 hari..> mcm kena jer ngn citer aku ni
(D) Buat sidang media > kaw fikir kaw retiss glamour
(E) Jumpa tok bomoh mintak tolong googlekan....> eh..tok bomohpun pakai iphone5 uolls..

Jawapannyaaaaaa..bukan semua diatas...
Anda perlu memaklumkan kepada Jabatan Imigresen yang berdekatan untuk menyenarai hitamkan PRA (Pembantu Rumah Asing) tersebut dan pihak Imigresen akan mengambil tindakan terhadap PRA tersebut.

DANNN..aku sambungkan..dorang tak tulis dalam portal ni..
dikehendaki membayar denda dgn duit poket sendiri sebanyak RM250 serta mengisi borang dibawah
Psssttt..psssttt nk bisik sikit kat korang..PERSOALANnya disinikannn, patut ker majikan yg baik mcm aku ni didenda kalau maid tu yg lari? sedangkan majikan menangung kerugian..pastu kos2 lain utk mendapatkan maid baru..terbakar jer hati akukann*RM250 jer pong..bukan RM2500..* Eh duit jgk tuuuu..



Isi borang ni..bahagian Majikan Pembantu Rumah

 Macam kes aku..no.1, 4 & 5 jer diperlukan..coz takde barang2 hilangpun nk buat report polis..since barang2 yg dia bawak balik tu semuanya aku bagi free jer..akukan majikan yg pemurah lagi baik hati..ppfffttt* mata keatas sangat sangat * Nasib baik aku tak pindah milik harta semua kat dia..baik hati sgt kan..huahuahua..

Kenapa kena laporkan pada Imigresen?? coz kita kena batalkan nama dia untuk ambik maid baru..lagi satu manalar tahukannn..kot2 dia masuk balik malaysia kerr..then jadi apa2 kat dia..kena dera ker mcm kes Nirmala Bonat dulu tu..langgar lari matik katak kat tgh jalan ker..kena bom mcm altantuya ker..kena colek dgn bapak ayam pastu jadi GRO..then jadi kes polis..so tak pasal2 korang terbabit sama sbb PRA ni under your name lagi..be careful uolls! I tak nak jadi saksi2 ni..


Resit RM250 + Pengesahan Laporan

Lepas done everything..korang boleh lar cari agent utk dapatkan maid baru..siap2 lar keluarkan saving ASB..saving Tabung Haji..jual barang2 kemas..hikhikhik..utk cost mula2 nk dapatkan maid baru ni..bukan 5..6 ribu uolls..cecah 10 ribu hokeyyyy..stress mak hincik!! sambil lap peluh..angan2 nk pergi Istanbul musnah *tipu*

Dalamhati :  Yeaaaaahhhhhh Malaysia menang menentang Indonesia..2-0..kalau ada bibik ni sedap jadi bahan kutukan aku..


 Bibik oh Bibik

9 comments on "Procedure sekiranya MAID Lari"

Nory Zoulkefle on December 2, 2012 at 12:43 AM said...

tak pasal2 kena bayar rm250...duit jgak tu...bg nory banyakk tu kak..ketar tangan nak bayar...hehhe

Mila Ahmad on December 2, 2012 at 10:39 AM said...

banyak pakai duit sebenarnya er? kalau diaowang merungut gaji kecik or xcukup memg xpatutlah sebab majikan cover semua.

izfanora on December 2, 2012 at 11:53 AM said...

buang duit, buang masa.. xyah maid2 ni.. membazir byk.. :P

::EIDA:: on December 2, 2012 at 3:08 PM said...

mak oiiiiiiiiiii.......... takyah maid lah kak.. antar pengasuh? hehehheeee.. ok ida tak tahu pape psl ni.. tu yg bg idea merapu... ;p

BaTiK_PiNk on December 2, 2012 at 5:35 PM said...

Kak GF, yani pun pernah alami bibik lari ni.seksa betul dibuatnya. Ni baru seminggu ambik bibik baru...harap2 takde masalahlah.yg pasal denda tu,kakak yani yg settlekan,sbb ambik bibik guna nama dia.bibik yg baru ni mungkin guna nama yani plak...menjawap le nnt!!

GOLD FINGER on December 2, 2012 at 9:28 PM said...

uollss..ahkak sebenarnya pun tak nak maid ni..tp ahkak punya pemalas tahap dewa..huahua..tak larr..sbb ahkak kerja cam org giler..tu kena ada maid..

nadia on December 2, 2012 at 9:55 PM said...

kak yussss, tak abis2 beijinggggg dia. ;p hahahahha. kelako la akak ni. xsempattt kott gi beijing untuk 2013 sebab nadia dah book tiket ke sydney. matiii wa kak nak gi dua tiga kali obersea setahunnnn. kuikuikui

Adriana on December 7, 2012 at 2:05 PM said...

bibik lari kita plak yg kna bayar..tak adil sungguh

nadia on December 7, 2012 at 9:34 PM said...

part paling kelakar, "mata keatas sangat sangat" ;p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...