Subscribe Twitter

Sunday, April 8, 2012

All the way to Penang

1st sure korang pening baca entry trip to north penang aku nie kan..terbalik2 citernya, sepatutnya entry ni dulu..pastu baru lar entry Hard Rock Hotel Penang..entry Jalan2 cari makan..tapi mood aku nk menulis pasal Hard Rock & Nasi kandar tu berkobar2kan..so, layankan ajee..now baru ada mood nk citer pasal all the way to penang ni..dan juga penutup untuk entry ke penang ni..Khatam jgk akhirnya :)

24 March 2012 - Shah Alam to Penang



Ready to go..!!
En Polis sila saman Starex ni..dia speed 160km/h kat higway..tapi sumpah rasa cam bawak 60km/h jer..
but bila tgk meter..HAHHHH 160km/h?? laju giler ko bawak beb..!!
terus aku berzikir sepanjang jalan..hahahha..
we go by our gojes company car..tunjeng2 jer ngn jari nak naik keta apa..dah namapun Motor Division kan..of coross lar mcm2 keta ada..utk keselesaan ramai we choose lar Starex and Santa Fe..


Rainbow theme..so colourful..luv it!!..Teringat kat satu poem ni..
THE RAINBOW AFTER THE RAIN
'' God never promise us a good life on earth;
but He gave the assurance that there will always
be a rainbow after the rain.''
( Dialog citer Nora Elena )

Penang Bukit Bendera
Ni lar team yg mmg gojeresssssss... 
(eh, jauh kebelakang aku..almaklum larr..not available lagi..ehehehe )

Dulu pernah lar aku naik bukit bendera ni, in year 2008 rasanya..gi honeymoon ngn SI..
tapi dulu train dia slow cam siput masa nk naik tu..but now laju mcm LRT..berdesupppp perginya..



 ' Bukit Bendera Owl shop's grand opening by people who work as late as owl '
Ni our big bos yg cakap..kebetulan masa dtg tu 1st day kedai ni bukak..opening lar..so, mcm kena2 jer ngn team we all ni yg kerja sampai lewat malam mcm burung hantu..tp owl ni bila siang dia akan tidurr..but us..still work..seyy!!


Dinner time..@ Gurney Drive's
Dancing Rojak Man (Famous Rojak in Penang)..sumpah aku cam terkesima jap..APAKAH???
Potong2 rojak tu sambil ikut rentak muzik yg dia pasang..sambil sebut..Rojaakkk..Roojaakkk..wakakaka!
Funny guy, but looking like he luv his job and enjoys the music.. Macam bagi more power to him pulak!
Tak caya korang clik SINI



After dinner..we go cuci2 mata at nite market disepanjang jalan kat batu ferringi tu..memacam ada kot..then dah penat berjalan..kita gi massage kaki pulak..dah habis massage..balik hotel tgk live band pulak.. :)))
then Zzzzzzzzzz...

Sebelum we check out..pose dulu plssss..
Jangan lar pulak korang migrain menatap picture2 dibawah ni yer..sila senyum dgn ikhlass...ahahahha



TAMAT

( Speechless : balik dari penang..excited citer ngn SI..pergi sana sini..hotel ni best..bla..bla..skali dia jawab..
i lagi best dapat jumpa FERNANDO ALONSO..u ada..tak adoooo..)
* tidakkkkkkkkk*



1 comments:

Mak Lagenda said...

Tunggang langang post you ye nok..ekeke

Post a Comment

Sunday, April 8, 2012

All the way to Penang

Posted by GOLD FINGER at Sunday, April 08, 2012
1st sure korang pening baca entry trip to north penang aku nie kan..terbalik2 citernya, sepatutnya entry ni dulu..pastu baru lar entry Hard Rock Hotel Penang..entry Jalan2 cari makan..tapi mood aku nk menulis pasal Hard Rock & Nasi kandar tu berkobar2kan..so, layankan ajee..now baru ada mood nk citer pasal all the way to penang ni..dan juga penutup untuk entry ke penang ni..Khatam jgk akhirnya :)

24 March 2012 - Shah Alam to Penang



Ready to go..!!
En Polis sila saman Starex ni..dia speed 160km/h kat higway..tapi sumpah rasa cam bawak 60km/h jer..
but bila tgk meter..HAHHHH 160km/h?? laju giler ko bawak beb..!!
terus aku berzikir sepanjang jalan..hahahha..
we go by our gojes company car..tunjeng2 jer ngn jari nak naik keta apa..dah namapun Motor Division kan..of coross lar mcm2 keta ada..utk keselesaan ramai we choose lar Starex and Santa Fe..


Rainbow theme..so colourful..luv it!!..Teringat kat satu poem ni..
THE RAINBOW AFTER THE RAIN
'' God never promise us a good life on earth;
but He gave the assurance that there will always
be a rainbow after the rain.''
( Dialog citer Nora Elena )

Penang Bukit Bendera
Ni lar team yg mmg gojeresssssss... 
(eh, jauh kebelakang aku..almaklum larr..not available lagi..ehehehe )

Dulu pernah lar aku naik bukit bendera ni, in year 2008 rasanya..gi honeymoon ngn SI..
tapi dulu train dia slow cam siput masa nk naik tu..but now laju mcm LRT..berdesupppp perginya..



 ' Bukit Bendera Owl shop's grand opening by people who work as late as owl '
Ni our big bos yg cakap..kebetulan masa dtg tu 1st day kedai ni bukak..opening lar..so, mcm kena2 jer ngn team we all ni yg kerja sampai lewat malam mcm burung hantu..tp owl ni bila siang dia akan tidurr..but us..still work..seyy!!


Dinner time..@ Gurney Drive's
Dancing Rojak Man (Famous Rojak in Penang)..sumpah aku cam terkesima jap..APAKAH???
Potong2 rojak tu sambil ikut rentak muzik yg dia pasang..sambil sebut..Rojaakkk..Roojaakkk..wakakaka!
Funny guy, but looking like he luv his job and enjoys the music.. Macam bagi more power to him pulak!
Tak caya korang clik SINI



After dinner..we go cuci2 mata at nite market disepanjang jalan kat batu ferringi tu..memacam ada kot..then dah penat berjalan..kita gi massage kaki pulak..dah habis massage..balik hotel tgk live band pulak.. :)))
then Zzzzzzzzzz...

Sebelum we check out..pose dulu plssss..
Jangan lar pulak korang migrain menatap picture2 dibawah ni yer..sila senyum dgn ikhlass...ahahahha



TAMAT

( Speechless : balik dari penang..excited citer ngn SI..pergi sana sini..hotel ni best..bla..bla..skali dia jawab..
i lagi best dapat jumpa FERNANDO ALONSO..u ada..tak adoooo..)
* tidakkkkkkkkk*



1 comments on "All the way to Penang"

Mak Lagenda on April 9, 2012 at 2:37 PM said...

Tunggang langang post you ye nok..ekeke

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...