Subscribe Twitter

Monday, April 9, 2012

Upstairs Cafe, Subang SS12

UPSTAIRS..unikkan nama cafe ni..
Teringat aku kat satu insiden lucu yg mmg tak blh dilupakan..berpunca dari nama cafe ni..
Mr. Hef ( yg berada diopis 2nd floor ) : Hello, korang kat mana yer?
We : Kitaorg kat upstairs...
Mr. A : Eh tak nampakpun korang kat atas ni..!!
We : ( Gelak guling2 sampai kuaq airmata)..Upstairs cafe larr..buka kat atas lar..akakakakaka.

Upstairs Cafe is a more than ideal place to relax and unwind with your friends..located sebaris dengan SDMC..tetapi agak susah sikit utk mendapat parking..Actually cafe ni tak lar besar sgt..mcm sesuai2 gitu utk lepak2..cafe ni tingkat atas...of corozz lar namapun upstairskann..
Kat sini dorang hanya serve pasta meals ngn cake2 jer..sedap nokkkk...pricepun ok lar..
Pasta2 ni dlm RM9 camtu..cake2 RM6 camtu..quantitypun ngam2 jer utk perut korang yg nk berdiet tu..tapi kalau laki aku ni confirm tak cukup kot..maunya tambah 2 pinggan..






Mushroom sup ni sgt sedap..red velvet cakepun sodap jgk..air chocolate dia sgt2 sedappp..
**** Star!!
Actually aku datang sini celebrate besday my kelik kat opis tu..


Ni lar besday girl..with the red velvet cup cakes..2 cake tu bukan meaningnya baru 20-an yerk...
tapi takut tak cukup kalau beli satu jer..ahahahha
Mmmmmmm...just notice..entry ni takde muka akak yg gojeress ni..( geletisss jer kan ) 

Bila uolss jalan2 ke Subang Jaya tu jgn lupa visit Upstairs ni..kot2 teradmitted kat SDMC tu..suh lar nurse tu tapaukan red velvet ni satu..ahahahha..maunya makan penampoorrr!!

Upstairs Cafe
1st Flr, 12A, Jalan SS12/18
Subang Jaya, Selangor

Opening Hours: 3:00pm-11:00pm, Mon-Sat
Closed: Sun

4 comments:

Mak Lagenda said...

Bila nak lanje mak makan kat sini GF?? Hahahaha...

Anonymous said...

heart kak GF n rerakan yg belanja ioll

Alip Apai said...

Salam,

Tumpang tanya owner kedai ni malay ke chinese ye? Saya ingat nak buat internship kat situ tapi kena malay owner baru boleh. Tolong reply kat email saya boleh tak?

alifsafar_89@yahoo.com

Thank you:)

GOLD FINGER said...

Owner dia Malay..Islam..

Post a Comment

Monday, April 9, 2012

Upstairs Cafe, Subang SS12

Posted by GOLD FINGER at Monday, April 09, 2012
UPSTAIRS..unikkan nama cafe ni..
Teringat aku kat satu insiden lucu yg mmg tak blh dilupakan..berpunca dari nama cafe ni..
Mr. Hef ( yg berada diopis 2nd floor ) : Hello, korang kat mana yer?
We : Kitaorg kat upstairs...
Mr. A : Eh tak nampakpun korang kat atas ni..!!
We : ( Gelak guling2 sampai kuaq airmata)..Upstairs cafe larr..buka kat atas lar..akakakakaka.

Upstairs Cafe is a more than ideal place to relax and unwind with your friends..located sebaris dengan SDMC..tetapi agak susah sikit utk mendapat parking..Actually cafe ni tak lar besar sgt..mcm sesuai2 gitu utk lepak2..cafe ni tingkat atas...of corozz lar namapun upstairskann..
Kat sini dorang hanya serve pasta meals ngn cake2 jer..sedap nokkkk...pricepun ok lar..
Pasta2 ni dlm RM9 camtu..cake2 RM6 camtu..quantitypun ngam2 jer utk perut korang yg nk berdiet tu..tapi kalau laki aku ni confirm tak cukup kot..maunya tambah 2 pinggan..






Mushroom sup ni sgt sedap..red velvet cakepun sodap jgk..air chocolate dia sgt2 sedappp..
**** Star!!
Actually aku datang sini celebrate besday my kelik kat opis tu..


Ni lar besday girl..with the red velvet cup cakes..2 cake tu bukan meaningnya baru 20-an yerk...
tapi takut tak cukup kalau beli satu jer..ahahahha
Mmmmmmm...just notice..entry ni takde muka akak yg gojeress ni..( geletisss jer kan ) 

Bila uolss jalan2 ke Subang Jaya tu jgn lupa visit Upstairs ni..kot2 teradmitted kat SDMC tu..suh lar nurse tu tapaukan red velvet ni satu..ahahahha..maunya makan penampoorrr!!

Upstairs Cafe
1st Flr, 12A, Jalan SS12/18
Subang Jaya, Selangor

Opening Hours: 3:00pm-11:00pm, Mon-Sat
Closed: Sun

4 comments on "Upstairs Cafe, Subang SS12"

Mak Lagenda on April 10, 2012 at 11:05 AM said...

Bila nak lanje mak makan kat sini GF?? Hahahaha...

Anonymous said...

heart kak GF n rerakan yg belanja ioll

Alip Apai on August 3, 2012 at 8:48 PM said...

Salam,

Tumpang tanya owner kedai ni malay ke chinese ye? Saya ingat nak buat internship kat situ tapi kena malay owner baru boleh. Tolong reply kat email saya boleh tak?

alifsafar_89@yahoo.com

Thank you:)

GOLD FINGER on August 5, 2012 at 9:03 PM said...

Owner dia Malay..Islam..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...