Subscribe Twitter

Tuesday, February 12, 2013

First World Hotel, Genting Highlands

Happy CNY to all my Chinese frenzz..and happy long holiday for others..korang gi mana cuti panjang ni?..anak2 cuti sampai rabu wehh..sorak sakan dorang..takkan cuti lama tak jenjalan kot..mahunya bebudak ni berzikir panjang kat telinga aku..ummie..abbie..jom jalan..jom jalannnn...so, last saturday..subuh sepei, somi aku buat plan mengejut..bencik!!

Somi : Jom kita pergi Genting nakk?
Is3 : Hahhhh..bila? 
Somi : Sekarang larr..siap2 cepat..
Is3 : Apakah? Jalan jammed larr..CNY ni sure sesak genting tu..dorang nk berjudi..
Somi : Hari ni belum lagi..sbb mlm ni dorang makan besar..mlm esok baru start berjudi..bawak baju skali..kita check in 1st world nak?
Is3 : Haaaaa..sure penuh lar..
Somi : kita gambel jerrr..

Akukann..kadang2 nyampah ngn somi aku ni..suka bagi harapan palsu kat bebudak ni..berbunga2 dah hati dorang tu nk tido hotel..padahal hotel pun tak tentu ada lagi..aku dah try book online..semua penuhhhh..First World Hotel penuh..Genting Hotel penuh....Awana penuh..so, kita try walk in jerr..kot2 ada kosong ker...mari kita berdoa anak2....



 Ok..start jer journey..mood dah kelauttt!!! coznya jammed tahap siput babi jalan pakai tongkat..aku mula lar membebel tak henti..kalau bapak korang punya holiday selalu spoil mcm ni..sentappduaplohkali..contohi mak korang, kalau nk holiday, 6 bulan sebelum tu dah plan everything..hover..sukcess tahu!!

 


Sampai jer FW Hotel..waahhhh..cantiknya decoration CNY..siap dapat limau free lagi, then we terus ke lobby, skli tgkkk..perrgghhhhh punya lar panjang Q, berbaris nak ambik no. utk ke kaunter, tu belum dekat kaunter lagi....depan aku jer ada lebih kurang 30 org..semua cingcongceng..bertambah2 sentap aku!!..hahaha..tetiba somi tarik tangan aku..dah takyah baris..I dah dapat no. dengan reservation room skli..haaaa...caner you dapat ni bie? ngehngehngehh...Rupanya somi gi ayat sorang staff kat situ..terus jadi member, takyah baris2..weolls terus ke kaunter check in....miahahahaha..dasarkannnn ;p

Standard Room : Level 5
RM256/nite





Now, mood mak korang dah ok sikit..miahahahaha..coz dah dapat bilik..lega rasanya....so now time for berjimba jimba plk..weolls ambik Family Package fr Indoor Theme Park..Family package ni, includes entitlements for 2 adults and 2 children only..ngam2 soii jer..


Main sampai puas..tak main siapp korang..mahal tu!!




  






Selain bibik..melin pun dah boleh harap nk ambik gambar pakai camera DSLR ni..hahahaha..


Dari petang membawak ke malam..ada show tk berhenti2 kat dlm ni..sampai aku pening dah dgr dongdongcheng ni..


Ok anak2..time up!! moh kita naik bilik..siap2 dah bagi dorang makan dulu..penat + kenyang = tidur cepat..hahaha..mak pak ada aktiviti lain pulak..budak kecik takleh joint!!



Level 5, alahaiii comeynya bilik ni..rasa nk lempang jer..RM256 besow ni..toilet dia ngam2 badan somi aku jerr...tapi takpe larr, janji tak tido kat rumahkann..hehehehe


Kitaorg melepak kat starbucks jer sambil tgk dorang countdown CNY..yg berkumpul reramai tu tgh tgk dorang pasang mercun papan..Anak2 dah selamat melena bersama bibik..



Weolls ambik cap ker Genting Hotel, motiff? coz kat First World ni tak happening langsung..kuikuikui.. Actually kalau jalan kaki nk ke Genting Hotel ni, tak sampai 5 minitpun..tapi sejuk punya pasal teksi tu charge RM10 pun aku sanggup bayar..


  Cloud9..dengar live band sambil makan kacang..
somi aku kata mcm kenal jer dorang ni..konfius aku jap, bila masa plk lar u kenal band2 mcm dorang ni..so, bila time dorang rehat tu somi aku gi tegur..tetibaaaa peluk2 sakan..alongggg...saifullll...APAKAH?? ohMgee! mmg betul2 kenal rupanya...hahahhaha. Nasib dia kenal yg lelaki jer..kalau kenal yg pompuan tu..siap you!!


this song special for our old friend, Mr Saiful & wife > Camelia...malu ai
Suara dorang mmg mantap giler..yg menyanyi tu husband & wife..layan dorang performs ..sedar2 pukul 4 pagi..arrrhhhh caner nk balik hotel ni..ada teksi tak?? Rupanya teksi kat sini 24 jam..ambik kauu!! sedia duit jerr...



Hoiii bangun, nak tido balik rumah larrr !!!


* SEKIAN..Next entry, outdoor theme park membeku!! *

6 comments:

Nory Zoulkefle said...

wahhh nasib baik ade bilik kososng kan...hehe

::EIDA:: said...

Hkehkehekk.. cari nahas betul pergi genting time CNY. Tapi rezeki akak kannn.. niat nak bawak anak berjalan tu... hihihihihi

ameris said...

tes, aku lak sabtu wat bbq kt umah, ahad gi jln2 smpai seremban, senin di aquaria klcc, slasa rest kt umah... abis 4 ari coti2.

Jannah said...

Huaaaaa.... Ni x sabar nek genting gak nih!! Dengar sejuk2 ni, buatkan den gerun je... Hahahah

nadia said...

abis tu akak tak tdo ke balik dari tengok live band tu?

GOLD FINGER said...

Jannah,jgn pergi time ni..mmg sejuk sgt..tgharipun berkabus..Nadia..tido bangun kui 11.30..miahahahah

Post a Comment

Tuesday, February 12, 2013

First World Hotel, Genting Highlands

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, February 12, 2013
Happy CNY to all my Chinese frenzz..and happy long holiday for others..korang gi mana cuti panjang ni?..anak2 cuti sampai rabu wehh..sorak sakan dorang..takkan cuti lama tak jenjalan kot..mahunya bebudak ni berzikir panjang kat telinga aku..ummie..abbie..jom jalan..jom jalannnn...so, last saturday..subuh sepei, somi aku buat plan mengejut..bencik!!

Somi : Jom kita pergi Genting nakk?
Is3 : Hahhhh..bila? 
Somi : Sekarang larr..siap2 cepat..
Is3 : Apakah? Jalan jammed larr..CNY ni sure sesak genting tu..dorang nk berjudi..
Somi : Hari ni belum lagi..sbb mlm ni dorang makan besar..mlm esok baru start berjudi..bawak baju skali..kita check in 1st world nak?
Is3 : Haaaaa..sure penuh lar..
Somi : kita gambel jerrr..

Akukann..kadang2 nyampah ngn somi aku ni..suka bagi harapan palsu kat bebudak ni..berbunga2 dah hati dorang tu nk tido hotel..padahal hotel pun tak tentu ada lagi..aku dah try book online..semua penuhhhh..First World Hotel penuh..Genting Hotel penuh....Awana penuh..so, kita try walk in jerr..kot2 ada kosong ker...mari kita berdoa anak2....



 Ok..start jer journey..mood dah kelauttt!!! coznya jammed tahap siput babi jalan pakai tongkat..aku mula lar membebel tak henti..kalau bapak korang punya holiday selalu spoil mcm ni..sentappduaplohkali..contohi mak korang, kalau nk holiday, 6 bulan sebelum tu dah plan everything..hover..sukcess tahu!!

 


Sampai jer FW Hotel..waahhhh..cantiknya decoration CNY..siap dapat limau free lagi, then we terus ke lobby, skli tgkkk..perrgghhhhh punya lar panjang Q, berbaris nak ambik no. utk ke kaunter, tu belum dekat kaunter lagi....depan aku jer ada lebih kurang 30 org..semua cingcongceng..bertambah2 sentap aku!!..hahaha..tetiba somi tarik tangan aku..dah takyah baris..I dah dapat no. dengan reservation room skli..haaaa...caner you dapat ni bie? ngehngehngehh...Rupanya somi gi ayat sorang staff kat situ..terus jadi member, takyah baris2..weolls terus ke kaunter check in....miahahahaha..dasarkannnn ;p

Standard Room : Level 5
RM256/nite





Now, mood mak korang dah ok sikit..miahahahaha..coz dah dapat bilik..lega rasanya....so now time for berjimba jimba plk..weolls ambik Family Package fr Indoor Theme Park..Family package ni, includes entitlements for 2 adults and 2 children only..ngam2 soii jer..


Main sampai puas..tak main siapp korang..mahal tu!!




  






Selain bibik..melin pun dah boleh harap nk ambik gambar pakai camera DSLR ni..hahahaha..


Dari petang membawak ke malam..ada show tk berhenti2 kat dlm ni..sampai aku pening dah dgr dongdongcheng ni..


Ok anak2..time up!! moh kita naik bilik..siap2 dah bagi dorang makan dulu..penat + kenyang = tidur cepat..hahaha..mak pak ada aktiviti lain pulak..budak kecik takleh joint!!



Level 5, alahaiii comeynya bilik ni..rasa nk lempang jer..RM256 besow ni..toilet dia ngam2 badan somi aku jerr...tapi takpe larr, janji tak tido kat rumahkann..hehehehe