Subscribe Twitter

Wednesday, February 13, 2013

GENTING Outdoor Theme Park

Malaysia's biggest theme park membekuuu mcm kat obersea wehh...nangis hentak2 kaki anak aku..tak dapat nk enjoy all the rides at Outdoor Theme Park ni..kabus sampai menjadi hujan...acaner nak main..budak2 bukannya paham..nak pulak si melin ni..rasa nk cubit2 jer, mak ko ni nk bercakap pun dah tak blh..bibir dah jadi ais..akibatnya skrg ni, semua demam secara berjamaah..padan muka!!


Same as Indoor, kita ambik family package..pastu tambah satu lagi untuk bibik..total damage RM221, rasa rugi sgt..coz cuaca tak berapa nk sporting..Ada a few game jer yg sempat main..sila lar layan picture2 dibawah..akukan mmg suka tempek gambar bebanyak dari membebel tak tentu halakan...kuikuikui

Mukadimah haruslar tempek gambar diri sendiri dulu..HAHA...watak2 extra kendiann yer..masa ni still okay lagi, belum berkabus sangat.. nasib baik aku sempat posing dulu...bibik mcm konpiuss..Ibu kok berphoto terussss...SUKAHATI aku lar..dussshhhhh..balik nanti ko jangan makan nasi..kehkehkeh..




 Let's start anak2..it's a magical adventure of fun and excitement for the whole family! Bibik paling excited..pastu pening lalat..muntah plk lagi....haayyyy, masa tu aku rasa mcm jaga 3 org anak pulak..ikutkan hati nak jer aku tinggalkan bibik kat situ..tapi sapa plk nk jaga anak aku nanti..sabar2!



E.X.C.I.T.E.D


FLYING JUMBO
Up and down with these cute flying baby elephants...yg nak naiknya tak brapa nk baby sangatttt. Aku risau jer bila somi kata nk naik baby gajah ni....kot2 nanti senget sebelah ker..takpun gajah tu tak bergerak langsung..miahahahah..ampunnn bangg ;p


Tengok lar betapa sesaknya nk berbaris, pelik aku dgn cingcongceng ni..tak beraya ker? sibuk nk main jgk..sampaikan aku plk yg rasa janggal coz aku sorang jer melayu kat situ..dah mcm kat negara china plk..kuikuikui..



Nasib ummi muat duduk dlm ni dik..kalau tak mahunya ummi nanes 14hari14malam menanggung malu!

   ASTRO FIGHTER
Perfect for parents with little ones, errmmm..pusingnya ada lar dalam 5 minit..tapi berbaris nk menunggu turn tu 30 minit....bukannya bestpun..pusing turun naik tu jerr..tp muka mak korang mcm suke jerr..kohkohkoh




RODEO RIDER
 This ride is only for little kids!!! untuk dewasa pun ada jgk..tapi tak terlintas kat fikiran aku nk naik benda ni ..tgkpun dah scary..mahunya napas aku berhenti kat atas tu..




  MINI TRAIN
ni jer mampu aku naik uollss..open-air train sambil ronda2 theme park..dah lar sejuk kat luar tu, train ni pulak bergerak terhegeh2..hadoohaiiii..




 ANTIQUE CAR
Antique car ni aku suka..mcm train tadi jgk..tp yg ni kita drive sendiri..tekan minyak kuat2 langgar org depan..danggggg...HAHAHA..puashati!




Ish..ishh..anak jantan aku ni..nk kena hantar PLKN ni..


 FUNLAND
Ni last skli aku pergi, dah penat jenjalan menghirup kabus kat luar tu..weolls lepak sini..biar jer bebudak tu main. Kalau uolls perasan..anak bujang aku ni bukannya hero sangat..dia asyik nk berkepit jer ngn aku..kalau nk play apa2 game pun mesti nk berteman..pastu dia mmg tak suka org ramai bersesak2..budak2 yg berlari sana sini..bertolak2..jerit2..itu mmg bukan tempat dia..lowprofile lar kiranya..Berbeza sgt dgn emilyn..si kakak ni independent, semua rides dia nak play sorang2 jer..cukup hangin kalau adiknya nk menempel dgn dia...sangat lar ramah tamah mcm kiah propa tu..dan giler glamour mcm mak dia..sapa lar mak dia ni??


KIDDIES RIDE
Busy Bugs, Circus Ride & Junior Bumper Car..habis semua emilyn main..adik plk masa ni dah takde mood coz sejuk sangat..rengek2..sokseksoksek..mcm baby 5 bulan..padahal 5 tahun tu!

 



DINOSAURLAND
Travel back to the age of the dinosaurs on an educational trip..sumpah aku trauma!!..bongok punya dinasorrr..Aku tak tahu dia boleh berbunyi dan bergerak..aku ingat dia matik keras kat situ jer..budget nak ambik gambar lar kat kepala dia tu..sekali dia berbunyi kuat kat telinga aku, pastu kepala ngn badan dia bergerakk skli..kuangajor betull..mencicit aku lariii...nasib aku tak buat aksi spontan terjun kebawah!!...terbahak2 somi aku gelak..mcm nk tombok jer sapa yg buat menatang ni berbunyi!! merah tandanya marah ni..korang gelakkan aku siapp..uwaaaaaa...






Ni korang kena try, naik bot masuk dalam rumah tu, pastu bergelap!!..aku dah syak ada banyak lagi dinasor2 dlm ni, tepat skli ramalan aku..skali dia bukak lampu terjojol kepala dinasor kat belakang aku..tak boleh nk lari mana dah, melainkan terjun jer dlm air tu..* LEMAS* eerrkkkkk sumpah bencik!!


Sejuk mengilaaaaaa...ni kalau aku ada susu badan confirm SUSU BERTUKAR MENJADI KEJU..miaahhahaha..



Tunggu punya tunggu..punya tunggu..akhirnya jadi penunggu dinasor..sejuk punya pasal, sampai tak sioman somi ai !!





Somi aku kata..gambar ni aku sabotaj dia..saja aku diri sipi2..bagi dia nampak demokss, pastu jaja2 kat facebook..habis org komen kata aku kecik..chomel..maintain vogue..somi plk nmpk gemuk..besoww...hahahah..hok alohhh dasarr bini mung ni!!


TIME UP!!
Actuallykaannn..dah 2..3 kali jgk lar aku ke Genting ni..tapi trip kali ni mmg spoil mood betul larr..sejuknya melampau2..kalu datang honeymoon syok ni weyyy..confirm due bulan Nov ni..hehehe

TOTAL Investment : Hotel : RM256 > Indoor Theme Park : RM109 > Outdoor Theme Park : RM221 > Clubbing : RM90 > Makan more less : RM200 > Fuel, Toll & Parking : RMxx (tak tahu brapa)
Haaa..korang tambah lar sendiri brapa aku damage kat Genting tu..belum masuk kiddos punya misc lagi..SEKIAN!!


8 comments:

::EIDA:: said...

Heyyyyyy, genting tak pernah puas kan.. setiap tahun pergi pun xpeeeeeeeeeeeee ;p

ameris said...

gi genting tingat masa kita zaman jahiliyah gi dulu. masa tu aku demam beb, lu paksa gak gi. skali muntah atas bas. hp mila buat skuba dlm tasik.hihihi

Mila Ahmad said...

seronok pulak tengok gambar-gambar akak,,,,nak pergilah erk ??? tetiba hehe....

MizzTina said...

g akhir thn hari tu.. siyes kabus tebal..sdhnya main indoor je.. rugi!!

kenariputih9727 said...

genting mmg best. tp dah pergi xdapat main mmg xsyok jgk le kan. sedekah duit kat genting.. sabau aje ler.. takpala, yg penting dah bercuti... cuaca yg sejoooookkk.. mcm p overseas jgk le kan..:D

SURIA AMANDA said...

next month nak dating nagn anak dara berdua jer..bestnyaaaaa...harap2 dapat main banyak benda...

Jannah said...

like.. like.. likeee!!!

nadia said...

ala2 di koreaaaaa gitueewwwww :P

Post a Comment

Wednesday, February 13, 2013

GENTING Outdoor Theme Park

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, February 13, 2013
Malaysia's biggest theme park membekuuu mcm kat obersea wehh...nangis hentak2 kaki anak aku..tak dapat nk enjoy all the rides at Outdoor Theme Park ni..kabus sampai menjadi hujan...acaner nak main..budak2 bukannya paham..nak pulak si melin ni..rasa nk cubit2 jer, mak ko ni nk bercakap pun dah tak blh..bibir dah jadi ais..akibatnya skrg ni, semua demam secara berjamaah..padan muka!!


Same as Indoor, kita ambik family package..pastu tambah satu lagi untuk bibik..total damage RM221, rasa rugi sgt..coz cuaca tak berapa nk sporting..Ada a few game jer yg sempat main..sila lar layan picture2 dibawah..akukan mmg suka tempek gambar bebanyak dari membebel tak tentu halakan...kuikuikui

Mukadimah haruslar tempek gambar diri sendiri dulu..HAHA...watak2 extra kendiann yer..masa ni still okay lagi, belum berkabus sangat.. nasib baik aku sempat posing dulu...bibik mcm konpiuss..Ibu kok berphoto terussss...SUKAHATI aku lar..dussshhhhh..balik nanti ko jangan makan nasi..kehkehkeh..




 Let's start anak2..it's a magical adventure of fun and excitement for the whole family! Bibik paling excited..pastu pening lalat..muntah plk lagi....haayyyy, masa tu aku rasa mcm jaga 3 org anak pulak..ikutkan hati nak jer aku tinggalkan bibik kat situ..tapi sapa plk nk jaga anak aku nanti..sabar2!



E.X.C.I.T.E.D


FLYING JUMBO
Up and down with these cute flying baby elephants...yg nak naiknya tak brapa nk baby sangatttt. Aku risau jer bila somi kata nk naik baby gajah ni....kot2 nanti senget sebelah ker..takpun gajah tu tak bergerak langsung..miahahahah..ampunnn bangg ;p


Tengok lar betapa sesaknya nk berbaris, pelik aku dgn cingcongceng ni..tak beraya ker? sibuk nk main jgk..sampaikan aku plk yg rasa janggal coz aku sorang jer melayu kat situ..dah mcm kat negara china plk..kuikuikui..



Nasib ummi muat duduk dlm ni dik..kalau tak mahunya ummi nanes 14hari14malam menanggung malu!

   ASTRO FIGHTER
Perfect for parents with little ones, errmmm..pusingnya ada lar dalam 5 minit..tapi berbaris nk menunggu turn tu 30 minit....bukannya bestpun..pusing turun naik tu jerr..tp muka mak korang mcm suke jerr..kohkohkoh




RODEO RIDER
 This ride is only for little kids!!! untuk dewasa pun ada jgk..tapi tak terlintas kat fikiran aku nk naik benda ni ..tgkpun dah scary..mahunya napas aku berhenti kat atas tu..




  MINI TRAIN
ni jer mampu aku naik uollss..open-air train sambil ronda2 theme park..dah lar sejuk kat luar tu, train ni pulak bergerak terhegeh2..hadoohaiiii..




 ANTIQUE CAR
Antique car ni aku suka..mcm train tadi jgk..tp yg ni kita drive sendiri..tekan minyak kuat2 langgar org depan..danggggg...HAHAHA..puashati!




Ish..ishh..anak jantan aku ni..nk kena hantar PLKN ni..


 FUNLAND
Ni last skli aku pergi, dah penat jenjalan menghirup kabus kat luar tu..weolls lepak sini..biar jer bebudak tu main. Kalau uolls perasan..anak bujang aku ni bukannya hero sangat..dia asyik nk berkepit jer ngn aku..kalau nk play apa2 game pun mesti nk berteman..pastu dia mmg tak suka org ramai bersesak2..budak2 yg berlari sana sini..bertolak2..jerit2..itu mmg bukan tempat dia..lowprofile lar kiranya..Berbeza sgt dgn emilyn..si kakak ni independent, semua rides dia nak play sorang2 jer..cukup hangin kalau adiknya nk menempel dgn dia...sangat lar ramah tamah mcm kiah propa tu..dan giler glamour mcm mak dia..sapa lar mak dia ni??


KIDDIES RIDE
Busy Bugs, Circus Ride & Junior Bumper Car..habis semua emilyn main..adik plk masa ni dah takde mood coz sejuk sangat..rengek2..sokseksoksek..mcm baby 5 bulan..padahal 5 tahun tu!

 



DINOSAURLAND
Travel back to the age of the dinosaurs on an educational trip..sumpah aku trauma!!..bongok punya dinasorrr..Aku tak tahu dia boleh berbunyi dan bergerak..aku ingat dia matik keras kat situ jer..budget nak ambik gambar lar kat kepala dia tu..sekali dia berbunyi kuat kat telinga aku, pastu kepala ngn badan dia bergerakk skli..kuangajor betull..mencicit aku lariii...nasib aku tak buat aksi spontan terjun kebawah!!...terbahak2 somi aku gelak..mcm nk tombok jer sapa yg buat menatang ni berbunyi!! merah tandanya marah ni..korang gelakkan aku siapp..uwaaaaaa...






Ni korang kena try, naik bot masuk dalam rumah tu, pastu bergelap!!..aku dah syak ada banyak lagi dinasor2 dlm ni, tepat skli ramalan aku..skali dia bukak lampu terjojol kepala dinasor kat belakang aku..tak boleh nk lari mana dah, melainkan terjun jer dlm air tu..* LEMAS* eerrkkkkk sumpah bencik!!


Sejuk mengilaaaaaa...ni kalau aku ada susu badan confirm SUSU BERTUKAR MENJADI KEJU..miaahhahaha..



Tunggu punya tunggu..punya tunggu..akhirnya jadi penunggu dinasor..sejuk punya pasal, sampai tak sioman somi ai !!





Somi aku kata..gambar ni aku sabotaj dia..saja aku diri sipi2..bagi dia nampak demokss, pastu jaja2 kat facebook..habis org komen kata aku kecik..chomel..maintain vogue..somi plk nmpk gemuk..besoww...hahahah..hok alohhh dasarr bini mung ni!!


TIME UP!!
Actuallykaannn..dah 2..3 kali jgk lar aku ke Genting ni..tapi trip kali ni mmg spoil mood betul larr..sejuknya melampau2..kalu datang honeymoon syok ni weyyy..confirm due bulan Nov ni..hehehe

TOTAL Investment : Hotel : RM256 > Indoor Theme Park : RM109 > Outdoor Theme Park : RM221 > Clubbing : RM90 > Makan more less : RM200 > Fuel, Toll & Parking : RMxx (tak tahu brapa)
Haaa..korang tambah lar sendiri brapa aku damage kat Genting tu..belum masuk kiddos punya misc lagi..SEKIAN!!


8 comments on "GENTING Outdoor Theme Park"

::EIDA:: on February 13, 2013 at 9:59 PM said...

Heyyyyyy, genting tak pernah puas kan.. setiap tahun pergi pun xpeeeeeeeeeeeee ;p

ameris on February 14, 2013 at 8:20 AM said...

gi genting tingat masa kita zaman jahiliyah gi dulu. masa tu aku demam beb, lu paksa gak gi. skali muntah atas bas. hp mila buat skuba dlm tasik.hihihi

Mila Ahmad on February 14, 2013 at 8:47 AM said...

seronok pulak tengok gambar-gambar akak,,,,nak pergilah erk ??? tetiba hehe....

MizzTina on February 14, 2013 at 9:42 AM said...

g akhir thn hari tu.. siyes kabus tebal..sdhnya main indoor je.. rugi!!

kenariputih9727 on February 14, 2013 at 12:54 PM said...

genting mmg best. tp dah pergi xdapat main mmg xsyok jgk le kan. sedekah duit kat genting.. sabau aje ler.. takpala, yg penting dah bercuti... cuaca yg sejoooookkk.. mcm p overseas jgk le kan..:D

SURIA AMANDA on February 14, 2013 at 6:39 PM said...

next month nak dating nagn anak dara berdua jer..bestnyaaaaa...harap2 dapat main banyak benda...

Jannah on February 15, 2013 at 11:49 AM said...

like.. like.. likeee!!!

nadia on February 15, 2013 at 9:55 PM said...

ala2 di koreaaaaa gitueewwwww :P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...