Subscribe Twitter

Saturday, February 2, 2013

Penat jadi budak2 sekarang...

 Syoknya keyell cuti hari ni..habis federal highway jammed..tak bermotif langsungkannnn?? Aku kalau dpt cuti terkejut time2 closing ni..ohsem sungguh!!..mmg tidur secara berjamaah lar jawabnya dgn anak2 n somi..sama2 penat mcm bersawah bendang..cayee lar uollss..bukan kita jer penat bekerja..anak2 pun sama penat jgk..bila aku tgk rutin harian kakak & si adik ni..semput rasanya..tak benapass..kesian sgt aku tgk dorang tu..dah mcm nk ambik SPM plk rasanya..padahal baru tadika jer..nasib lar masa aku kecik2 dulu tak kena mcm ni..hahahah..mmg dah nasib anak2 skrg kot....kalau tak buat nanti ketinggalan pulak..tercicir dlm kelas..Aku dulu masa umur 4..5 tahun apapun tak tahu..kerja main jerrrrr..takde aku stress2 nk belajar mcm dorang skrg ni..tp tetap pandai jgk mak ko ni haa...hahahah..giler belagak!! teringat plk aku statement amy mastura dlm citer ' dlm hati ada taman'..
Orang pempuan ni sepatutnya ada satu jer cita cita..KAWIN DENGAN LELAKI KAYA!! TAMAT...hahahha..ada jgk betulnya tu kann...


Si kakak ni mmg hobi dia buat homework..melukis..mewarna..habis homework adiknyapun dikebas..settle!! tu yg vitamin M si adiknya menjadi2..mmg kena sekeh jer lar ngn bapaknya...kadang2 tu tak sempat nk bukak uniform lagi si kakak dah sibuk buat homework dia..risau plk aku tgk sikakak ni dah mcm takde sosial life as kanak2..obsesss sgt dgn homework..

Rutin harian Melin & Isyraf..
Pagi 8.30 pergi tadika..balik kui 12.30..lama betul tadika ni..pastu makan tghari rehat kejap sambil tgk TV..Pukul 3.00 siap2 nak ke kelas tuition, tuition sampai kui 4.30..balik tuisyen terus pergi kelas mengaji quran pulak..habis mengaji dalam kui 6.30..then lepas magrib buat homework pulak..sebelum ni lagi penat, malamnya ada kelas KUMON pulak lagi uolls....tapi skrg dah berhenti coz  mak paknya asyik bergaduh jer sapa nak kena balik cepat utk hantar dorang ke KUMON tu...yer lar uolls, KUMON start kui 8 - 9mlm..aku kui 9 mlm baru nk kemas2 balik keja..yg somi pulak..kalau jalan jammed terlajak sampai rumah kui 8.30..terkejar2 kitaorg..sudahnya asyik monteng jer anak2 aku tu..buat rugi duit jer bayar memahal..skrg ni for tadika, tuition & mengaji tu semua area rumah aku jer..bibik hantar ambik jalan kaki jer..takyah nk pening2 pikir pasal transport....mmg dekat sangat dgn rumah aku, kurang sikit stress aku..Baru2 ni pulak, bapaknya sibuk nk daftarkan dorang kelas swimming & kelas muzik on weekend..aku protess habis habisan..sbbnya bebudak tu tak rehat langsung kotttt..weekend lar dorang nk spend time ngn aku..enjoy..main2..rehat..tgk TV....then nk siapkan homework lagi....aku yg tengok ni pun rasa penat..apatah lagi dorangkann..umpama pepatah melayu, berat mata memandang..berat lagi bahu yg memikul..aceehhhcehhh......kuikuikui....



Tengok lar uolls..tadika dah belajar campur tolak camni..rasanya aku dulu darjah 2 ker 3 baru belajar matematik camni..hebatkan budak2 sekarang..sebagai mak pak, bertambah2 stress plk aku rasa..




Si Melin kalau time birthday atok ngn opahnya..sure nk bagi card..pastu mula lar korek album, gunting2 gambar..tempek2..kreatif betul budak2 skrg..pastu katanya nk surprise..tapi nanti dia sendiri yg call atoknya bagi tahu card atok dah siap..hahahaha..nangis2 lar opah ngn atoknya terharu dapat card besday dari cucu..nak harap anak menantu nan hadoooo...


Last december company somi ada suh anak2 buat drawing fr New Year..si kakak mmg suka sgt larr...walaupunnnnn aku sendiri tak paham apa dia lukis..tetap jgk terpilih utk jadi NEW YEAR Card utk company dorang..


dah siapppp, belakang card tu ada tulis..

Nombre : Emilyn Nafeesa
Edad : 5
Hijo de : Saiful Indra ( Malaysia )


7 comments:

Mak Lagenda said...

mmg pon GF..tgkkan jadual seharian anak2 ni kita yg rasa semput x ckp napas! Kesian budak2 skrg..

Anonymous said...

Good article! We are linking to this great content on our site.
Keep up the great writing.

My blog post maquillage pas cher

Anonymous said...

Hеllo there, јust bеcame alert to yοur blog through Google, and found that
it is truly informatіve. I'm gonna watch out for brussels. I'll be grateful іf уοu
cοntinue this in future. A lot οf рeoрle will be benefіted frοm your writing.
Chеers!

Loοk іnto my wеb blog ... devis

Anonymous said...

Does your blog have a contact page? I'm having problems locating it but, I'd like to shoot
you an e-mail. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

my weblog: Voyance

Anonymous said...

Hі there, I found your blog by way of Google whilst lookіng for a
compаrablе ѕubject, yοuг ѕite came up, it lоοκѕ good.
I hаve bookmarkeԁ іt in my gοοgle bookmarks.

Нello theгe, simρly become aleгt to youг blog via Gοoglе, and fоund
that it іs truly infοrmative.
I'm going to watch out for brussels. I'll be grateful in
сaѕe уou continue thіs in future.
A lot of folks will be benefitеd out of your writing.
Cheers!

Visіt mу blog - meuble salle de bain

Anonymous said...

Awesome article.

My web page ... Rolland Garros

Anonymous said...

Hi, I thіnk yοur blog might be hаving bгowser compаtіbility issues.

When I lоοk at yοur blog іn Fігefοx, it loоks fine but
ωhеn opening іn Іnteгnet Εxplorer, it has some οverlapping.
Ι juѕt wantеd to givе уou a
quicκ hеads up! Other then that, amazing blοg!


my web-site ... disque ssd

Post a Comment

Saturday, February 2, 2013

Penat jadi budak2 sekarang...

Posted by GOLD FINGER at Saturday, February 02, 2013
 Syoknya keyell cuti hari ni..habis federal highway jammed..tak bermotif langsungkannnn?? Aku kalau dpt cuti terkejut time2 closing ni..ohsem sungguh!!..mmg tidur secara berjamaah lar jawabnya dgn anak2 n somi..sama2 penat mcm bersawah bendang..cayee lar uollss..bukan kita jer penat bekerja..anak2 pun sama penat jgk..bila aku tgk rutin harian kakak & si adik ni..semput rasanya..tak benapass..kesian sgt aku tgk dorang tu..dah mcm nk ambik SPM plk rasanya..padahal baru tadika jer..nasib lar masa aku kecik2 dulu tak kena mcm ni..hahahah..mmg dah nasib anak2 skrg kot....kalau tak buat nanti ketinggalan pulak..tercicir dlm kelas..Aku dulu masa umur 4..5 tahun apapun tak tahu..kerja main jerrrrr..takde aku stress2 nk belajar mcm dorang skrg ni..tp tetap pandai jgk mak ko ni haa...hahahah..giler belagak!! teringat plk aku statement amy mastura dlm citer ' dlm hati ada taman'..
Orang pempuan ni sepatutnya ada satu jer cita cita..KAWIN DENGAN LELAKI KAYA!! TAMAT...hahahha..ada jgk betulnya tu kann...


Si kakak ni mmg hobi dia buat homework..melukis..mewarna..habis homework adiknyapun dikebas..settle!! tu yg vitamin M si adiknya menjadi2..mmg kena sekeh jer lar ngn bapaknya...kadang2 tu tak sempat nk bukak uniform lagi si kakak dah sibuk buat homework dia..risau plk aku tgk sikakak ni dah mcm takde sosial life as kanak2..obsesss sgt dgn homework..

Rutin harian Melin & Isyraf..
Pagi 8.30 pergi tadika..balik kui 12.30..lama betul tadika ni..pastu makan tghari rehat kejap sambil tgk TV..Pukul 3.00 siap2 nak ke kelas tuition, tuition sampai kui 4.30..balik tuisyen terus pergi kelas mengaji quran pulak..habis mengaji dalam kui 6.30..then lepas magrib buat homework pulak..sebelum ni lagi penat, malamnya ada kelas KUMON pulak lagi uolls....tapi skrg dah berhenti coz  mak paknya asyik bergaduh jer sapa nak kena balik cepat utk hantar dorang ke KUMON tu...yer lar uolls, KUMON start kui 8 - 9mlm..aku kui 9 mlm baru nk kemas2 balik keja..yg somi pulak..kalau jalan jammed terlajak sampai rumah kui 8.30..terkejar2 kitaorg..sudahnya asyik monteng jer anak2 aku tu..buat rugi duit jer bayar memahal..skrg ni for tadika, tuition & mengaji tu semua area rumah aku jer..bibik hantar ambik jalan kaki jer..takyah nk pening2 pikir pasal transport....mmg dekat sangat dgn rumah aku, kurang sikit stress aku..Baru2 ni pulak, bapaknya sibuk nk daftarkan dorang kelas swimming & kelas muzik on weekend..aku protess habis habisan..sbbnya bebudak tu tak rehat langsung kotttt..weekend lar dorang nk spend time ngn aku..enjoy..main2..rehat..tgk TV....then nk siapkan homework lagi....aku yg tengok ni pun rasa penat..apatah lagi dorangkann..umpama pepatah melayu, berat mata memandang..berat lagi bahu yg memikul..aceehhhcehhh......kuikuikui....



Tengok lar uolls..tadika dah belajar campur tolak camni..rasanya aku dulu darjah 2 ker 3 baru belajar matematik camni..hebatkan budak2 sekarang..sebagai mak pak, bertambah2 stress plk aku rasa..




Si Melin kalau time birthday atok ngn opahnya..sure nk bagi card..pastu mula lar korek album, gunting2 gambar..tempek2..kreatif betul budak2 skrg..pastu katanya nk surprise..tapi nanti dia sendiri yg call atoknya bagi tahu card atok dah siap..hahahaha..nangis2 lar opah ngn atoknya terharu dapat card besday dari cucu..nak harap anak menantu nan hadoooo...


Last december company somi ada suh anak2 buat drawing fr New Year..si kakak mmg suka sgt larr...walaupunnnnn aku sendiri tak paham apa dia lukis..tetap jgk terpilih utk jadi NEW YEAR Card utk company dorang..


dah siapppp, belakang card tu ada tulis..

Nombre : Emilyn Nafeesa
Edad : 5
Hijo de : Saiful Indra ( Malaysia )


7 comments on "Penat jadi budak2 sekarang..."

Mak Lagenda on February 3, 2013 at 12:11 AM said...

mmg pon GF..tgkkan jadual seharian anak2 ni kita yg rasa semput x ckp napas! Kesian budak2 skrg..

Anonymous said...

Good article! We are linking to this great content on our site.
Keep up the great writing.

My blog post maquillage pas cher

Anonymous said...

Hеllo there, јust bеcame alert to yοur blog through Google, and found that
it is truly informatіve. I'm gonna watch out for brussels. I'll be grateful іf уοu
cοntinue this in future. A lot οf рeoрle will be benefіted frοm your writing.
Chеers!

Loοk іnto my wеb blog ... devis

Anonymous said...

Does your blog have a contact page? I'm having problems locating it but, I'd like to shoot
you an e-mail. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

my weblog: Voyance

Anonymous said...

Hі there, I found your blog by way of Google whilst lookіng for a
compаrablе ѕubject, yοuг ѕite came up, it lоοκѕ good.
I hаve bookmarkeԁ іt in my gοοgle bookmarks.

Нello theгe, simρly become aleгt to youг blog via Gοoglе, and fоund
that it іs truly infοrmative.
I'm going to watch out for brussels. I'll be grateful in
сaѕe уou continue thіs in future.
A lot of folks will be benefitеd out of your writing.
Cheers!

Visіt mу blog - meuble salle de bain

Anonymous said...

Awesome article.

My web page ... Rolland Garros

Anonymous said...

Hi, I thіnk yοur blog might be hаving bгowser compаtіbility issues.

When I lоοk at yοur blog іn Fігefοx, it loоks fine but
ωhеn opening іn Іnteгnet Εxplorer, it has some οverlapping.
Ι juѕt wantеd to givе уou a
quicκ hеads up! Other then that, amazing blοg!


my web-site ... disque ssd

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...