Subscribe Twitter

Wednesday, November 16, 2011

Langkawi Wildlife Park



Oh mood anak2 kembali ceria..bila gi Bird Paradise ni..per entry RM12 if ada IC warna biru..IC lain RM30 kott..bila anak2 dah ceria..we allpun ceria lar jugak..lagi aku suka tempat ni fully roof covered walkway yer..tak kisah hujan panas..we spend 1 hour kat sini..



Yang overnya mak pak..bukan anak2..hahah..anak2 x berani nk letak tangan cam ni..



Ni entrance..dari satu binatang ke binatang yg lain..Open daily 8.30am - 6.00pm
happy2 ( nama birds paradise..tp dlm ni ada memacam menatang..jawab sikit org lengkawi )



suke ni..ala2 gua gitu..posing2 jom
banyak2 animals dalam tempat ni..ada sekor ni anak aku paling teruja..kesian tull..mak pak org kampung tapi anak2 tak kenal binatang ni..


Nampak tu..mulut sapa? Mulut cik kambing..ekekek..melin tak henti menyoal, ni dog ker abbie? uwekk..busuknya dog ni? kenapa dia mkn kacang abbie? tp yg sebenornya akupun lama tak tgk kambing..nama jer org kg..kambingpun jarang jumpa..tp org yg tak suka mandi mcm cik kambing ni byk lar aku jumpa..ahakkss



Kesian sungguh rabit2 ni..kebuluqq..tp we all pun dah kebuluq jgk..lunch time..@2pm
watak utama dlm zoo ni..si bapak lar, rajin melayan budak kenit 2 ni..mak ngn cik aten tak gemor sgt ngn xtiviti ni..bcoz dlm internary akupun mmg takde visit2 menatang ni..



 otw nk kuar tu..ada jgk lar kedai2 souvenir..tp harganya mungkin lar mahal sikit..kalau yg ni watak utama mesti lar aku ngn adik aku..ahhahahaha



Si kakak dah berzikir kepanasan & kelaparan..laparr..laparrr..
kesiannya..jom kita cari fast food jer

but before aku endingkan entry zoo ni..ada satu picture yg sangatt aku suka..
tenggiling yg terlepas dari kandangnya..ehehhe

-
-
-
-
v

sweetttt

4 comments:

lagenda said...

Rasanya dah 2-3x pi langkawi ni but haram sekali pun tak pernah jejak kaki kat wildlife park tu

Psst: Pertanyaan sket buleh dhark? Kata langkawi wildlife park..tp nama ada kamben? Kamben pun skrg ni dah msk dlm senarai wildlife yeh?

Jgn marah noo!! larikkkkkk... Miahahahaha..

GOLD FINGER said...

mak..tu yg GF pening jgk..kalau tgk signbord tu bird paradise..dlm tu bukan jer ada bird..beraneka menatang ada makk..

redzuan said...

Hi... Nice blog..
I'm one of WIldLife Park Staff, under Marketing Department.
Thanks a lot for your visit at our place. really appreciated that.

I have read your blog, good information, nice picture, i just and noticed that you a bit confuse bout our name; bird paradise but also got other animals than birds. Well, about 10 years ago, this place actually established under name of bird paradise. Around 2007 we have re-branding our name to Langkawi WildLife Park as we also added other animals than birds from time to time. So Langkawi WildLife Park &Bird Paradise is still use together as our name. Mostly our animal inside majority is bird. so no wonder our place also well known as 'Taman Burung' among Langkawian citizens. I hope we can meet again in future at Langkawi WildLife Park. See ya=)

GOLD FINGER said...

Hi Redzuan..thanks for the explanation..heheh3

Post a Comment

Wednesday, November 16, 2011

Langkawi Wildlife Park

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, November 16, 2011


Oh mood anak2 kembali ceria..bila gi Bird Paradise ni..per entry RM12 if ada IC warna biru..IC lain RM30 kott..bila anak2 dah ceria..we allpun ceria lar jugak..lagi aku suka tempat ni fully roof covered walkway yer..tak kisah hujan panas..we spend 1 hour kat sini..



Yang overnya mak pak..bukan anak2..hahah..anak2 x berani nk letak tangan cam ni..



Ni entrance..dari satu binatang ke binatang yg lain..Open daily 8.30am - 6.00pm
happy2 ( nama birds paradise..tp dlm ni ada memacam menatang..jawab sikit org lengkawi )



suke ni..ala2 gua gitu..posing2 jom
banyak2 animals dalam tempat ni..ada sekor ni anak aku paling teruja..kesian tull..mak pak org kampung tapi anak2 tak kenal binatang ni..


Nampak tu..mulut sapa? Mulut cik kambing..ekekek..melin tak henti menyoal, ni dog ker abbie? uwekk..busuknya dog ni? kenapa dia mkn kacang abbie? tp yg sebenornya akupun lama tak tgk kambing..nama jer org kg..kambingpun jarang jumpa..tp org yg tak suka mandi mcm cik kambing ni byk lar aku jumpa..ahakkss



Kesian sungguh rabit2 ni..kebuluqq..tp we all pun dah kebuluq jgk..lunch time..@2pm
watak utama dlm zoo ni..si bapak lar, rajin melayan budak kenit 2 ni..mak ngn cik aten tak gemor sgt ngn xtiviti ni..bcoz dlm internary akupun mmg takde visit2 menatang ni..



 otw nk kuar tu..ada jgk lar kedai2 souvenir..tp harganya mungkin lar mahal sikit..kalau yg ni watak utama mesti lar aku ngn adik aku..ahhahahaha



Si kakak dah berzikir kepanasan & kelaparan..laparr..laparrr..
kesiannya..jom kita cari fast food jer

but before aku endingkan entry zoo ni..ada satu picture yg sangatt aku suka..
tenggiling yg terlepas dari kandangnya..ehehhe

-
-
-
-
v

sweetttt

4 comments on "Langkawi Wildlife Park"

lagenda on November 16, 2011 at 3:10 PM said...

Rasanya dah 2-3x pi langkawi ni but haram sekali pun tak pernah jejak kaki kat wildlife park tu

Psst: Pertanyaan sket buleh dhark? Kata langkawi wildlife park..tp nama ada kamben? Kamben pun skrg ni dah msk dlm senarai wildlife yeh?

Jgn marah noo!! larikkkkkk... Miahahahaha..

GOLD FINGER on November 16, 2011 at 4:19 PM said...

mak..tu yg GF pening jgk..kalau tgk signbord tu bird paradise..dlm tu bukan jer ada bird..beraneka menatang ada makk..

redzuan on February 18, 2012 at 9:27 AM said...

Hi... Nice blog..
I'm one of WIldLife Park Staff, under Marketing Department.
Thanks a lot for your visit at our place. really appreciated that.

I have read your blog, good information, nice picture, i just and noticed that you a bit confuse bout our name; bird paradise but also got other animals than birds. Well, about 10 years ago, this place actually established under name of bird paradise. Around 2007 we have re-branding our name to Langkawi WildLife Park as we also added other animals than birds from time to time. So Langkawi WildLife Park &Bird Paradise is still use together as our name. Mostly our animal inside majority is bird. so no wonder our place also well known as 'Taman Burung' among Langkawian citizens. I hope we can meet again in future at Langkawi WildLife Park. See ya=)

GOLD FINGER on February 20, 2012 at 9:50 PM said...

Hi Redzuan..thanks for the explanation..heheh3

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...