Subscribe Twitter

Saturday, November 19, 2011

Bayview Hotel Langkawi, thumbs up!!

Great Place Great Taste
Tertinggal pulak entry pasal hotel bayview ni..weekend yg aku pergi tu mungkin takde org kot..bcz cuti sekolah belum start lagi..swimming pool kosong jer..spa..sauna..gym..sepi jer..we all anak beranak jer yg meriuhkannya.





Swimming Pool, level 4..nice view..
mmg cantik..bebudak yg amat suka, dah lar takde org..sampai tak sempat nk ke pantaipun. Beremdan sampai merah2 mata si adik ngn kakak..


Selalunya Mak joint..tapi kali ni maknye ada urusan penting kat haji semail..so korang berkubang lar sampai kecut..bapaknya ikut berendam jgk..mak menginvest jap


view ni aku tak suka..tapi view yg bawah ni aku sukeeeee sgtttt


Apa yg bestnya deretan kedai2 tu??? 
utk uolls yg tak tahu..kat sini lar tempat kita 'menginvest' perkakas dapur


Dalam best2 tu ada jgk cacat celanaya..breakfastnya tak berapa sodapp..
anak2 blh masuk cococrunch jer...ngn fruits, yg lain mencebik jer
Ada puding roti yg aku suka tu..tp takde susu@kuah dia..mkn puding roti tu kering2 cam gitu jer..lerrrrr
Ada mee sup..tapi mcm mkn mee + air kosong jer..ohh Master Cheff takde deria rasa ker??



Sauna & Steam ni tak sempat pergi..lalu cam gitu jer..tp nampak menarik
 Kalau cukup masa dah lama dah aku dok bertapa dalam ni


Yang ni pun try2 jer..since brother yg jaga gym tu suh masuk..kang kecik hati pulak kalau tak masuk.
tapi all the mesin2 ni terbaik...memacam ada



mengphoto si adik diswimming pool



Bayview Hotel Langkawi is located in the heart of the commercial district of downtown Kuah, which is a mere 5 minutes from the jetty where ferry boats ply to and from the mainland, and only 25 minutes from the airport and 2..3 tapak jer nk ker Haji Semail..
Apalagi jom booking kat SINI

tapi atas advise SI kat FB dia...jgn duk hotel yg dekat ngn pekan kuah..duk pulau jauh2 sikit..hik..hik
and make sure bawak buku saving tabung haji or ASB skli kalu takde credit card..wkakakaka



4 comments:

eiela said...

bestnya bercuti kat Langkawi, saya belum berkesempatan lagi ke sana

GOLD FINGER said...

eiela..free2 kan lar dirimu kesana..hik..hikk

ameris said...

soping sakan lu yer tes...
lain kali pergi langkawi berjemaah ajak aku skali. kikiki

GOLD FINGER said...

Hahaahha..betul2..kita pergi jemaah lebih besar pahalanya..bapak2 duk hotel jaga anak..mak gi masjid

Post a Comment

Saturday, November 19, 2011

Bayview Hotel Langkawi, thumbs up!!

Posted by GOLD FINGER at Saturday, November 19, 2011
Great Place Great Taste
Tertinggal pulak entry pasal hotel bayview ni..weekend yg aku pergi tu mungkin takde org kot..bcz cuti sekolah belum start lagi..swimming pool kosong jer..spa..sauna..gym..sepi jer..we all anak beranak jer yg meriuhkannya.





Swimming Pool, level 4..nice view..
mmg cantik..bebudak yg amat suka, dah lar takde org..sampai tak sempat nk ke pantaipun. Beremdan sampai merah2 mata si adik ngn kakak..


Selalunya Mak joint..tapi kali ni maknye ada urusan penting kat haji semail..so korang berkubang lar sampai kecut..bapaknya ikut berendam jgk..mak menginvest jap


view ni aku tak suka..tapi view yg bawah ni aku sukeeeee sgtttt


Apa yg bestnya deretan kedai2 tu??? 
utk uolls yg tak tahu..kat sini lar tempat kita 'menginvest' perkakas dapur


Dalam best2 tu ada jgk cacat celanaya..breakfastnya tak berapa sodapp..
anak2 blh masuk cococrunch jer...ngn fruits, yg lain mencebik jer
Ada puding roti yg aku suka tu..tp takde susu@kuah dia..mkn puding roti tu kering2 cam gitu jer..lerrrrr
Ada mee sup..tapi mcm mkn mee + air kosong jer..ohh Master Cheff takde deria rasa ker??



Sauna & Steam ni tak sempat pergi..lalu cam gitu jer..tp nampak menarik
 Kalau cukup masa dah lama dah aku dok bertapa dalam ni


Yang ni pun try2 jer..since brother yg jaga gym tu suh masuk..kang kecik hati pulak kalau tak masuk.
tapi all the mesin2 ni terbaik...memacam ada



mengphoto si adik diswimming pool



Bayview Hotel Langkawi is located in the heart of the commercial district of downtown Kuah, which is a mere 5 minutes from the jetty where ferry boats ply to and from the mainland, and only 25 minutes from the airport and 2..3 tapak jer nk ker Haji Semail..
Apalagi jom booking kat SINI

tapi atas advise SI kat FB dia...jgn duk hotel yg dekat ngn pekan kuah..duk pulau jauh2 sikit..hik..hik
and make sure bawak buku saving tabung haji or ASB skli kalu takde credit card..wkakakaka



4 comments on "Bayview Hotel Langkawi, thumbs up!!"

eiela on November 20, 2011 at 10:31 AM said...

bestnya bercuti kat Langkawi, saya belum berkesempatan lagi ke sana

GOLD FINGER on November 20, 2011 at 6:51 PM said...

eiela..free2 kan lar dirimu kesana..hik..hikk

ameris on November 21, 2011 at 10:03 AM said...

soping sakan lu yer tes...
lain kali pergi langkawi berjemaah ajak aku skali. kikiki

GOLD FINGER on November 21, 2011 at 12:36 PM said...

Hahaahha..betul2..kita pergi jemaah lebih besar pahalanya..bapak2 duk hotel jaga anak..mak gi masjid

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...