Subscribe Twitter

Wednesday, November 16, 2011

Langkawi oh Langkawee..i m coming!!

Oh bestnya
really..really..love langkawi
Trip ke Langkawi kali ni aku yg arrange..from hotel, transport, budget and xtiviti skali. Memandangkan bibik aku takde, so aku import Bibik Faten yg educated sikit ni..tgh cuti semester..hahahha
merangkap photograper skali..and tempat anak2 menumpang kasih kalau kena bebel ngn mak pak nye ni..
1st plan nk naik fligt, tapi setelah ditimbang..kati..congak..confirm drive jer..sbbnya later aku citer..


Ker Kids 2 ni jakun naik ferry..
takde lar pulak dorang ni mabuk2..pening2 lalat..steady jer..
Aku plk penat yg naik keta ni tak hilang lagi..giler monyet jauhhh..tak henti berzikir aku lam keta..dengan hujan lebatnya..duk lar mengomel ngn SI...bila nk sampai ni? dah sampai ker? brapa lama lagi nak sampai?
dalam hati terpikir camner lar uolls yg balik kg jauh2 ni..harus lar naik flightkan.


Arrive Jetty Langkawi..dlm hati ( 'cuaca' pls be nice for this 3 days yaa )
Sampai jer sana owner car rental tu dah siap tunggu..En Arman..thanks to farah my kelik yg recommend.
WAJA only RM80..mana nk dapat..car rental lain yg aku servey RM80 tu dapat iswara aerobek jer!
Orgnya sangat berbudi bahasa..suka2


Sessi pujuk memujuk..hari tak hujan..tp budak kecik ni yg hujan..
kenapa?? see below picture..


Gaduh ngn si adik..
dah kena marah ngn bapaknya..buat muka kelat..cek aten lar tempat menempel..
Memandangkan check in hotel after 2pm..so, we decide gi makan dulu..and then gi lar mana2 tempat yg blh kembalikan mood anak2 ni

SI tanya, apa u punya internary lepas ni??
Ohh..lepas ni gi haji semaill, pastu idaman suri, esk gi haji semail balik..and then baru follow u punya plan pulak..hahahahah
Kalau mcm tu nanti i tukar nama Hj Ismail tu jadi Haji Saiful lar!!
Aii marah nampak..hik..hik..hik..
Patut lar u sibuk nk duk hotel bayview ni..mmg strategik sgttt lokasinya..
Aku ---> senyum siput


view from the bayview..
Abg Mailll, tungguuuu..jap lagi saya datang invest yer..
for mak2..gergurl2..hotel bayview @ pekan kuah ni sgt sesuai utk uollss yg giler shopping..
turun jer hotel waahhhhhhhhh..i likeee


3D2N around RM500 + with 3 bfast
4 *..all is good..cuma bekfast jer tak banyak pilihan.. 

2 comments:

ameris said...

wehh.. beli sobinier utk gua tak??

GOLD FINGER said...

beli2..gua beli cokelatt

Post a Comment

Wednesday, November 16, 2011

Langkawi oh Langkawee..i m coming!!

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, November 16, 2011
Oh bestnya
really..really..love langkawi
Trip ke Langkawi kali ni aku yg arrange..from hotel, transport, budget and xtiviti skali. Memandangkan bibik aku takde, so aku import Bibik Faten yg educated sikit ni..tgh cuti semester..hahahha
merangkap photograper skali..and tempat anak2 menumpang kasih kalau kena bebel ngn mak pak nye ni..
1st plan nk naik fligt, tapi setelah ditimbang..kati..congak..confirm drive jer..sbbnya later aku citer..


Ker Kids 2 ni jakun naik ferry..
takde lar pulak dorang ni mabuk2..pening2 lalat..steady jer..
Aku plk penat yg naik keta ni tak hilang lagi..giler monyet jauhhh..tak henti berzikir aku lam keta..dengan hujan lebatnya..duk lar mengomel ngn SI...bila nk sampai ni? dah sampai ker? brapa lama lagi nak sampai?
dalam hati terpikir camner lar uolls yg balik kg jauh2 ni..harus lar naik flightkan.


Arrive Jetty Langkawi..dlm hati ( 'cuaca' pls be nice for this 3 days yaa )
Sampai jer sana owner car rental tu dah siap tunggu..En Arman..thanks to farah my kelik yg recommend.
WAJA only RM80..mana nk dapat..car rental lain yg aku servey RM80 tu dapat iswara aerobek jer!
Orgnya sangat berbudi bahasa..suka2


Sessi pujuk memujuk..hari tak hujan..tp budak kecik ni yg hujan..
kenapa?? see below picture..


Gaduh ngn si adik..
dah kena marah ngn bapaknya..buat muka kelat..cek aten lar tempat menempel..
Memandangkan check in hotel after 2pm..so, we decide gi makan dulu..and then gi lar mana2 tempat yg blh kembalikan mood anak2 ni

SI tanya, apa u punya internary lepas ni??
Ohh..lepas ni gi haji semaill, pastu idaman suri, esk gi haji semail balik..and then baru follow u punya plan pulak..hahahahah
Kalau mcm tu nanti i tukar nama Hj Ismail tu jadi Haji Saiful lar!!
Aii marah nampak..hik..hik..hik..
Patut lar u sibuk nk duk hotel bayview ni..mmg strategik sgttt lokasinya..
Aku ---> senyum siput


view from the bayview..
Abg Mailll, tungguuuu..jap lagi saya datang invest yer..
for mak2..gergurl2..hotel bayview @ pekan kuah ni sgt sesuai utk uollss yg giler shopping..
turun jer hotel waahhhhhhhhh..i likeee


3D2N around RM500 + with 3 bfast
4 *..all is good..cuma bekfast jer tak banyak pilihan.. 

2 comments on "Langkawi oh Langkawee..i m coming!!"

ameris on November 16, 2011 at 7:58 AM said...

wehh.. beli sobinier utk gua tak??

GOLD FINGER on November 16, 2011 at 12:14 PM said...

beli2..gua beli cokelatt

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...