Subscribe Twitter

Saturday, November 19, 2011

Oh sedihnya nk meninggalkan Langkawi!!

khatam jugak entry langkawi ni..
masa nk balik tu rasa mcm berat jer hati..banyak tempat lagi yg tak sempat nk pergi..belum habis explore satu pulau..tapi takpe..next year visit lagii..hik..hikk



Sebelum menyerahkan keta sewa ni pada tuannya..posing jap kat tugu helang ni..panas bahang masa ni..sporting habis lar cuaca for 3 days ni..setitik hujan pun takde..peluh kitaorg yg bertitik2..mencurah2..Keta tu kita tinggal jer kat car park area jetty tu, pastu letak kunci & duit bawah seat..mmg pesen dorang cam gitu..sbb dia bagi murah, so SI letak lebih sikit..org berbahasa kita berbudi..(terbalik yer)





dalam panas terik tu sempat jgk SI mengphoto anak2..suka2


kat dataran helang ni ada kedai gajet2..adooiii..anak2 menarik mak nk beli aiskerim..habis lar baju kotor nanti.. Ada lar jugak menyambar gajet2 ni tuk pren2 kat opis tu


Duk diam makan aiskerim..Aku kena monitor si adik ni..dia makan mesti comot2..yg kakak mmg pandai..ambik tisu satu lapik bawah mulut..


hah ambik kauu..my frenz kata if duk more than 3 days tak kena cukai..simpan tiket ferry masa datang tu..so kita follow lar advise dia..oh alhamdullillah!! sekupangpun tak kena cukai..tapi nk menghangkutnya satu hal..nasib ada SI yg gagah perkasa..ehehe


Seperti yg telah dirancang..kenapa aku tak nk naik flight..ni lar sebabnya..aku nk singgah invest kat padang besar pulak..mmg tak pernah jejak..nak cari apa kat sana..tgk2 jer kottt..


Huh!! memacam ada kat sini weyyy..takkan tgk jer kottt!!
ada lar periuk belanga yg mak aku nk tu..cap buaya..berattt kemain lagi..
SI tgh congak2 ngn brother kedai tu..tawar menawar hingga ke titisan terakhir..brapa best price dia blh bagi..sambar periuk..sudip..senduk..kuali..tapis..lesung batu pun sesak nk beli kat sini..huahuahuahau




Banyak baju gurgirl yg cantik2..pesen gaun cotton tu..
pastu baju t-shirt cartoon yg famous skrg ni pun melambak..since aku post kat FB kata menyinggah ker padang besar ni..kelik2 kat opis tu terus msg mengirim t-shirt cartoon sesame street. Adik aku kemain suka lagi cartoon2 ni..sambar t-shirt domo..sesame street..simpsons


Toleh kiri kanan..semua kedai2 yg mokcik2 suka..Toto Narita ni RM40 satu..tawar2 dapat RM35 kott..
SI dah bising mana nk sumbat semua barang ni..ada yg kena riba periuk belanga ni!! Takpun balik naik bas..hahahah


SI : Bukit kayu hitam u tak nak pergi ker???? borong ngn bukit2 sekali..


Aku hanya mampu tersenyum kambin..hehehe


Otw nk balik tu sepatutnya singgah umah pokcik bebudak ni..adik SI, tp disebabkan dah terover masa kat padang besar tadi..tak sempat lar nk kerumah dia..so, we decide jumpa kat changlun jer..happy lar budak kenit ni dapat jumpa buah hatinya..Lepak2..makan siap2..sampai kg 12.30 malam..
Mak menunggu dengan senyuman meleret2..


Ikin kawin ngn mawi
Gilerr best langkawi

Hj Semail ngn Idaman Suri
Next year GF dtg bawak Lori


2 comments:

aisya said...

tak pernah pergi lagi langkawi.. teringin nk pergi.. =)

GOLD FINGER said...

best aisya..tapi make sure bawak duit berkepuk2..hahhahaa

Post a Comment

Saturday, November 19, 2011

Oh sedihnya nk meninggalkan Langkawi!!

Posted by GOLD FINGER at Saturday, November 19, 2011
khatam jugak entry langkawi ni..
masa nk balik tu rasa mcm berat jer hati..banyak tempat lagi yg tak sempat nk pergi..belum habis explore satu pulau..tapi takpe..next year visit lagii..hik..hikk



Sebelum menyerahkan keta sewa ni pada tuannya..posing jap kat tugu helang ni..panas bahang masa ni..sporting habis lar cuaca for 3 days ni..setitik hujan pun takde..peluh kitaorg yg bertitik2..mencurah2..Keta tu kita tinggal jer kat car park area jetty tu, pastu letak kunci & duit bawah seat..mmg pesen dorang cam gitu..sbb dia bagi murah, so SI letak lebih sikit..org berbahasa kita berbudi..(terbalik yer)





dalam panas terik tu sempat jgk SI mengphoto anak2..suka2


kat dataran helang ni ada kedai gajet2..adooiii..anak2 menarik mak nk beli aiskerim..habis lar baju kotor nanti.. Ada lar jugak menyambar gajet2 ni tuk pren2 kat opis tu


Duk diam makan aiskerim..Aku kena monitor si adik ni..dia makan mesti comot2..yg kakak mmg pandai..ambik tisu satu lapik bawah mulut..


hah ambik kauu..my frenz kata if duk more than 3 days tak kena cukai..simpan tiket ferry masa datang tu..so kita follow lar advise dia..oh alhamdullillah!! sekupangpun tak kena cukai..tapi nk menghangkutnya satu hal..nasib ada SI yg gagah perkasa..ehehe


Seperti yg telah dirancang..kenapa aku tak nk naik flight..ni lar sebabnya..aku nk singgah invest kat padang besar pulak..mmg tak pernah jejak..nak cari apa kat sana..tgk2 jer kottt..


Huh!! memacam ada kat sini weyyy..takkan tgk jer kottt!!
ada lar periuk belanga yg mak aku nk tu..cap buaya..berattt kemain lagi..
SI tgh congak2 ngn brother kedai tu..tawar menawar hingga ke titisan terakhir..brapa best price dia blh bagi..sambar periuk..sudip..senduk..kuali..tapis..lesung batu pun sesak nk beli kat sini..huahuahuahau




Banyak baju gurgirl yg cantik2..pesen gaun cotton tu..
pastu baju t-shirt cartoon yg famous skrg ni pun melambak..since aku post kat FB kata menyinggah ker padang besar ni..kelik2 kat opis tu terus msg mengirim t-shirt cartoon sesame street. Adik aku kemain suka lagi cartoon2 ni..sambar t-shirt domo..sesame street..simpsons


Toleh kiri kanan..semua kedai2 yg mokcik2 suka..Toto Narita ni RM40 satu..tawar2 dapat RM35 kott..
SI dah bising mana nk sumbat semua barang ni..ada yg kena riba periuk belanga ni!! Takpun balik naik bas..hahahah


SI : Bukit kayu hitam u tak nak pergi ker???? borong ngn bukit2 sekali..


Aku hanya mampu tersenyum kambin..hehehe


Otw nk balik tu sepatutnya singgah umah pokcik bebudak ni..adik SI, tp disebabkan dah terover masa kat padang besar tadi..tak sempat lar nk kerumah dia..so, we decide jumpa kat changlun jer..happy lar budak kenit ni dapat jumpa buah hatinya..Lepak2..makan siap2..sampai kg 12.30 malam..
Mak menunggu dengan senyuman meleret2..


Ikin kawin ngn mawi
Gilerr best langkawi

Hj Semail ngn Idaman Suri
Next year GF dtg bawak Lori


2 comments on "Oh sedihnya nk meninggalkan Langkawi!!"

aisya on November 19, 2011 at 1:34 PM said...

tak pernah pergi lagi langkawi.. teringin nk pergi.. =)

GOLD FINGER on November 19, 2011 at 2:34 PM said...

best aisya..tapi make sure bawak duit berkepuk2..hahhahaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...