Subscribe Twitter

Friday, November 18, 2011

Investment @ Langkawi

ABG SEMAIL & KAK SURI

Sapa Abg Semail & Kak Suri tu???
Mak2 & ladies sure kenal lar sapa dorang ni? tipu lar kalau ke pekan kuah langkawi tak singgah jumpa dorang ni..betul tak?? Rugi2 !! dalam internary aku mmg dah tertulis acara wajib ni.

Sayang..u pergi lar dgn faten pilih2 dulu..Abie bwk budak2 gi swimming..dekat jer tu..dah habis nanti call.
Hah!! yer ker..mcm bulan jatuh ke riba pulak..shopping barang mak2 ni bebudak bukan suka..buat sepooii mood shopping jer nanti..
Apalagi..zaaaaassssssss jom turun skrg..@11am



 Sebatt Cik Corelle ni 1set..pinggan nasi ada 6 jer mana cukup..add manually lagi 2
Mak jijah pun dapat 1set memangkok ni..suke beno ler tu


 Yang ni asalnya nak beli utk mak..tapi bila dah sampai hotel..eh..tak jadi lar bagi mak..aku rembat jgk..
Ampunn makkk..eheheh


Tefal pun aku sambar jugak..periuk belanga kat umah tu dah nazak..
ingat nk beli utk mak, tapi mak kata tak nk periuk2 cam gini..mak nak yg brand 'buaya' tu..yg berat berkati tu..tahannn 7 keturunan! Mana nak cari ni?


Ok..dah settle..sab sab soi jer terbang melayang RM..RM
skrg blh call encit suami..


Dalam byk2 tu bukan aku n mak punya jer..MIL punya..sis punya..2 family members
SI perli baik punyaaa...rajin lar ummi kedapur lepas ni..semua baru!!

COKOLAT2

Cokolat ni we beli lastday..menapak malam2 ker Hj Semail..ramai gak yg mengirim..yg ni blh bawak anak2..biar dorang pilih ikut tekak sendiri..




 Oh penin2 nk memilih coklat ni..memacam ada!!
Si Adik sebakul..si Kakak sebakul..dah 2 bakull..si kakak mencari 'kinder joy' haram tak jumpa..yg ada 'kinder bueno' jer..




Yang ni den suko..beli lebih nk lanting2 kat kengkawan..anak2 buah..lagipun otw balik dari langkawi ni terus singgah umah mak, nk dropkan si faten ni.


Nak ni..Nak ni..
si kakak larr..semua ko nak, kang pak hang ckp..nanti dia tukar nama ke Haji Semail lagi..


Masa we all membeli ni..takde sorang manusiapun dlm ni kecuali we all anak beranak..cashier tu adalah.
rerupanya dorang ni nk tutup dah..tgh menunggu kitaorg terkedek2 memilih..hik..hik..


Dah damage lagi..masing2 carry sendiri punya
yg kat tangan si faten tu utk roommate dia..kononnya2 nk bayor sendiri..aiik kaya budak matrik ni nk bayar sendiri?? Aleh2 abg ipar yg baik hati kata..kira lar sekali..upah sbb jadi bibik..senyum melerettt



Duta DAIM..Melin lar kalo berposing kalah supermodel !!

GAMAT..MenGAMAT


Kedai ni main bohh jer..otw balik dari cable car tu ternampak kedai ni tp jalan..beli jer lar..takde masa nk survey2. Si faten mengajak tgk tempat org memproses gamat ni..Eh..hentikan larr..bukan masuk dlm subjek matrik ko tupun..beli jer kat sini!!



Ni kena baca betul2..kang tersalah beli utk benda lain pulak..kacauu!! Opismate si SI banyak lar mengirim ni..suh beli gamat..sebat jer 2 dozen..benda bergunakan tak rugi beli!


I LOVE LANGKAWI


I luv Langkawi..it truee..
Nak suggest kat SI, Langkawi kena jadi destinasi wajib setiap tahun..



Mencari 'Beras Terbakar' sampai terbakar hati SI..hik..hik..
mana tidaknya..3..4..kali pusing tak jumpa. Dah nampak signboard tu tapi bayang2pun takde..Last2 berhenti tanya org kat situ..rupa2nya ada pasar malam yg melindung beras terbakar tu..haddooooiii letih!!


Turn SI pulak nk menyopingg..
ada satu kedai kat pekan kuah tu..namanya COTTON ART..all price RM28/pcs for man sahaja!


Suke aku kedai ni..semua putih jer..we beli lar tuk ayah & papa also..SI beli together ngn suar..


si melin dah takde mood..duk muncung kat kedai tu..merengek ajak balik
ummi..dah lar ummi..kitakan banyak baju..jom lar balikkk!!


otw nk balik tu..my sis pulak call suh beli set sudu..eh..redah jer lar beli kat sini..tak kosa nk ke Idaman Suri lagi..Budak2 sampai terlena dalam keta..Kesian sungguh..
Part ni anak2 tak suka..tak mak pak sukeee bangett

jom nyanyi 'duit2..dimana kau duit, dlm poket ada seringgittt'

( Ngumpat : Bank islam buat jenayah berat kat aku..masa nk swap atm visa kad nk byr cokolat..blh takde balance RM dlm tu..malu betoii..nasib ada backup!! tadi gi serang bank islam..blh pulak dorang salah buat Standing Instruction kat account saving aku..hah kan dah jadi isu..refund balik duit aku )

5 comments:

El-Janna said...

akkkk bestnye shopping kat langkawi... banyak coklat^^ sukanyaaaaaaaaaaaa

GOLD FINGER said...

Ei Janna..naik berkilo2 lar akak mkn coklat jer seminggu ni..Nak lanting kat Janna..Janna kat mana?

Mak Lagenda said...

amboiii..berplastik2 beg menyoping yeh. Dah nama pun tmpt menyopping kan..

P/s : Tak pi makam mak ka?? Mak kan MAHSURI wlupun bukan org langkawi..hihihi

GOLD FINGER said...

mak..tu asalnya GF nk tanya..mak ni owang langkawi ker? mana mak dapat nama mahsuri tu mak?

Mak lagenda said...

Bukan GF..mak bukan org langkawi dan bukan org kedah pun! Mak org pahang..

Mcmana dpt nama MAHSURI? Hihi..kena buat biografi la ginik. Hurmm..my name diberikan oleh atuk nenekku. Maybe sbb derang minat dgn Mahsuri tu kot..

Post a Comment

Friday, November 18, 2011

Investment @ Langkawi

Posted by GOLD FINGER at Friday, November 18, 2011
ABG SEMAIL & KAK SURI

Sapa Abg Semail & Kak Suri tu???
Mak2 & ladies sure kenal lar sapa dorang ni? tipu lar kalau ke pekan kuah langkawi tak singgah jumpa dorang ni..betul tak?? Rugi2 !! dalam internary aku mmg dah tertulis acara wajib ni.

Sayang..u pergi lar dgn faten pilih2 dulu..Abie bwk budak2 gi swimming..dekat jer tu..dah habis nanti call.
Hah!! yer ker..mcm bulan jatuh ke riba pulak..shopping barang mak2 ni bebudak bukan suka..buat sepooii mood shopping jer nanti..
Apalagi..zaaaaassssssss jom turun skrg..@11am



 Sebatt Cik Corelle ni 1set..pinggan nasi ada 6 jer mana cukup..add manually lagi 2
Mak jijah pun dapat 1set memangkok ni..suke beno ler tu


 Yang ni asalnya nak beli utk mak..tapi bila dah sampai hotel..eh..tak jadi lar bagi mak..aku rembat jgk..
Ampunn makkk..eheheh


Tefal pun aku sambar jugak..periuk belanga kat umah tu dah nazak..
ingat nk beli utk mak, tapi mak kata tak nk periuk2 cam gini..mak nak yg brand 'buaya' tu..yg berat berkati tu..tahannn 7 keturunan! Mana nak cari ni?


Ok..dah settle..sab sab soi jer terbang melayang RM..RM
skrg blh call encit suami..


Dalam byk2 tu bukan aku n mak punya jer..MIL punya..sis punya..2 family members
SI perli baik punyaaa...rajin lar ummi kedapur lepas ni..semua baru!!

COKOLAT2

Cokolat ni we beli lastday..menapak malam2 ker Hj Semail..ramai gak yg mengirim..yg ni blh bawak anak2..biar dorang pilih ikut tekak sendiri..




 Oh penin2 nk memilih coklat ni..memacam ada!!
Si Adik sebakul..si Kakak sebakul..dah 2 bakull..si kakak mencari 'kinder joy' haram tak jumpa..yg ada 'kinder bueno' jer..




Yang ni den suko..beli lebih nk lanting2 kat kengkawan..anak2 buah..lagipun otw balik dari langkawi ni terus singgah umah mak, nk dropkan si faten ni.


Nak ni..Nak ni..
si kakak larr..semua ko nak, kang pak hang ckp..nanti dia tukar nama ke Haji Semail lagi..


Masa we all membeli ni..takde sorang manusiapun dlm ni kecuali we all anak beranak..cashier tu adalah.
rerupanya dorang ni nk tutup dah..tgh menunggu kitaorg terkedek2 memilih..hik..hik..


Dah damage lagi..masing2 carry sendiri punya
yg kat tangan si faten tu utk roommate dia..kononnya2 nk bayor sendiri..aiik kaya budak matrik ni nk bayar sendiri?? Aleh2 abg ipar yg baik hati kata..kira lar sekali..upah sbb jadi bibik..senyum melerettt



Duta DAIM..Melin lar kalo berposing kalah supermodel !!

GAMAT..MenGAMAT


Kedai ni main bohh jer..otw balik dari cable car tu ternampak kedai ni tp jalan..beli jer lar..takde masa nk survey2. Si faten mengajak tgk tempat org memproses gamat ni..Eh..hentikan larr..bukan masuk dlm subjek matrik ko tupun..beli jer kat sini!!



Ni kena baca betul2..kang tersalah beli utk benda lain pulak..kacauu!! Opismate si SI banyak lar mengirim ni..suh beli gamat..sebat jer 2 dozen..benda bergunakan tak rugi beli!


I LOVE LANGKAWI


I luv Langkawi..it truee..
Nak suggest kat SI, Langkawi kena jadi destinasi wajib setiap tahun..



Mencari 'Beras Terbakar' sampai terbakar hati SI..hik..hik..
mana tidaknya..3..4..kali pusing tak jumpa. Dah nampak signboard tu tapi bayang2pun takde..Last2 berhenti tanya org kat situ..rupa2nya ada pasar malam yg melindung beras terbakar tu..haddooooiii letih!!


Turn SI pulak nk menyopingg..
ada satu kedai kat pekan kuah tu..namanya COTTON ART..all price RM28/pcs for man sahaja!


Suke aku kedai ni..semua putih jer..we beli lar tuk ayah & papa also..SI beli together ngn suar..


si melin dah takde mood..duk muncung kat kedai tu..merengek ajak balik
ummi..dah lar ummi..kitakan banyak baju..jom lar balikkk!!


otw nk balik tu..my sis pulak call suh beli set sudu..eh..redah jer lar beli kat sini..tak kosa nk ke Idaman Suri lagi..Budak2 sampai terlena dalam keta..Kesian sungguh..
Part ni anak2 tak suka..tak mak pak sukeee bangett

jom nyanyi 'duit2..dimana kau duit, dlm poket ada seringgittt'

( Ngumpat : Bank islam buat jenayah berat kat aku..masa nk swap atm visa kad nk byr cokolat..blh takde balance RM dlm tu..malu betoii..nasib ada backup!! tadi gi serang bank islam..blh pulak dorang salah buat Standing Instruction kat account saving aku..hah kan dah jadi isu..refund balik duit aku )

5 comments on "Investment @ Langkawi"

El-Janna on November 18, 2011 at 4:44 PM said...

akkkk bestnye shopping kat langkawi... banyak coklat^^ sukanyaaaaaaaaaaaa

GOLD FINGER on November 18, 2011 at 5:07 PM said...

Ei Janna..naik berkilo2 lar akak mkn coklat jer seminggu ni..Nak lanting kat Janna..Janna kat mana?

Mak Lagenda on November 18, 2011 at 8:38 PM said...

amboiii..berplastik2 beg menyoping yeh. Dah nama pun tmpt menyopping kan..

P/s : Tak pi makam mak ka?? Mak kan MAHSURI wlupun bukan org langkawi..hihihi

GOLD FINGER on November 18, 2011 at 8:40 PM said...

mak..tu asalnya GF nk tanya..mak ni owang langkawi ker? mana mak dapat nama mahsuri tu mak?

Mak lagenda on November 19, 2011 at 9:29 PM said...

Bukan GF..mak bukan org langkawi dan bukan org kedah pun! Mak org pahang..

Mcmana dpt nama MAHSURI? Hihi..kena buat biografi la ginik. Hurmm..my name diberikan oleh atuk nenekku. Maybe sbb derang minat dgn Mahsuri tu kot..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...