Subscribe Twitter

Wednesday, November 2, 2011

Kisah seram berulang lagi

Kisah seram ni pernah masuk dalam Misteri Malam bersama redmummy..
Tak caya click SINI
Nak tahu kenapa aku ungkit balik kisah seram ni..
bcoz hari tu dapat lagi email pasal citer seram aku ni..hahahahah
1st dapat..after 2 week post entry ni kat RM..
ni kes copy citer frm RM pastu paste kat email..and then forward kat kengkawan
last2 dapat balik kat tuan punya cerita.
1st time dapat tu terkezut jgk lar kan..camner citer seram aku ni blh tersebar kat email2 ni?
and then ada BFF yg tahu story ni terus sms tanya betul ker tak citer tu citer aku..hahahah
confirm lar betul!! 
So, aku ingat nk postkan balik story tu kat goldfinger ni..
Aku kalau korang suh type balik citer ni mmg tak lar kan..tegak2 bulu roma...
nasib baik citer ni ada softcopy..so paste jer kat sini..
Uollss yg ada kisah2 misteri..mistik..tu jom share sesama..
Kisah ni benar2 berlaku..blh suh david teo buat filem ni..ahaha

Kisah ni berlaku 2 tahun lepas, waktu tu anak aku si kakak 2 tahun & si adik lagi 9 bulan. Belum lagi citer dah tegak bulu roma ni..confirm demam pas citer ni. Citer ni dah lebih 10 kali aku repeat..citer kat family..kawan2.
Perjalanan dari kg ke shah alam..selalunya kitaorg pakai jalan dalam..means jalan kampong lar ikut sabak bernam, tanjung karang . Kuar dari umah kui 4.30ptg. Hujan lebat giler, adik & kakak tido kat belakang ngn bibik..Ngam2 belok lepas kat pasir penambang tu, si adik menangis..bukan nangis2 manja tu, nangis melalak tak hengat. Tgk jam kui 7.30 camtu..magrib !! 
Aku Tanya bibik, asal adik nangis ni bik..tak tahu bu..tiba2 jer, bagi susu pun tak nk..
aku ambik bawak ker depan..dia melalak gak..sambil tgk ke belakang..tangan dia genggam baju aku..mcm nampak sesuatu kat belakang..Aku ni mmg cepat terasa bab2 ni..bulu roma terus naik..rasa cam berdebar2. Jarang lar dia nangis melalak cam ni..
Tanya husbnd, kenapa ni bie..adik nangis ni,..Hujan kat luar tu semakin lebat..
Aku bagi balik adik ker bibik..adik gengam bibik semakin kuat..nangispun makin kuat..
sambil tgk ker belakang. 
Ibu..ibu..rasanya ada yg ngak beres ni bu, bibik kok rasa seremm..(kata bibik dlm lorat indon ) Jalan yg kitaorg lalu ni mmg gelap..sapa tahu jalan yg tembus kat ijok pastu kuar kat puncak alam..sure tahu jalan tu mmg gelap & sunyi.
Tetiba si kakak yg lena tido..merengek sambil mata pejam..sambil ckp hish..hishh..sambil tepis2 kat kaki..pastu hish..hishh..tepis2 kat muka dia..tp mata pejam, apa kes?? Mcm ada benda yg usik2..geli2 dia..adoooiii …masa ni aku toleh belakang..si bibik tgk muka aku..aku tgk muka bibik, yg adik masih menangis.
Ambik adik bawak depan..laki aku bersuara..aku bawak adik ker depan..pastu laki aku ambik dukung sebelah tangan..tangan satu lagi pegang stereng keta. 
Tetiba, Yang..yang ambik adik, cepat2..aku ambik balik adik..panic sungguh masa ni..nk buat apa ni bie..badan adik mengigil2. Cuba pasang CD mengaji  tu, kitaorg mmg standby CD ni dlm keta..kita pasang high volume, adik yg dlm pelukan aku ni makin kuat menangis, kali ni tak tgk ke belakang..dia tgk ke tingkat pulak..Ya Allah, aku ni baca ayat kursi, al fatihah, 3 kul..terkumat kamit, tak jalanpun..
 Telefon papa (pak metua), laki aku bersuara lg. Hello pa..ni adk nangis mcm ada yg tak kena jer..letak tepon kat telinga dia..papa ckp..aku sambil riba adk..ambik phone letak kat telinga dia..adik terus mcm lagi hyper..ya Allah kenapa ni. Dengar papa ckp ni..temukan dahi adik ngn dahi kamu, pastu baca ayat kursi, al-fatihah & 3 kul..tentang mata dia..ok pa..ok..
Akupun buat mcm papa cakap..sambil terketar2 aku baca..masa ni takutnya sampai mengalir air mata aku. Habis jer baca, bibik tetiba menjerit kat belakang..aku tergamam jap..zuupppppsss.. bulu tengkok naik tetiba ,serius..mcm ada benda yg kuar terbang dari dalam kereta....mcm ada angin lalu..
Bibik yg duk diam kat belakang..melompat nk lari ke depan..ya Allah..bu, ya Allah bu,si bibik terketar2 ckp..aku peluk adik kuat2. Laki aku diam jer tak bersuara..sabar bik..sabar..baca apa2!!
Adik menangis sampai dh takde suara..laki aku tetiba jer ckp..’’Aku tahu ko ada kat sini..kalau ko nk tumpang, tumpang jer..jgn nk usik anak2 aku’’. Glurpp..glurpp..telan air liur aku..dlm hati (eee…boleh lar dia ckp camtu..sabo jer..).Sampai jer simpang tiga nk ker puncak alam tu, adik tetiba berhenti menangis tp masih sedu2..teresak2. 
Ya Allah..lega..sunyi sepi  jer dlm keta..takde sapa bersuara,sampai lar kat petronas sek.20, laki aku berhenti. Si adik sampai tertido..kakak pulak yg bangun.
Laki aku ckp..kita kuar dulu lar dari dlm keta..angkat adik & kakak sekali..Aku ni konfius gak asal laki aku ni nk stop kat petronas ni. Dia ambik rokok dia..duk mengembut jap..aku ni tak puas hati..gi tanya dia, eh bie, asal berhenti kat sini ni..dia jawab 
“releks japp..tak elok balik rumah terus..biar dia turun sini”
‘dia turun sini’ apakah???
Bila dah sampai rumah dalam kui 9mlm..mandi2..pasang tv..semuapun tak bersuara.
Aku ni gatai mulut gi tanya kat bibik..mcm dh tak blh tunggu siang..kenapa ko menjerit tadi bik??
Ibu ngak lihat ker? Aduhh bu..rambutnya hitam panjang buu...terbang keluar di depan ibu tadi..pasti adik menangis diganggu mak lampir tu bu..
Ko ni biar betul bik..ceh saja buat2 mcm tak caya..tp actually mmg aku rasa ada something yg kuar dari dlm keta tadi..
Tetiba laki aku ni menyampuk..ha ah yangg..betul ada benda tu tadi..altantuya tumpang kot..
cisss..cabul tul lar mulut laki aku ni..tahu lar altantuya tu kena bom kat area situ..
dari start adik nangis tadi abang dah dpt rasa..bila abang dukung adik tu..adik rasa berat sangat..tu yg abg  suh ambik balik tu..mungkin benda tu berpaut kat adik..
Pastu tak perasan ker, keta belakang bagi double lampu kat kita..pastu semua keta cam jauh2 dari keta kita..semua tak nk dekat..lutut aku ni tetiba mengigil balik..Ya Allah syukur lar aku tak nampak..kalau tak sure terbayang2. Pagi esknya..aku, bibik & adik demam..
MC 2 hari aku..apa kes?? Kes jenayah hantu altantuya..laki aku ckp!!
sampai skrg kalu teringat terus rasa nk demam. Korang yg lalu ikut jalan ijok tu..pastu lalu kuil..lalu kubur2 cina tp bukit tu..jgn lar balik malam2..sejak tu..aku mmg tak tgk dah citer2 mistik kat tv ni..tak kira lar hantu lawak ker..hantu apa ker..ttp seram..baru ni gatai pasang CD ‘hantu kak limah balik rumah’..tengah tgk hantu  kak limah ni, bibik bersuara..ibu..rambutnya hantu kak limah ni..sama seperti mak lampir yg dulu itu..
cisss…brengset sungguh si bibik ni..blh plk ko ckp mcm tu..dah tutup CD..


Picture ni hanya ilusi semata2..
tiada kena mengena ngn mamat khalid..mahupun awie..atau hantu kak limah tu sendiri
Eeeeeeee...eeeeeeee....eeeeeeeeeeeeeeeeee


6 comments:

ameris said...

tes, ngerinya aku baca. kisah benar ko alami ke nie?

GOLD FINGER said...

yer..kisah betul2 jadi..uishhh gua seriauuu kalau lalu jalan tu

Mrs Hakim said...

ALAMAK..SERAMNYE CERITA NI..KEBETULAN KAMPUNG SAYA KAT TG KARANG..KALAU BALIK KG MEMANG LALUAN TULAH SAYA LALU.. TAPI TAKAT NI ALHAMDULILLAH...XDE APE2 LAGI YANG BERLAKU. TIME ZAMAN BUJANG DULU PUN SELALU BALIK KG MLM2 LALU SITU GAK SORANG2...SEKARANG DH BERFAMILY PUN MASIH LALU SITU GAK.. APEPUN JADI PERINGATAN JUGA NI..BENDA2 MISTIK NI PUN MEMANG ADA. YG KELAKARNYE BOLEH PULAK YOUR HB KATA HANTU ATLANTUYA..HEHEHHE... HANTU IMPORT LAGI TU..

lagenda said...

Erk..kisah benar GF rupanya yeh?? Hohoho..ada gak mak terbaca aritu kat RM. Hurmm..kecik je dunia ni kan! Hiks...

MENYERAMKANNNNNN!!!

GOLD FINGER said...

Hahahha..mak lawak sungguh bila dpt email citer kita sendiri..1st ayat tu dah tahu citer sendiri..

GOLD FINGER said...

Mrs Hakim..i pun dah lalu balik jalan tu..since anak2 pun dah besar..actually timing tu tak sesuaii..magrib!!

Post a Comment

Wednesday, November 2, 2011

Kisah seram berulang lagi

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, November 02, 2011
Kisah seram ni pernah masuk dalam Misteri Malam bersama redmummy..
Tak caya click SINI
Nak tahu kenapa aku ungkit balik kisah seram ni..
bcoz hari tu dapat lagi email pasal citer seram aku ni..hahahahah
1st dapat..after 2 week post entry ni kat RM..
ni kes copy citer frm RM pastu paste kat email..and then forward kat kengkawan
last2 dapat balik kat tuan punya cerita.
1st time dapat tu terkezut jgk lar kan..camner citer seram aku ni blh tersebar kat email2 ni?
and then ada BFF yg tahu story ni terus sms tanya betul ker tak citer tu citer aku..hahahah
confirm lar betul!! 
So, aku ingat nk postkan balik story tu kat goldfinger ni..
Aku kalau korang suh type balik citer ni mmg tak lar kan..tegak2 bulu roma...
nasib baik citer ni ada softcopy..so paste jer kat sini..
Uollss yg ada kisah2 misteri..mistik..tu jom share sesama..
Kisah ni benar2 berlaku..blh suh david teo buat filem ni..ahaha

Kisah ni berlaku 2 tahun lepas, waktu tu anak aku si kakak 2 tahun & si adik lagi 9 bulan. Belum lagi citer dah tegak bulu roma ni..confirm demam pas citer ni. Citer ni dah lebih 10 kali aku repeat..citer kat family..kawan2.
Perjalanan dari kg ke shah alam..selalunya kitaorg pakai jalan dalam..means jalan kampong lar ikut sabak bernam, tanjung karang . Kuar dari umah kui 4.30ptg. Hujan lebat giler, adik & kakak tido kat belakang ngn bibik..Ngam2 belok lepas kat pasir penambang tu, si adik menangis..bukan nangis2 manja tu, nangis melalak tak hengat. Tgk jam kui 7.30 camtu..magrib !! 
Aku Tanya bibik, asal adik nangis ni bik..tak tahu bu..tiba2 jer, bagi susu pun tak nk..
aku ambik bawak ker depan..dia melalak gak..sambil tgk ke belakang..tangan dia genggam baju aku..mcm nampak sesuatu kat belakang..Aku ni mmg cepat terasa bab2 ni..bulu roma terus naik..rasa cam berdebar2. Jarang lar dia nangis melalak cam ni..
Tanya husbnd, kenapa ni bie..adik nangis ni,..Hujan kat luar tu semakin lebat..
Aku bagi balik adik ker bibik..adik gengam bibik semakin kuat..nangispun makin kuat..
sambil tgk ker belakang. 
Ibu..ibu..rasanya ada yg ngak beres ni bu, bibik kok rasa seremm..(kata bibik dlm lorat indon ) Jalan yg kitaorg lalu ni mmg gelap..sapa tahu jalan yg tembus kat ijok pastu kuar kat puncak alam..sure tahu jalan tu mmg gelap & sunyi.
Tetiba si kakak yg lena tido..merengek sambil mata pejam..sambil ckp hish..hishh..sambil tepis2 kat kaki..pastu hish..hishh..tepis2 kat muka dia..tp mata pejam, apa kes?? Mcm ada benda yg usik2..geli2 dia..adoooiii …masa ni aku toleh belakang..si bibik tgk muka aku..aku tgk muka bibik, yg adik masih menangis.
Ambik adik bawak depan..laki aku bersuara..aku bawak adik ker depan..pastu laki aku ambik dukung sebelah tangan..tangan satu lagi pegang stereng keta. 
Tetiba, Yang..yang ambik adik, cepat2..aku ambik balik adik..panic sungguh masa ni..nk buat apa ni bie..badan adik mengigil2. Cuba pasang CD mengaji  tu, kitaorg mmg standby CD ni dlm keta..kita pasang high volume, adik yg dlm pelukan aku ni makin kuat menangis, kali ni tak tgk ke belakang..dia tgk ke tingkat pulak..Ya Allah, aku ni baca ayat kursi, al fatihah, 3 kul..terkumat kamit, tak jalanpun..
 Telefon papa (pak metua), laki aku bersuara lg. Hello pa..ni adk nangis mcm ada yg tak kena jer..letak tepon kat telinga dia..papa ckp..aku sambil riba adk..ambik phone letak kat telinga dia..adik terus mcm lagi hyper..ya Allah kenapa ni. Dengar papa ckp ni..temukan dahi adik ngn dahi kamu, pastu baca ayat kursi, al-fatihah & 3 kul..tentang mata dia..ok pa..ok..
Akupun buat mcm papa cakap..sambil terketar2 aku baca..masa ni takutnya sampai mengalir air mata aku. Habis jer baca, bibik tetiba menjerit kat belakang..aku tergamam jap..zuupppppsss.. bulu tengkok naik tetiba ,serius..mcm ada benda yg kuar terbang dari dalam kereta....mcm ada angin lalu..
Bibik yg duk diam kat belakang..melompat nk lari ke depan..ya Allah..bu, ya Allah bu,si bibik terketar2 ckp..aku peluk adik kuat2. Laki aku diam jer tak bersuara..sabar bik..sabar..baca apa2!!
Adik menangis sampai dh takde suara..laki aku tetiba jer ckp..’’Aku tahu ko ada kat sini..kalau ko nk tumpang, tumpang jer..jgn nk usik anak2 aku’’. Glurpp..glurpp..telan air liur aku..dlm hati (eee…boleh lar dia ckp camtu..sabo jer..).Sampai jer simpang tiga nk ker puncak alam tu, adik tetiba berhenti menangis tp masih sedu2..teresak2. 
Ya Allah..lega..sunyi sepi  jer dlm keta..takde sapa bersuara,sampai lar kat petronas sek.20, laki aku berhenti. Si adik sampai tertido..kakak pulak yg bangun.
Laki aku ckp..kita kuar dulu lar dari dlm keta..angkat adik & kakak sekali..Aku ni konfius gak asal laki aku ni nk stop kat petronas ni. Dia ambik rokok dia..duk mengembut jap..aku ni tak puas hati..gi tanya dia, eh bie, asal berhenti kat sini ni..dia jawab 
“releks japp..tak elok balik rumah terus..biar dia turun sini”
‘dia turun sini’ apakah???
Bila dah sampai rumah dalam kui 9mlm..mandi2..pasang tv..semuapun tak bersuara.
Aku ni gatai mulut gi tanya kat bibik..mcm dh tak blh tunggu siang..kenapa ko menjerit tadi bik??
Ibu ngak lihat ker? Aduhh bu..rambutnya hitam panjang buu...terbang keluar di depan ibu tadi..pasti adik menangis diganggu mak lampir tu bu..
Ko ni biar betul bik..ceh saja buat2 mcm tak caya..tp actually mmg aku rasa ada something yg kuar dari dlm keta tadi..
Tetiba laki aku ni menyampuk..ha ah yangg..betul ada benda tu tadi..altantuya tumpang kot..
cisss..cabul tul lar mulut laki aku ni..tahu lar altantuya tu kena bom kat area situ..
dari start adik nangis tadi abang dah dpt rasa..bila abang dukung adik tu..adik rasa berat sangat..tu yg abg  suh ambik balik tu..mungkin benda tu berpaut kat adik..
Pastu tak perasan ker, keta belakang bagi double lampu kat kita..pastu semua keta cam jauh2 dari keta kita..semua tak nk dekat..lutut aku ni tetiba mengigil balik..Ya Allah syukur lar aku tak nampak..kalau tak sure terbayang2. Pagi esknya..aku, bibik & adik demam..
MC 2 hari aku..apa kes?? Kes jenayah hantu altantuya..laki aku ckp!!
sampai skrg kalu teringat terus rasa nk demam. Korang yg lalu ikut jalan ijok tu..pastu lalu kuil..lalu kubur2 cina tp bukit tu..jgn lar balik malam2..sejak tu..aku mmg tak tgk dah citer2 mistik kat tv ni..tak kira lar hantu lawak ker..hantu apa ker..ttp seram..baru ni gatai pasang CD ‘hantu kak limah balik rumah’..tengah tgk hantu  kak limah ni, bibik bersuara..ibu..rambutnya hantu kak limah ni..sama seperti mak lampir yg dulu itu..
cisss…brengset sungguh si bibik ni..blh plk ko ckp mcm tu..dah tutup CD..


Picture ni hanya ilusi semata2..
tiada kena mengena ngn mamat khalid..mahupun awie..atau hantu kak limah tu sendiri
Eeeeeeee...eeeeeeee....eeeeeeeeeeeeeeeeee


6 comments on "Kisah seram berulang lagi"

ameris on November 2, 2011 at 8:26 AM said...

tes, ngerinya aku baca. kisah benar ko alami ke nie?

GOLD FINGER on November 2, 2011 at 11:04 PM said...

yer..kisah betul2 jadi..uishhh gua seriauuu kalau lalu jalan tu

Mrs Hakim on November 3, 2011 at 4:14 PM said...

ALAMAK..SERAMNYE CERITA NI..KEBETULAN KAMPUNG SAYA KAT TG KARANG..KALAU BALIK KG MEMANG LALUAN TULAH SAYA LALU.. TAPI TAKAT NI ALHAMDULILLAH...XDE APE2 LAGI YANG BERLAKU. TIME ZAMAN BUJANG DULU PUN SELALU BALIK KG MLM2 LALU SITU GAK SORANG2...SEKARANG DH BERFAMILY PUN MASIH LALU SITU GAK.. APEPUN JADI PERINGATAN JUGA NI..BENDA2 MISTIK NI PUN MEMANG ADA. YG KELAKARNYE BOLEH PULAK YOUR HB KATA HANTU ATLANTUYA..HEHEHHE... HANTU IMPORT LAGI TU..

lagenda on November 3, 2011 at 10:55 PM said...

Erk..kisah benar GF rupanya yeh?? Hohoho..ada gak mak terbaca aritu kat RM. Hurmm..kecik je dunia ni kan! Hiks...

MENYERAMKANNNNNN!!!

GOLD FINGER on November 3, 2011 at 10:58 PM said...

Hahahha..mak lawak sungguh bila dpt email citer kita sendiri..1st ayat tu dah tahu citer sendiri..

GOLD FINGER on November 3, 2011 at 11:00 PM said...

Mrs Hakim..i pun dah lalu balik jalan tu..since anak2 pun dah besar..actually timing tu tak sesuaii..magrib!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...