Subscribe Twitter

Monday, November 28, 2011

Segelintir penyokong Harimau Malaya tak professional!!

Sorry to say lar..sure ada yg sakit hati baca title entry ni..
Akupun penyokong skuad harimau malaya jgk..tapi tak lar sampai hilang kewarasan apabila tewas disaat akhir menentang Bahrain semalam. 3-2
SI kata..sama lar mcm bila aku tgk drama korean berjam2..sampai blh nangis2, tu kira hilang kewarasan jgk..hahahahah..


Actually ni 1st time pergi ke stadium tgk bola..pergipun sbb SI nak bawak si adik ngn si kakak..so maknye ni rasa tak confident jer nk melepas kan tiga beranak ni kestadium bukit jalil tu..bukannya apa, takut anak kemana..SI pulak entah kemana..tobattt!!
1st impression..uishh happeningnya..memacam org jual..apa tak ckp awal2..kalau tahu datang awal sikit blh lar cuci2 mata.






 Belum apa2 dah damage..bebudak ni kemain suke..nk itu..nak ini..tgk org tampal bendera kat pipi dorangpun nk jugak..beli topi...beli rambut..beli terompettt sampai bernanah telinga aku mendengarnya..
Nasihat GF..korang jgn lar bawak baby2 kecik..kang rosak gegendang telinga budak tu..entah apa lar yg bestnya bunyi peeettt...peetttt...pooottttt..ggggrrrrrr




We all masuk stadium around 8.20..masa tu tak ramai org lagi..skuad malaysia tgh panas2 badan..nampak lar anak che mat yg tgh kontrovesi skrg ni..dah pesan awal2 kat SI nk duk kat grandstand..tak kisah lar berapa hengget tiket tu..RM40 jer rupanya.




Tepat jer 8.45..tgk kiri kanan..makk aaiii dah mcm semut org masuk..pasukan sorak yg paling happening..tuuu kat sebelah sana..dasaatt gilerr ULTRAS MALAYA..kata SI dorang ni skuad sorak for any game yg melibatkan malaysia..sesapa nk jointpun blh..bagus2..semangat berkobar2..siap menari2..menang kalah tetap sorak..



 Terkejut tgk budak kenit 2 org ni mcm paham jer..sorak sakan dorang..
Serius ckp..aku mmg tak tgkpun bola tu..kesana kemari menjaga anak2, nk kencing lar, nk makan lar..lari main kat tangga lar..sambil2 tu aku tgk gelagat penyokong tiger malaya ni..
tetiba jer satu stadium jeritt wuuhhuuuuu GOLLLLLLLLL...
bersorak mcm kena histeria..dan yg paling buat aku sakit jantung..SI blh lambung si Isyraff..Ya Allah..anak aku..bawak2 mengucappp..sudah2 bak sini anak tu..
Mungkin bagi peminat2 fanatik bola sepak..GOLL tu satu kepuasan bagi dorang..tak lama lepas tu gol lagi..2-0..oh happynya warga malaysia..senyum sampai ketelinga.




tapi..rupanya panas tak sampai ke petang..2nd half masa Bahrain menjaringkan gol pertama..senyap sunyi jer satu bukit jalil..cuma ada 4 org warga Bahrain ditengah2 penyokong Malaysia tu menjerit sorak..tak lama lepas tu..Bahrain goll lagi..4 org ni lagi kuat bersorak..sambil mengangkat bendera bahrain..pastu yg buat aku terkejutnya..tetiba 3..4 org penyokong malaysia yg duk berhampiran dorang tu bangun buat 'F' word kat depan dorang ni..sambil booooooo..penyokong bahrain ni duduk lar balik..diam membisu..
Aku mcm tergamam jap..apa ker halnya?
tak berdosapun dorang 4 ketoi tu kita nk layan mcm tu.
Keadaan jadi reda jap..and then bila bahrain menjaringkan gol ke-3 ( gol kemenangan )..
lagi sakan lar dorang menjerit....dannn..tetiba mangkok2 yg beberapa kerat ni..tak semena2 menyerang dorang..tolak2 bahu..nak cari gaduh..nasib ada sekumpulan penyokong malaysia yg laini cuba menghalang mamat2 ni..depan mata aku ni..MasyaAllah..camni ni ker penyokong harimau malaya?? Disebabkan marah tewas 3-2..dilepaskan kemarahan tu pada penyokong bahrain.
Ehmmm..tu lar balasannya..kan dah kalah..dolattt..





Keluar jer dari stadium tu..hujanpun turun dengan lebatnya..menangisi kekalahan skuad kita..
so, bila dah hujan tu..jam melekat2 tak hengattt..padan muka kitaorg!!
Anyway sedih jgk..sbb ni 1st time tgk bola..kalah pulak..

7 comments:

Shafiq Hashim said...

Wahhh, Bestnya Pegi Tengok Bola..

GOLD FINGER said...

syafiq..bestt2..gegar otak GF ni..hik..hik

Fatin Mraz said...

indonesia pun begitu.. huhu..
x prof. kan?

GOLD FINGER said...

fatin..dorang tu lagi lar emosi..sbb tu kalah jgk

Anonymous said...

sedey tes, blog gua kena hack.
cmner nk dpt balik nie?? huhuhu

amerislovely@blogspot.com

goldfinger said...

takde cara kee? cuba tanya blogger2 yg pandai..

Anonymous said...

kredyty poza bankowe
pożyczki bez bik
pożyczka na dowód bez zaświadczeń o zarobkach
zarekomendował mi ją
pożyczki bez bik dla bezrobotnych
chwilówki kutno
pożyczki pozabankowe pod hipotekę

Post a Comment

Monday, November 28, 2011

Segelintir penyokong Harimau Malaya tak professional!!

Posted by GOLD FINGER at Monday, November 28, 2011
Sorry to say lar..sure ada yg sakit hati baca title entry ni..
Akupun penyokong skuad harimau malaya jgk..tapi tak lar sampai hilang kewarasan apabila tewas disaat akhir menentang Bahrain semalam. 3-2
SI kata..sama lar mcm bila aku tgk drama korean berjam2..sampai blh nangis2, tu kira hilang kewarasan jgk..hahahahah..


Actually ni 1st time pergi ke stadium tgk bola..pergipun sbb SI nak bawak si adik ngn si kakak..so maknye ni rasa tak confident jer nk melepas kan tiga beranak ni kestadium bukit jalil tu..bukannya apa, takut anak kemana..SI pulak entah kemana..tobattt!!
1st impression..uishh happeningnya..memacam org jual..apa tak ckp awal2..kalau tahu datang awal sikit blh lar cuci2 mata.






 Belum apa2 dah damage..bebudak ni kemain suke..nk itu..nak ini..tgk org tampal bendera kat pipi dorangpun nk jugak..beli topi...beli rambut..beli terompettt sampai bernanah telinga aku mendengarnya..
Nasihat GF..korang jgn lar bawak baby2 kecik..kang rosak gegendang telinga budak tu..entah apa lar yg bestnya bunyi peeettt...peetttt...pooottttt..ggggrrrrrr




We all masuk stadium around 8.20..masa tu tak ramai org lagi..skuad malaysia tgh panas2 badan..nampak lar anak che mat yg tgh kontrovesi skrg ni..dah pesan awal2 kat SI nk duk kat grandstand..tak kisah lar berapa hengget tiket tu..RM40 jer rupanya.




Tepat jer 8.45..tgk kiri kanan..makk aaiii dah mcm semut org masuk..pasukan sorak yg paling happening..tuuu kat sebelah sana..dasaatt gilerr ULTRAS MALAYA..kata SI dorang ni skuad sorak for any game yg melibatkan malaysia..sesapa nk jointpun blh..bagus2..semangat berkobar2..siap menari2..menang kalah tetap sorak..



 Terkejut tgk budak kenit 2 org ni mcm paham jer..sorak sakan dorang..
Serius ckp..aku mmg tak tgkpun bola tu..kesana kemari menjaga anak2, nk kencing lar, nk makan lar..lari main kat tangga lar..sambil2 tu aku tgk gelagat penyokong tiger malaya ni..
tetiba jer satu stadium jeritt wuuhhuuuuu GOLLLLLLLLL...
bersorak mcm kena histeria..dan yg paling buat aku sakit jantung..SI blh lambung si Isyraff..Ya Allah..anak aku..bawak2 mengucappp..sudah2 bak sini anak tu..
Mungkin bagi peminat2 fanatik bola sepak..GOLL tu satu kepuasan bagi dorang..tak lama lepas tu gol lagi..2-0..oh happynya warga malaysia..senyum sampai ketelinga.




tapi..rupanya panas tak sampai ke petang..2nd half masa Bahrain menjaringkan gol pertama..senyap sunyi jer satu bukit jalil..cuma ada 4 org warga Bahrain ditengah2 penyokong Malaysia tu menjerit sorak..tak lama lepas tu..Bahrain goll lagi..4 org ni lagi kuat bersorak..sambil mengangkat bendera bahrain..pastu yg buat aku terkejutnya..tetiba 3..4 org penyokong malaysia yg duk berhampiran dorang tu bangun buat 'F' word kat depan dorang ni..sambil booooooo..penyokong bahrain ni duduk lar balik..diam membisu..
Aku mcm tergamam jap..apa ker halnya?
tak berdosapun dorang 4 ketoi tu kita nk layan mcm tu.
Keadaan jadi reda jap..and then bila bahrain menjaringkan gol ke-3 ( gol kemenangan )..
lagi sakan lar dorang menjerit....dannn..tetiba mangkok2 yg beberapa kerat ni..tak semena2 menyerang dorang..tolak2 bahu..nak cari gaduh..nasib ada sekumpulan penyokong malaysia yg laini cuba menghalang mamat2 ni..depan mata aku ni..MasyaAllah..camni ni ker penyokong harimau malaya?? Disebabkan marah tewas 3-2..dilepaskan kemarahan tu pada penyokong bahrain.
Ehmmm..tu lar balasannya..kan dah kalah..dolattt..





Keluar jer dari stadium tu..hujanpun turun dengan lebatnya..menangisi kekalahan skuad kita..
so, bila dah hujan tu..jam melekat2 tak hengattt..padan muka kitaorg!!
Anyway sedih jgk..sbb ni 1st time tgk bola..kalah pulak..

7 comments on "Segelintir penyokong Harimau Malaya tak professional!!"

Shafiq Hashim on November 28, 2011 at 11:32 PM said...

Wahhh, Bestnya Pegi Tengok Bola..

GOLD FINGER on November 28, 2011 at 11:37 PM said...

syafiq..bestt2..gegar otak GF ni..hik..hik

Fatin Mraz on November 29, 2011 at 11:39 PM said...

indonesia pun begitu.. huhu..
x prof. kan?

GOLD FINGER on November 29, 2011 at 11:47 PM said...

fatin..dorang tu lagi lar emosi..sbb tu kalah jgk

Anonymous said...

sedey tes, blog gua kena hack.
cmner nk dpt balik nie?? huhuhu

amerislovely@blogspot.com

goldfinger on December 1, 2011 at 12:33 AM said...

takde cara kee? cuba tanya blogger2 yg pandai..

Anonymous said...

kredyty poza bankowe
pożyczki bez bik
pożyczka na dowód bez zaświadczeń o zarobkach
zarekomendował mi ją
pożyczki bez bik dla bezrobotnych
chwilówki kutno
pożyczki pozabankowe pod hipotekę

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...